teinegru64 scrie:Paul ..vezi ca ai iesit din teritoriu ...ramaii pe culmile domniilor-voastre.
Teiule ... ai lucrat cumva la drumuri si poduri in tinerete ???
teinegru64 scrie:Paul ..vezi ca ai iesit din teritoriu ...ramaii pe culmile domniilor-voastre.
paul scrie:Batrane apicultor ... nu ma pot ofensa pe cineva care recunoaste cinstit ...atat pot !!!
No offence....
Badea Alin scrie:vicpo scrie:dl proapis am recitit in parte cartea lui malaiula pagina 48 scrie printe altele;introducereade polen sau inlocuitori ai acestuiatre sa inceapa chiar in timpul iernii cind se vor administra sub forma de turtite amplasate deasupra fagurilor...pina in 15 martie vor exista in corpul de sus 7 -8 faguri cu puiet;.Citind acum 2-3 ani aceste rinduri fac tot posibilul sa am acesti macar 6 faguri cu puiet in jurul acestei date.Toate metodele de intretinere a albinelor le-am aplicat doar din ce am gasit in carti de specialitate , in ce priveste necesitatea zborului de curatire a fost 3 zile consecutive in ianuarie(3-4-5)cind albinele au iesit afara. ps i-mi pare rau ca discutam din taste fata in fata sint convins ca ne intelegeam altfel,numai bine
felicitări tuturor care vor avea 6-7-8 rame cu puiet la 15 martie ...
peterneamt scrie:.........si cam 1/4 necesita complectare cu miere la punga.......
peterneamt scrie:Pentru a nu mai omori albine este bine ca operatia sa o faci cind albinele pot zbura > 8-9 grade C . Deschizi 10-15 familii si le afumi usor maxim 3 pufaituri (intre timp se retrag pe puiet, adica, coboara).
Apoi te intorci la primul deschis si pui turtele (daca mai sunt albine prin tatonare = le presezi un pic fara sa le strivesti si ele coboara printre rame ) si il inchizi si tot asa pina la ultimul deschis. Apoi repeti operatia cu alta serie de stupi.
costi scrie:Zbor de curatire la inceput decembrie si 24 febr. pe 25 febr si azi am pus turte cu protofil la 110 buc , toti au zis prezent dar cu mortalitate mare pe fund, afara si in plus am si niste pasarele care papa capetele albinelor in afara stupului ( sau soareci ? problema pe care n-am avut-o pana anul asta). Mai am si vineri + sambata treaba la restul.
totandrei83 scrie: acum nu le mai las langa urdinis, le scot pe un carton si le arunc mai departe sau le iau ulterior cu lopata.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori