Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Multi veniti, putini chemati

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 19:22

stii,ca marime,cam a cata tara suntem in Europa?stii ca inainte de 1914 faceam legea in Balcani? si ca Romania la acea data(perioada)a purtat si un razboi de cotropire prin tarile vecine?(vezi razboiul balcanic 1912- anexarea Dobrogei de sud-Bulgaria-....Regina Maria...palatul dela BALCIC).deci s-a putut si zic eu ca inca se mai poate !
vulpea

Mesajde Mircea_63 » 07 Iul 2014, 19:31

Vulpiţo, eu si majoritatea colegilor de pe forum suntem total si absolut deacord cu tot ce ai scris. Ne-ai convins, deci nu mai e cazul sa continui cu aceste straduinte.

In ce privesc alte relatii, numere de telefon etc exista mesageria privata. Iti multumim!
Sa fii iubit.

App. mai ai albine? :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde TDI » 07 Iul 2014, 20:02

joohny scrie:Putem munci de 100 de ori mai mult si sa gindim de 200 de ori mai mult ca pina acum

Pib-ul Germaniei e de vreo 30 de ori mai mare decât al României; daca am munci de 100 de ori mai mult i-am ajunge in 2,3 ani (in PIB sunt incluse si împrumuturile) daca am gândi de 200 de ori mai mult s-ar muta Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge in Romania - sa nu mai vorbim de faptul ca foarte repede am face functional zborul spatial, am coloniza o alta planeta, am elimina toate bolile si războiul la nivel global - sa nu mai vorbim de reinventarea rotii. P.S Stiu ca eu asta as face!
TDI

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 20:39

TDI scrie:Pib-ul Germaniei e de vreo 30 de ori mai mare decât al României; daca am munci de 100 de ori mai mult i-am ajunge in 2,3 ani .....

Total eronat ! Nu i-am ajunge din urma . Cel mult am ajunge unde sunt ei acum , pentru ca ei doar n-o sa se opreasca - asa cum spuneam ieri - sa se-adune-n crasme dimineata la sapte la una mica , sa-i ajungem noi din urma .
Ei se duc inainte , nene ! Noi ..... PLM , asteptam ca dobitocii din patru-n patru ani ca noul ales nush ce minune sa faca !

Fratilor , pe Dumnezeu de l-am alege presedinte tot aici ne-am afla . VOUA NU VA ESTE LIMPEDE CA POPORU' E PROBLEMA ??? NU PRESEDINTELE !!! Asta nu-i popor de condus de om nascut din mama ! Puteti sa-mi spuneti voi orice !

Ce dracu' o tot dam de gard cu patriotism d-asta gratuit ? Cu putine exceptii suntem un popor de putori !

Si chiar de-am munci cu totii pe branci ..... tot n-am face nimic ! Pentru ca suntem si-un popor dezbinat ! Acuma nu ma aburiti cu ce-ati invatat voi la istorie ! De ce ? Pai pentru ca romanii au vrut terenurile inapoi - de exemplu .
Sa le are ? Sa se adune in asociatii ? Sa ia toti la gramada o combina , o treieratoare ? Macar un tractor ?
Nu nene ! Au vrut terenurile sa le vanda ! Sa-si ia masini ciumece , sa-si faca case cu cat mai multe camere ! Cu centrale de nu au fost in stare sa le intretina mai mult de cinci ani .

Si-acum , perfid ( ca sa nu zic dobitoceste ) barfa lor preferata in crasme este cu referire la faptul ca ""Au venit aia si ne-au cumparat tara ! " Pai normal , in PLM , c-au venit aia s-o cumpere ! DOAR AIA AVEAU BANI !

S-a gandit vreunul dintre voi , cate hectare si proprietati din Romania ( din totalul cuprins intre granite ) NU MAI APARTINE VREUNUI ROMAN ? Cat la suta din Romania are proprietar de alta nationalitate ? ( PF , SRL , SA , Concern , etc . Nu conteaza .... ) Va spun eu : ENORM !!! Mult mai mult decat sa ramaneti cu psihicul in parametri daca ati afla cat !

Aia n-au dat in cap la drumu' mare , fratilor ! Aia au cumparat cu banu' jos . Si , perfect adevarat , au prostit prostimea . Da' cu ce-s ei de vina ca prostimea-i proasta ?
Vreunul din voi va bucurati de inteligenta adversarului la un meci de sah ?
modigliani

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 21:05

Poporul asta a gresit fundamental inca de la primii pasi , "ecuatie" ce-mi spune ca deja suntem de peste doua zeci de ani pe drumu' care duce ..... in alta parte decat vrem noi . "Agentul de circulatie" al acelor vremuri , principala plaga , marele blestem al acestui popor a fost Iliescu ( care stii ca l-ai votat vreodata du-te sa da-ti trei palme de pe ceafa )

- am strigat ca idiotii "Vrem democratie , vrem democratie , ..... " . Ce stiam noi ce-i aia si cu ce se haleste ? E ''ca cum" joc Pacalici toata viata si dintr-o data-mi iau tot avutul si ma inscriu la masa de Poker cu campionii acestui joc perfid .

- au venit cativa mai "spalati" , mai experimentati "cu d-astea" . Un Ratiu , un Campeanu , etc . Baieti destepti , "de matase" , cu relatii pe-afara la greu ...... ( care i-ai huiduit vreodata mergi dupa aia cu palmele de pe ceafa si imita-i . Faceti-va "partid" . Precis castigati )
Nu nene ! Romanu' facea spume , dadea in Beri-Beri ca Ratiu are papion cu buline si nu basca de tractorist ! La papion se uita romanu' , nu la ce era in capu' lu' ala si cu ce putea veni in Romania .
Ala avea bani de sarea in sus ! Nu avea nevoie sa fure ........ Da' de unde atata logica la dovleacul gol de sub basca de tractorist ?

- tot poporul asta neghiob striga vesel nevoie-mare la Golaniada sustinuta de majoritatea intelectualilor : " Noi muncim - noi nu gandim ! Noi muncim - noi nu gandim ! " Nimic mai adevarat decat a doua parte a sloganului . Acum ne-au plecat umiliti din tara TESA , cercetarea , inginerimea , doctorimea , profesorimea , ......
Amu' na ! Sa puna mana sa munceasca ! Da' sa vad io de pe proiectul cui , in baza carui contract obtinut "afara" de catre nush cine , samd .

- Apacistele , in "profundul" spirit intelept romanesc strigau "ude" toate : "Nu vrem Kent , nu vrem valuta , vrem pe Roman sa ne futa ! " Exact aia au primit ! Le-a penetrat si ala si tot regimu' si cu ea-ndoita !

- la Universitate au iesit tineri si oameni cu capul pe umeri! Oameni ce-au avut viziune ! CU ILIESCU ERAM PE DRUMUL GRESIT !!! POPORUL ASTA A TOLERAT , A APLAUDAT , SI-A SUSTINUT MINERIADELE ! Acum sa nu se planga . Sa stea sa rabde . Tot ce-am aliniat mai sus sunt doleantele si cererile acestui popor . Nimeni si nimic nu l-a obligat vreodata .

..........................................................

Acest popor se plange acum de rau ? De prostul drum pe care ne aflam ? Bun !!! Inspre consolare sa priveasca inapoi fo douaj' de ani si sa-si aduca aminte ca este principalul artizan a ceea ce i se intampla acum . Asadar ..... mucles in porumb !

..........................................................

p.s. Nu am dat nume , n-am nominalizat , n-am facut referire la o tagma anume . Ci la un intreg popor . La acea Mare Majoritate care mereu s-a bucurat cand a reusit sa faca ceva ( mai exact sa impiedice sa fie ceva facut bine-n tara asta ) .
modigliani

Mesajde Crysty » 07 Iul 2014, 21:12

Revenind la subiectul initial, cei noi (printre care ma numar si eu) care isi cumpara sute de stupi (nu ma numar) sunt de apreciat. Vor sa incerce. Vor sa incerce sa faca ceva. Au banii, ii pun in miscare. Bravo lor

In acest moment ai doua variante de adoptat cand iti deschizi o afacere (sau incerci sa faci bani).

1. O faci la nivel mare, din prima (daca translatam in apicultura, inseamna sa cumperi un numar ridicat de familii, faci proiecte, etc)
2. Cresti organic (cumperi 10-20 familii si o iei pas cu pas)

Avantaje si dezavantaje si la varianta 1 si la varianta 2.
Crysty

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 21:16

Crysty scrie:2. Cresti organic

Ori tu ori altcineva tre' sa-mi explice cum e cu cresterea asta organica . Altfel merge direct la "Vaca" !
Intra fara concurs in "TOP FIVE DUME" !
modigliani

Mesajde Crysty » 07 Iul 2014, 21:33

modigliani scrie:
Crysty scrie:2. Cresti organic

Ori tu ori altcineva tre' sa-mi explice cum e cu cresterea asta organica . Altfel merge direct la "Vaca" !
Intra fara concurs in "TOP FIVE DUME" !

Eu am cumparat 10 familii acum 2 ani, in acest moment am 30 (cu roi cu tot) cu obiectivul clar de a realiza venituri suplimentare. Puteam sa cumpar de la inceput 30 de familii si pe acelasi principiu acum aveam in jur de vreo 70. Dar nu am.
Ce am pierdut ?
Pai in primul rand am pierdut timp. In al doilea rand am pierdut bani. Daca aveam 70 de stupi acum produceam de 3 - 4 ori mai mult de cat am produs.
Ce am castigat?
Pai in primul rand am castigat experienta, cunostinte. Putinele pe care le-am avut la inceput nu m-ar fi ajutat sa fac fata daca cumparam 30 din prima.

Am crescut etapizat, ca si numar ca si know how. Deci, crestere organiza.
Sau putem creste prin achizitii, dar asta este alta problema
Crysty

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 21:36

Crysty scrie: Deci, crestere organiza.

Hotaraste-te , frate ! Organica , Organiza , ....... Probabil urmeaza Organiba sau Organipa .....
Dar m-am lamurit . Pleaca la "Vaca" !
modigliani

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 21:45

am o vorba de si depe santier,vorba care imi apartine in totalitate(reamintesc ca sunt originar din Severin) si cu asta am incheiat definitiv acest subiect:poporul roman este facut de dace curve si puscariasi romani !si inca una sa retineti:totdeauna acest popor a fost condus numai de dictatori(Ceausescu,Antonescu,Carol II,Mihai Viteazu,,,sfantul,,Stefan cel Mare,chiar si Burebista,samd).si nu ne-am desmintit sa ne omoram si conducatorii(Ceausescu chiar de craciun,Iorga,Madgearu,Eminescu-primul asasinat politic in istoria moderna,Mihai Viteazu,Tudor Vladimirescu si mai la inceputuri Burebista).AM ZIS !
vulpea

Mesajde jenica67 » 07 Iul 2014, 21:50

Am citit multe pareri si asi vrea sa va o spun si pe a mea. In tara asta sunt multi veniti, dar chemati nici unu. Din contra suntem huliti, sa plecam, care incotro apucam. Deci daca vreti sa faceti ceva, apucati-va si bateti-va sa obtineti. Ca daca asteptati sa vina vreo unu, sa va deie, nu mai apucati in viata asta. Dar romani sunt de mai multe feluri : unii chiar se bat, altii asteapta ... reintoarcerea lui I.H. si altii... lucra domne, cat este ziua de lunga, la banca. Am cativa vecini, de dimineata pana seara, sunt la banca si pun tara la cale. Cred ca astia prind viitorul ...sigur. :lol: De fapt ce le pasa lor, ei sunt multumiti si odihniti. E si mai e o chestie, nevestele lucra afara, ca ei sa poata sa se descurce cu banii. :lol:

PS. vulpe ii facusi varza, amestecasi poporul cu legionari, ungurii romanii (aia de la Roma) si alti derbedei. Important este ca ii omorara ! :lol:

Dar tot este bun, ca ne mai amintim de ei chiar si morti, cum sunt. Credeti ca peste doua generatii de scoala in Romania, reorganizata pe baze Europene, isi va mai aminti careva de ei ?? :lol:
Ultima oară modificat de jenica67 pe 07 Iul 2014, 21:55, modificat 1 dată în total.
jenica67

Mesajde Crysty » 07 Iul 2014, 21:54

modigliani scrie:
Crysty scrie: Deci, crestere organiza.

Hotaraste-te , frate ! Organica , Organiza , ....... Probabil urmeaza Organiba sau Organipa .....
Dar m-am lamurit . Pleaca la "Vaca" !

Come on, e clar ca e greseala de tipar. Este organica. Deh, z este pe langa c
Crysty

Mesajde Bambucha » 07 Iul 2014, 21:55

vulpea scrie:...poporul roman este facut de dace curve si puscariasi romani ! ....AM ZIS !

Suntem profund miscati de cugetarile dumneavoastra, insa ce legatura are cu topicul?

@ Crysty crestere organica este alta mancare de peste, cu siguranta te refereai la o crestere progresiva, treptata, ascendenta. ;)
Timpul cerne totul!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 21:59

Salut Caline ! :D :D :D
Cand mai treci , fratioare , pe la mine ?
Eu zic sa treci saptamana asta , sa-i vezi capacele fibrate lu' C.I. !

ON TOPIC fie vorba , ..... uite , ..... TE CHEM ! :lol: Fii bun si FI VENIT
Ultima oară modificat de modigliani pe 07 Iul 2014, 22:01, modificat 1 dată în total.
modigliani

Mesajde vulpea » 07 Iul 2014, 22:00

,,vere,, Modigliani,pai cu sectorul asta al tau poti sa-i ,,omori,, pe toti prostii !.cand cineva vrea sa te faca prost in mod elegant,ti-o zice:fi baiat destept,ca prea multi prosti sunt in tara asta(verificat de mine cu un tigan in Bucuresti care bineinteles ca nu s-a prins).
vulpea

Mesajde modigliani » 07 Iul 2014, 22:02

Vere , si care-i ..... "sectoru' " ala al meu ?

Ca am unu' deja . E trecut la adresa , sub avatar ! ;)
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR