Poate pentru performanţele ......!
catalin_CJ scrie:Si atunci de ce aduc uni tot felu de rase daca carpatina noastra e cea mai bine adaptata la conditiile de la noi ?
catalin_CJ scrie:Si atunci de ce aduc uni tot felu de rase daca carpatina noastra e cea mai bine adaptata la conditiile de la noi ?
joohny scrie:Va salut.Eu prefer matci cinezesti.Cele din occident ,unele sint pretentioase si sint si scumpe..Sanatate
joohny scrie:Va salut.Parerea mea este ca incepatorul sa-si bage nasul in perioada activa si mult mai putin in perioada inactiva.O regula importanta(daca nu ce-a mai importanta pt. incepatori) este ca toamna sa asigure familiile cu o cit mai mare cantitate de mincare pt. a trece cu bine iarna(miere nu zahar).Pina acum e bine la mine insa sint stresat de ce la mai toti au iesit albinele la zborul de curatire insa la mine nu au iesit la nici unul din noiembrie?.Nici macar in fata urdinisului sa-mi spuna la multi ani.Totusi mai gaseam cite una insa era moarta.Ce am scris mai sus nu este un sfat ci o parere personala.Sanatate.
thomas scrie:si eu sunt de acord cu cei care au deschis stupii acum macar putin. cartile vorbesc de ierni adevarate, asta e o exceptie. mai bine deschid putin stupul, decat sa am niste raspunsuri incerte, evazive pe forumuri sau diverse site.uri de specialitateideea e sa ai peste 12 grade si ele sa zboare. la mine, de vreo 2 sapt am zbor regulat si cara polen binisor.. le.am pus apifonda, 500g la fiecare, dar o mananca greu. am verificat cu dalta si in coronite e miere capacita.
stuparii prieteni, cu experienta de zeci de ani, din zona mea i.au deschis rama cu rama, au scos rame goale din cuib si au inlocuit cu rame cu miere capacita.
si eu o sa.i deschid, daca o sa mai fie cald si maine si in functie de rezerve, le mai pun.
ady stuparu scrie:Si eu ieri am deschis cativa stupi. Doi cu o activitate prea mare la urdinis probleme...80% din mancare consumata, unul cu botci [bezmetic] si celalat fara matca. Am intervenit cu rame din rezerva dar nu le dau mari sanse, albina uzata si in ritmul asta intr-o luna termina si rezerva actuala. La unii am vazut ceva condens la urdinis, probabil au inceput ponta. Luni si marti pun turta cu miere cristalizata 1kg. De pe 22 se pare ca vine iarna, numai bine au rezerva deasupra si putina folie pt. condens.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori