Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde lucky5strike » 26 Mar 2013, 01:28

Cu folioara goala si pe vijelia asta, ce-ai vrea?
Las ca trece... cateva familioare frumusele ai avea... dar grija la cele mai de doamne-ajuta

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde 7Rame » 26 Mar 2013, 01:33

domnilor, lasati lada, umezeala si restul...veniti la Severin echipati de sky, daca ninge asa pana dimineatza va fac eu oferta la cazare!!
Iar au nimerit-o astia cu prognoza, din pacate, ninge ca la nebuni. Dimineatza va bag niste poze, cu caisul inflorit-bineinteles-sa se bucure si cei din Moldova ca nu sunt singurii la greu' :P
Gluma, gluma,dar nu prea ma ia cu somn...
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde 7Rame » 26 Mar 2013, 01:45

pot sa le introduc fara probleme in/langa familie ? sau le va supara penicilina ?[/quote]

domnule, nu baga asa ceva acolo, mai bine foloseste o punga, sau o pasta (turta). Daca ai ramele la fel in toate unitatile, ai probleme acolo, nu gluma. Alimentatorul acela spala-l, curata-l, dezinfecteaza-l, sau asteapta soare puternic si lasa-l la prajit. Si fii f atent la cum folosesti folia, in modul asta iti aduce numai necazuri, albina dumneata sta (si a stat) ca intr-o sauna. In plus, e bine sa strangi albina, cand prinzi fereastra, si s-o planchezi lateral cu miere, nu poti astepta nimik de la o familie la care rama de inchidere e goala. Atentie la rezerve si la efectiv.
sa nu te superi, dar putem continua pe private ca sa nu facem offtopic, poate te pot ajuta cu ceva, macar pe viitor.
Ultima oară modificat de 7Rame pe 26 Mar 2013, 01:49, modificat 1 dată în total.
7Rame

Mesajde badguy_goodguy » 26 Mar 2013, 01:48

Mai bine continua aici, sa nu aiba si altii probleme ca ale mele.

Faza la mine e ca nu am umezeala unde sunt albinele. E perfect uscat acolo. Am umezeala unde nu sunt albine. Am vazut la altii ca au umezeala sub folie, deasupra albinelor. La mine nu e cazul.
Deci condensul se face doar unde nu sunt albine? de ce? albinele il inlatura dand din aripi ? intentionat sau nu ?!
badguy_goodguy

Mesajde 7Rame » 26 Mar 2013, 01:59

badguy_goodguy scrie:Mai bine continua aici, sa nu aiba si altii probleme ca ale mele.

Faza la mine e ca nu am umezeala unde sunt albinele. E perfect uscat acolo. Am umezeala unde nu sunt albine. Am vazut la altii ca au umezeala sub folie, deasupra albinelor. La mine nu e cazul.
Deci condensul se face doar unde nu sunt albine? de ce? albinele il inlatura dand din aripi ? intentionat sau nu ?!

Pai asa se intampla, vaporii condenseaza cand intalnesc zone reci, la "punctul de roua" Asta nu inseamna ca nu ai umezeala excesiva pe albina din "ghem"
Decat folia aceea, in acest fel, mai bine niciun impachetaj, Nu te arunca cu sirop in alimentator, la cum arata pozele nici nu-l vor lua, chiar daca e in cuib. Ca sa salvezi ceva, pana la vremuri mai calde as recomanda turta, direct pe zona ghemului/puietului pt ca ai rezerve clar necorspunzatoare, ai "puietul acela" ai frigul de afara si umezeala din stup, albina uzata care va tine cu dintii de cele cateva celule capacite (daca nu sunt deja crapate) si te vei trezi cu probleme acolo, cu albina pe jos. evita pe viitor ce ai facut iarna asta, sunt o gramada de oameni pe forum care te pot ajuta cu idei mai bune. E pacat, de munca, de albina si restul.
iar suntem offtopic si eu tot nu pot sa dorm, nici nu ma pot uita pe geam!!!

Nevasta'mea si-o ia sigur la noapte, face oameni de zapada in curte...
7Rame

Mesajde badguy_goodguy » 26 Mar 2013, 02:05

Ar trebui sa arangez altfel folia ? Gresesc undeva?

App, au si mancare... daca te uiti mai sunt rame lasate dupa diafragmana/polistiren. Au acolo cam 2 kg de miere garantat + in ghem sa stii ca mai au.... nu mult...dar 1 kg tot mai au.

In fine, joi revin cu poze :)
badguy_goodguy

Mesajde ovidiu_78 » 26 Mar 2013, 02:11

condensul apare unde exista diferenta de temperatura,indiferent ca e la albine sau nu,am avut si eu la un stup de-al meu o folie in iarna,si asa condens facea de numai,am si luat-o jos
prietenul meu lucian are si el la toate,dar...cu polistiren in capac si nu are probleme
eu am pus primul an material deasupra sitei,iar anul acesta am pus panza geotextil la sugerarea unui coleg,si totul e ok,daca ai sita poti pune ceva deasupra,material,ziare,si apoi folia
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde badguy_goodguy » 26 Mar 2013, 02:17

Vrei sa spui sa pun folia ultima? dupa ce pun materiale textile contra condensului?

ar ramane in jur de 3-5 cm pana la sita :(
badguy_goodguy

Mesajde ovidiu_78 » 26 Mar 2013, 02:30

da,asa sunt si la mine,a doua iarna la rand si no problem
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Mar 2013, 07:56

ovidiu_78 scrie:condensul apare unde exista diferenta de temperatura,indiferent ca e la albine sau nu,am avut si eu la un stup de-al meu o folie in iarna,si asa condens facea de numai,am si luat-o jos
prietenul meu lucian are si el la toate,dar...cu polistiren in capac si nu are probleme
eu am pus primul an material deasupra sitei,iar anul acesta am pus panza geotextil la sugerarea unui coleg,si totul e ok,daca ai sita poti pune ceva deasupra,material,ziare,si apoi folia

polistirenul este SUB podisor , nu in capac !!! si vine intre folie si podisor !!! nu am plasa deasupra !!! nu-mi place si nici nu o sa-mi placa vreodata !!!m-am obisnuit cu podisorul si asa raman !!! :P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 26 Mar 2013, 08:01, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Mar 2013, 08:02

da !!! poti sa stai in chiloti , langa soba !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Gabysgg » 26 Mar 2013, 08:03

MyBees scrie:In Bucuresti a incercat o zapada scurta pe la ora 17:45. Nici nu am apucat sa ma panichez ca am schimbat anvelopele cu cele de vara ca zapada s-a si oprit. Vedem ce va fi la noapte ca intra pe cod portocaliu. Deocamdata avem scolile inchise maine dar, daca ma uit pe fereastra, habar nu am de ce...
Cand eram eu copil tin minte niste zapezi pana la genunchi prin luna mai. Nu stiu ce cod era dar sigur au mai scapat ceva albine de s-au perpetuat pana m-am facut eu apicultor... :)

Acum ce mai zici ???? cred ca trebuie sa pui anvelopele de iarna iar :D mai ca nu imi venea sa merg la servici :(
Gabysgg

Mesajde jenica67 » 26 Mar 2013, 09:01

Daca ai folie si fundul plin, cum te gandesti ca se elimina condensul ? Eu zic sa modifici solutia de impachetare deasupra.
jenica67

Mesajde 7Rame » 26 Mar 2013, 09:14

vine vinee primavara...se ASTERNE-n' toata tara...zapada, bineinteles!!
7Rame

Mesajde bostina constantin » 26 Mar 2013, 09:50

Ora 7 si 10 minute Candesti- Buzau.
Urdinis redus.
Floare cam necajita, dar trece ;)
Sanatate sa fie :)
Fişiere ataşate
DSC02991 (Medium).JPG
26 martie 2013 ora 7 si 10 minute
bostina constantin

Mesajde irina » 26 Mar 2013, 10:00

jenica67 scrie:Daca ai folie si fundul plin, cum te gandesti ca se elimina condensul ? Eu zic sa modifici solutia de impachetare deasupra.

Eu am stupii cu fundul plin si n-am folie.Si totusi am condens .Podisorul ( jumatate sita)+carton+textile.Capac doar din tabla.O solutie optima de impachetare ca sa nu mai am condens?
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR