TDI scrie:Anul ăsta mi-am cumpărat 40 caturi 1/2, în rest 1/1. Am avut colonii cu 3 caturi 1/1 - în condiţiile absenţei unui cules intensiv, uzezi albina cam degeaba (am extras o medie anuală de 20 kg pe familie).
TDI scrie: E interesant dar făcând nişte calcule pot spune că am extras 50% din producţie la 30% din stupi. Îmi cer scuze Mircea. Mai degrabă ma rezumam la învăţat în continuare.
pin scrie:Nu s-a basicat omule nimeni. M-am aratat mirat (contrariat/surprins) de afirmatia ca a avut 3 caturi de 1/1. Din ce a explicat ulterior erau doar doua caturi (primul era cuibul) deci nu mai reprezinta asa o surpriza.
Florin Dobre scrie:Pana acum eram si eu convins de caturile de 1/2.
Anul asta m-am lamurit ca sunt prea mici in conditii de cules abundent...adicatelea iti trebuiesc minim 3 caturi de 1/2 cu care sa jonglezi.
Rama de 1/1 in cat si cuib e un avantaj considerabil. Bineinteles sa ai familii serioase. In plus, spatiu la discretie pentru imprastierea nectarului pe rame si foarte greu sa intre in friguri.
Dezavantajul ar fi greutatea catului de 1/1. Sa umple ele catul de 1/1, ca m-oi descurca cumva.![]()
Parerea mea.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 12 vizitatori