Salutare tuturor,
Sunt foarte proaspat in domeniu, am instalat primul stup in noaptea de Paste (2015) si am fost nevoit sa il desfac pt a evita roitul, astazi avand 2 stupi.
Ideea a fost sa am un stup pe care sa pot practica in timp ce am facut un curs de apicultura.
Astazi am 2 cuiburi pe 10 rame 1/1 si caturi de 1/2. A 2-a familie am creat-o cu o matca cumparata de la institut, ce-a fost acceptata... (dar si-a pierdut punctul albastru de marcaj...)
Miere - ioc

Salcamul m-a prins cu familiile in crestere, alt cules important nu am, asa ca am ramas cu faneata de intretinere. Rame crescute am avut doar cele 10 din prima familie (1/1) astazi am altele 10 de 1/1 cladite si 20 de 1/2.
Acum pe 8 cand am fost pe la ei si am realizat ca familia cea mai puternica are 1 rama de miere in cuib (1/1) si 2 rame de 1/2 in magazie, partial cu miere (max 60%). Pastura cam pe-o rama.
In familia "noua" e si mai grav; 3/4 dintr-o rama de 1/1 e cu miere, in rest nimic, nici in magazia de 1/2. Pastura este cam tot pe o rama.
Tot pe 8 le-am dat sirop 1:1 din zahar invertit cu ceaiuri de plante, ceapa + usturoi si zeama de lamaie. Vad stupii la 7 sau 14 zile fiind in Bucuresti iar stupii ii tin la socrii mei in Valenii de Munte, Prahova.
Ce actiuni ma sfatuiti sa fac pt intrarea in iarna? Nu au cum sa treaca iarna cu asa rezerva scazuta de miere iar de recoltat chiar nu m-a interesat, cel putin in primul an...
Sanatate tuturor, mai ales albinutelor!