Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crearea rasei Apis Mellifera Furajatus

Mesajde laur80 » 26 Iun 2012, 21:25

akmm scrie:Parerea mea este sa nu desfiintam stationarii sau pastoralii.Si unora si altora le sta la indemana sa faca manarii.
Daca e vorba de analize, acolo pot spune ca da, cei cu cantitati mari nu-si permit. Iar cei ce-si permit nu o predau la procesare pentru ca pretul este incorect si atunsi o vand de colo-cole pe internet.
Mierea falsificata sta si in caracterul omului.Cine se gandeste ca e trecator aici si vesnic dincolo, nu muta tarusul la camp.
Cine traieste doar ca sa existe poate spune ca tot ce se vinde este si de cumparat.Indiferent de costuri.
Occidentalii nu degeaba insista pe subventii pe familie si nu pe cantitateade miere.

Bine zis!
laur80

Mesajde un OM » 27 Iun 2012, 18:54

Am vazut si" pastorali" si "stationari" in ambele situatii, adica si cu mana pe "indulcitori" de toate numele si cu familiile in prag de criza. Discutia se pare ca vrea doar sa victimizeze pe unii, pe altii.Lamurire suplimentara: stationar cu 60 familii (cu cateva zeci de tei in sat) scoate mai multa "miere de tei" decat mine cu 75 familii la 400 m. de o padure de tei. La fel un "pastoral" cu vreo 70 familii, are mai multa miere ca mine cu vreo 100 familii. Dar macar avea hranitoare de 3 litri. Mi le arata-se mandru de achizitia facuta. Aproape ca radea de mine ca hranitoarele de care ma folosesc eu primavara si toamna au capacitatea de maxim 500 si 700 de gr.
un OM

Mesajde akmm » 28 Iun 2012, 11:26

Halal hranitoare...uzuale...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde janese » 28 Iun 2012, 11:43

e pe aici un stupar care vad ca tace malc si nu zice nimic!!!
stuparu asta profesionist cu sute de familii, zice asa:degeaba faceti voi stimulare cu cate 200-500 grame din x zile in x zile..ca nu are nici un efect!..efectul scontat este atunci cand dai doua-trei -cinci kile de stimulent o data,si gata!!!...nu cioca -cioca!....o familie este f eficient stimulata cand are ramele marginase puietului(intr-o parte si alta) pline cu hrana necapacita si dupa aia ,nu mai umbli la el decat cand o consuma hrana asta sau cand va umple aceste rame cu puiet. ..ce dati voi cate 200 gr in hranitor uluc este apa de ploaie,nu faci decat sa deranjezi si sa dezorganizezi familia!!!..

ps.....eu sunt adeptul lui cioca-cioca(sovieticul)! :P ...dar asta nu inseamna ca ,ce zice asta nu m-a pus pe ganduri acu la batranetze!!!(apropos de hranitoare de mare capacitate)
janese

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR