gica.mosu scrie:Cite rame cu albin ai in stup??..Daca ai doar 3-5 r cu albine.. nu merita efortul...
nici trintori acum in alti stupi nu sint,asa ca...unifficare s-au desfiintare asa e
cel mai simplu(cine are stupi are shi probleme...un tel o740-582771...Mosuuu!!!!
alt stupar scrie:a, doar intamplator...
astazi am unificat vreo 4 ramasi fara matci. Plingeau de-ti rupeu sufletul.
Nu am mai avut apoi timp sa ma intorc la ei sa vad ce se intampla.
ce crezi, oare s-or fi batut ?
catalin_CJ scrie:Am o familie ramasa orfana in martie la finalu luni iam dat o matca dupa 2 zile mia scoso si a omorito acu dupa 3 saptamini iam dat iar matca si miau scoso din cusca dupa 5 zile ma uit in seara asta sa o vad ce face albinele erau calare pe ia si incercau sa o intepe (puiet sau alta matca nu are familia respectiva de o luna). Am bagat matca inapoi in cusca si am puso intre rame daca o mai tin vreo 2 zile mior luao sau tot ar vrea sa o hacuie? Acu citeva zile am scos dintro scorbura o familie din padure dar am omorit o groaza de albine(de necaz duminica noaptea nam putut dormi mi se rupea sufletu) leam aspirat cu aspiratoru ca in fimuletele alea de pe yutube pilaf am facut 75% din albine am salavat 2 faguri cu puiet de iam pus pe 2 rame cu aia is revin dar incet sint extraordinar de blinde sa tai cu drujba in scorbura si sa te intape in 3 ore doar 2 albine mai rar asa ceva au o matca extraordinar de frumoasa de ce va spun asta as unifica familia fara matca ca amarita asta de familie din padure dar mie frica calea or sami omoare si matcuta asta ce sa fac ? merge unificarea sau nu familia din padure e dor pe 2 rame?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori