yuonyuon scrie:Anul 2017 un an super ca deobicei neajunsurile au fost cauzate de apicultor.poate incet incet o sa avem stupi pe masura la ce ne ofera natura .
dar daca socotim anul per total a fost an bun, parerea mea.
Nu zici tu rau ce zici aici. Mai sunt si cateva nuante.....Am o familie care a produs peste 30 kg pe semistationarul meu, in rest cum am spus, media pe stupina: - 8 kile la salcam si acum am scos si tei + ce o mai fi = 6 kile.
Cineva o sa zica .....pai daca ai avut unul de peste 30 kile si tu ai iesit pe medie de 14 kile, nu este deloc ok!
Ar avea dreptate dar eu atata am putut(stupi multi, servici, etc,) si daca ma socotesc......cu salcamul mi-am scos cheltuielile ~200 lei/fam si am facut si eu un mic profit de 9000 lei cu poliflora. Avand in vedere ca am mai facut si 40 roi si ca cheltuiala a fost redusa de faptul ca nu am bagat foite aproape de loc pentru ca pur si simplu nu s-a crescut ceara anul acesta, ca nu am facut a doua deplasare si poate nu o mai fac nici pe a treia la lunca, ajung la peste 15000 lei.
Anul asta la noi in zona, iarna+FS tarzie si bine imbibata cu chimicale+stuparii, au decimat stupini intregi.
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"
Friedrich Ruttner