de 7Rame » 10 Oct 2014, 23:55
Eu nu zic ca nu e bun, Doamne fereste, zic ca se poate mult mai mult, in anumite conditii.
Le repet: regina (exceleta, nu tii de ele sa ai numar-exemplu, am cumparat de la terti, pt material genetic, nu mi-a convenit-le-am luat capul fara sa ma uit la 50leiXcateva buc bune)
Cules, vb aici de cel de august -septembrie, care in ac an ploios...a fost!
Si discretie.
Ce crezi Nae ca le-am facut?..iti spun sincer - Am "uitat" oarecum de ei. In conditiile enumerate. Deci am uitat "controlat" de ei
Spun ac lucruri nu spre lauda proprie, nu vand material genetic pt reclama, ci o spun pt cei care inca nu cred, ca se poate si mai mult. Sa caute, sa avanseze, sa ...creasca. Ce zici tu, ca eu nu am iernat nicodata 4R -5R pe linie, intrebandu-ma de ce X-lescu ierneaza cu catul de goanga
Aici se mai face o prostie, legat de dorinta de a trece peste iarna cat mai multe familii.
Motivez asa:
In natura selectia genetica se face dur, doar familia care ajunge la apogeu (si merita asta) ajunge sa roiasca si sa perpetueze material genetic. Da? restul...moare, peste iarna, de boala , de foame sau de ce vrei tu, incapabila sa faca fata provocarilor. Simplu. Din asta care a roit, nu toate R sunt capabile de incrucisari "fericite", si astea vor pieri...samd. Cine ramane in picioare? Aia excelenta, da?
Pai si atunci, eu de ce intervin, artificial, sa ce, sa pastrez genetici slabe? Sa am numar?..
Intrebare: pastrand genetici slabe, cat de mult influentez cu un fond genetic slab, mai ales la trantori, celelalte imperecheri? samd
Practic ne depreciem albina, din dorinta de a avea numar, ca oricum nu facem nimic cu ea.
Nu zic acum sa dam foc la stupii sub 5R.
Ultima oară modificat de
7Rame pe 10 Oct 2014, 23:58, modificat 1 dată în total.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!