Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde ovidiu_78 » 16 Mar 2013, 20:02

din ce zona a tarii esti aurel???ca nu se vede la avatar ;)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 20:12

M-am conformat.Sper ca se observa acum. ;)
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde Trantorul@ » 16 Mar 2013, 21:15

Aurel1959 scrie:
Trantorul@ scrie:Cam asa arata muguri la perii de vara , la meri de vara deja au dat si frunzulitele , salca este 80 % inflorita , cornul la fel este inflorit, ciresii , corcodusi, visinii la fel sunt aproape puscati mugurii , dar dupa - 10 grade cat o sa fie la noapte cu siguranta nu o sa mai ramana nimic din toate sursele enumerate si foarte vitale pentru abine in periada aceasta si aprilie .
Mai raman ceva pruni, meri , peri de toamna care nu sunt asa de dezvoltati muguri.

http://i45.tinypic.com/24gnehy.jpg

Trantore ,daca si in urmatoarele sezoane vremea ne va ajuta tot asa,am puso.Conditii perfecte pentru taxe si impozite.
Sanatate si spor la treaba!

Aurele , in zona mea de cativa ani buni nu mai ma ajuta vremea cam deloc mai ales ca fac numai stationar , si cum fonduri de la statul roman nu am luat nici un ban de cand am eu albine , o sa fac tot posibilul nici sa nu dau nici un ban la rahatii aia care nu stiu altceva decat sa fure si sa puna taxe si impozite.
A inghetat azi nopate apa in sticle afara bocna, la ora 14 era la fel tot bocna, deci si mugurii foarte dezvoltati sunt pa.
De multe ori ajungea temperatura prin zona la 0 grade si era cu semnul intrebari nu - 10.
SI am muncit aproape 1 luna la stimulat degeaba , asa de excelent plecasera unii (3 rame cu puiet pe 80% acum o saptamana, erau cativa si pe 4 si 5 da da numa 3 din ele erau cam 80% , ecloza si tineret mandria tarii destul de binisor ).
Asta este , multa sanatate si tie si spor maxim !
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Arhivistu » 16 Mar 2013, 22:13

Se pare ca toata saptamana viitoare o sa fie destul de rece,cel putin in zona mea,cam nasoala situatia :((((
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde BUNKA » 16 Mar 2013, 22:18

Aurel1959 scrie:M-am conformat.Sper ca se observa acum. ;)

Asa colega...acuma esti de-al meu la vedere!
BUNKA

Mesajde Albinel » 16 Mar 2013, 22:20

Trantorul@ scrie: SI am muncit aproape 1 luna la stimulat degeaba , asa de excelent plecasera unii (3 rame cu puiet pe 80% acum o saptamana, erau cativa si pe 4 si 5 da da numa 3 din ele erau cam 80% , ecloza si tineret mandria tarii destul de binisor cum fonduri de la statul roman nu am luat nici un ban de cand am eu albine

nici eu nu am luat un sfantz never..si cred ca n-am sa iau ..
nu inteleg de ce spui ca ai stimulat degeaba ..??? eu azi am incheiat a zecea stimulare semilichida.. stau impecabil pe rame si este foarte vizibila cantitatea de albina tanara ..
Ultima oară modificat de Albinel pe 16 Mar 2013, 22:51, modificat 1 dată în total.
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 22:42

Albinel, era vorba de zona in care sintem de vreme si de vremuri( vezi impozite)
La asta s-a referit Trantoru.

Sa ai bafta!
P.S. La tine la Snagov alta e vremea dar vremurile sint la fel. ;)
Aurel1959

Mesajde Albinel » 16 Mar 2013, 22:48

Aurel1959 scrie:Albinel, era vorba de zona in care sintem de vreme si de vremuri( vezi impozite)
La asta s-a referit Trantoru.

Sa ai bafta!
P.S. La tine la Snagov alta e vremea dar vremurile sint la fel. ;)

imi cer scuze de n-am inteles bine .. :oops:
vremuri cacacioase traim ..asa ne este dat :evil:
de as avea o oferta buna ..as incerca si alte locuri :roll:
bafta si spor sa ai si tu !!
Albinel

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 23:04

Felicita-l pe ala de nepoarta grija ca esti mai aprope.Propune-i sa mearga acum in zona de vest printre apicultori.
Sal.
Aurel1959

Mesajde Albinel » 16 Mar 2013, 23:12

Aurel1959 scrie:Felicita-l pe ala de nepoarta grija ca esti mai aprope.Propune-i sa mearga acum in zona de vest printre apicultori.Sal.

sa stii ca am un anunt la propuneri de colaboarare in care cautam un asociat sa dezvolt o ferma apicola..
suna cam asa ...:
"accept asociere... doar la munca ...cu premierul Ponta ,ministrul agriculturii Daniel Constantin si alti parlamentari..le ofer sansa de a invata ca albina trebuie sa fie respectata si ajutata nu distrusa ..
profitul lor va fi in functie de munca si respect fata de aceasta ramura econonomica !!"

nici un raspuns de la nici unul din ei.. :roll: fug astia de munca ca dreaq de tamaie .. :lol: :lol: :lol:
daca-i chemam sa distrugem baza melifera ,padurile de tei ,de salcam ..sa ditrugem apicultura ..veneau gramada .. :evil:
Albinel

Mesajde 7Rame » 16 Mar 2013, 23:32

La noapte, la noi in zona se pare ca va fi cel mai frig, din acest val.
Deocamdata asta este situatia, stupii, cu 3rame puiet/medie... ori mi-l soate jumatate, ori ma aleg cu uzura in exces. Iar s-a muncit degeaba.
aveti dreptate, ce vreme..si ce vremuri traim!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Albinel » 16 Mar 2013, 23:47

7Rame...ale mele sunt deja igenizate ,stranse in "chinga"..sub folie sus si lateral ,cu rama descapacita dupa diafragma ,turta cu ceaiuri si protofil deasupra si-i stimulez suplimentar zilnic.. ;)
la voi e alta situatia ..ca-i zona de asa natura ..dar pe cei ce au avut zile calduroase si au mers pe principiul nu umblu in stup pana in aprilie ..ca asa stiu eu ..c-am zeci sau sute de stupi si ani de-apicultura in spate...ma abtin sa-i categorisesc si sincer nu ma bucur de raul lor ,dar nici mila n-am..
Albinel

Mesajde Trantorul@ » 17 Mar 2013, 00:20

Albinel scrie:
Trantorul@ scrie: SI am muncit aproape 1 luna la stimulat degeaba , asa de excelent plecasera unii (3 rame cu puiet pe 80% acum o saptamana, erau cativa si pe 4 si 5 da da numa 3 din ele erau cam 80% , ecloza si tineret mandria tarii destul de binisor cum fonduri de la statul roman nu am luat nici un ban de cand am eu albine

nici eu nu am luat un sfantz never..si cred ca n-am sa iau ..
nu inteleg de ce spui ca ai stimulat degeaba ..??? eu azi am incheiat a zecea stimulare semilichida.. stau impecabil pe rame si este foarte vizibila cantitatea de albina tanara ..

Am zis ca am stimulat degeaba pentru ca o sa urmeze un gol foate mare de toate (polen si nectar ) din cauza inghetului.
Si in loc sa-si continue dezvoltarea posibil sa fie invers .
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Albinel » 17 Mar 2013, 00:28

acum am inteles.. ;)
poate credeti sau nu..dar aici singura zi cand au zburat (toata ziua) si au adus polen ,a fost 9 martie.. :evil:
asta ma obliga si zilnic trec prin ele cu lingura de adaos semilichid ..proteina ,protofil ,ceaiuri si ceapa ..deja ponta-i superba ..albina tanara destul de multa ..de mancare le-am refacut cuiburile si au slava domnului ..
astept a doua zi plina ..altfel sau dus ghioceii ,viorelele cat or mai tine..putinul corn si alun nu mai exista .. :oops:
Albinel

Mesajde Trantorul@ » 17 Mar 2013, 00:38

Albinel scrie:acum am inteles.. ;)
poate credeti sau nu..dar aici singura zi cand au zburat (toata ziua) si au adus polen ,a fost 9 martie.. :evil:

pai e foarte bine daca au zburat toata ziua in 9 martie , la mine maxim 4 ore pe zi , intre 12 si 16 maxim , da aduceau polen la greu si incepusera sa aduca si nectar.
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde Albinel » 17 Mar 2013, 00:43

cred ca nu m-am facut inteles ..o zi au adus polen..atat ..dar au adus bine..!!
cu doua zile inainte o singura albina am vazut cu polen ,pe data de 8 martie..tot una am vazut ..atat am reusit sa vad eu ..desi am am stat cu ochii tinta pe urdinisuri..sa nu fim pesimisti ..sa credem si sa speram !!
Albinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR