newbee scrie:Chiar sa se fi epuizat toate discutiile pe tema stupului Warre ??? I
proapis13 scrie:newbee scrie:Chiar sa se fi epuizat toate discutiile pe tema stupului Warre ??? I
Am dat peste site-ul Warré Beekeeping unde am gasit stupul hexagonal si mi s-a parut interesant
http://warre.biobees.com/hexagon.htm
Nu stiu ca in Romania sa fi postat vreun coleg ca foloseste acest model de stup
daca ma insel va rog sa ma indrumati cu un link la adresa respectiva deoarece ma intereseaza
salve
proapis13 scrie:newbee scrie:Chiar sa se fi epuizat toate discutiile pe tema stupului Warre ??? I
Am dat peste site-ul Warré Beekeeping unde am gasit stupul hexagonal si mi s-a parut interesant
http://warre.biobees.com/hexagon.htm
Nu stiu ca in Romania sa fi postat vreun coleg ca foloseste acest model de stup
daca ma insel va rog sa ma indrumati cu un link la adresa respectiva deoarece ma intereseaza
salve
akmm scrie:Ieri seara, de teama ca se raceste prea tare vremea, am dat cu taktic la stupi.
La stupii Warre am trait neajunsul de a mi se intoarce fumigatia.Una ca suprafata fundului e mai mica decat la Dadant si a doua ca urdinisul nu este plan, intrarea avand o scara la 45 grade.
Intoarcerea fumigatiei inseamna si aprinderea vaporilor urmata de o explozie de toata frumusetea.
Evident ca nimeni nu a mai patit niciodata asa ceva sau daca a patit tine sub tacere ca nu cumva sa cada de papagal.
Sau vorba lui Gorbaciov: un adevar spus pe jumatate e mai rau decat o minciuna.
Ca atare sunt de parere ca pataniile de acest gen trebuiesc spuse, evitarea lor insemnand progres.
Pentru a termina operatiunea la toti stupii Warre am cautat sa injectez suflul cat mai pe diagonala iar la primul semn de fum intors am retras aparatul.
Am folosit Furetto.
PS
Nu am mai dat tratament din august.La Dadant unde fundul e 100% cu plasa pot spune ca e o infestare medie. Nici prea prea nici foarte foarte.
akmm scrie:ier 21 nov a fost zbor de curatire frumos la noi.Chiar cu aport de polen, am vazut ici colo papadie
activ scrie:akmm scrie:ier 21 nov a fost zbor de curatire frumos la noi.Chiar cu aport de polen, am vazut ici colo papadie
Si unde este legătura, la ceea ce aţi menţionat mai sus, cu stupul Warre cu leaţ fără ramă ... că eu chiar n-o văd ?
proapis13 scrie:Am gasit o foto fara comentarii din care deduc ca o rama gata construita este introdusa
intr-un stup fara leaturi pt a ajuta albinele sa continuie dezvoltarea pe o celula naturala
Asa se procedeaza sau este doar o incercare??
salve
proapis13 scrie:Am gasit o foto fara comentarii din care deduc ca o rama gata construita este introdusa
intr-un stup fara leaturi pt a ajuta albinele sa continuie dezvoltarea pe o celula naturala
Asa se procedeaza sau este doar o incercare??
salve
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori