cristi82 scrie:Asa arata ramele cu puiet in familile de albine - martie 2014.
Adi Hodis scrie:Badea Alin scrie:samuellazea scrie:Da dar daca iei in considerare ca la Timisoara deja sunt pomi infloriti e cam de plans
Pomii cam ii putem lasa pt altii ca noi nu prea avem cu ce culege
samuellazea, dacă voi, cei din vest, vă plângeți că nu aveți cu ce culege, unde a fost iarnă o săptămână ce să mai zic eu care am avut un singur zbor de curățire toată iarna și umezeală cât cuprinde
D-le Badea, cred ca e o scapare expresia ... voi. Doar el se plinge. Nu stiu pe altcineva sa se plinga.
Sa nu vina inghetul ... sa nu vina ploi indelungate in perioada salcamului, ca au fost si de-alea. Si apoi o fi cumva ... speram spre bine.
cristi_vidican scrie:cristi82 scrie:Asa arata ramele cu puiet in familile de albine - martie 2014.
Cei care nu sunteți din Vestul țării, stați liniștiți, că nu toate ramele din stup sunt așa. În general cele centrale, adică 2-3, că restul, până la 5-6 sunt cu larve și ouă.
Partea bună e că intră și nectar.
cristi82 scrie:cristi_vidican scrie:cristi82 scrie:Asa arata ramele cu puiet in familile de albine - martie 2014.
Cei care nu sunteți din Vestul țării, stați liniștiți, că nu toate ramele din stup sunt așa. În general cele centrale, adică 2-3, că restul, până la 5-6 sunt cu larve și ouă.
Partea bună e că intră și nectar.
Astazi de exemplu am verificat o familie, avea 6 rame cu puiet dintre care 4 erau capacite, celelalte 2 rame era puiet larvat, eu zic ca dezvoltarea e foarte ok, problema e ca necesita multa papa, intr-adevar intra si ceva nectar.
yokoz777 scrie:Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie
cristi_vidican scrie:yokoz777 scrie:Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie
Nu e chiar așa negru la noi cum zici tu![]()
Partea bună e că intră nectar. Și nu puțin. Când scutur rama, curge din ea (nu ca la salcâm).
Polen este cât vor ele, așa că albina ce iese are cu ce se întări.
Vremea se anunță tot bună, cu ceva ploi săptămâna viitoare, numa bune ca să se mai astâmpere și ele (și să ne ajungeți voi din urmă).
Problema e că cei care au stupi buni și mătci de-ale noastre, vor avea de muncă până la salcâm pt că lăsate de capul lor, nu prind nici rapița fără botci.
Lăsând ironiile de-o parte, cu vremea nu te poți pune. Poți suplini câte puțin, dar dacă nu intră pe urdiniș???
Dar, n-a fost să nu vină niciodată primăvara.
Ideea e să fie populație, că la un prim val de polen, matca depune într-o săptămână 4 rame, apoi tot așa mai departe și se recuperează decalajul.
Baiu e însă că foarte mulți n-au populație în stupi. Aici, cine e de vină?
Când nici vremea nu ne ajută, nici noi n-am făcut stupii tari, ce să mai zicem?
ignatov andrei scrie:La atâta lauda, va spun si eu, ca in zona Iasului, mărcile au reanceput ouatul!
A fost o stagnare de 10-15 zile! Generatiile s-au schimbat cam 60%!
Retineti, tot 30kg vor da la salcâm!
arnautu valentin scrie:ignatov andrei scrie:La atâta lauda, va spun si eu, ca in zona Iasului, mărcile au reanceput ouatul!
A fost o stagnare de 10-15 zile! Generatiile s-au schimbat cam 60%!
Retineti, tot 30kg vor da la salcâm!
sa dea 50 kg la salcam poate asa ne maresc astia norma de venit
yokoz777 scrie:Treaba este roz dupa cum vad pentru cei din vest dar la cat puiet zic ca au in stupi e mai degraba mov,suntem in martie!vremea este schimbatoare inca,asa ca nu va culcati pe o ureche!exemplu la mine ieri au fost11grade si azi noapte a fost ger ca a inghetat apa!puietul ala care il au cei din vest la ecluzionare mananca taticule si pana la un cules de intretinere mai este!mai ales in cazul in care se mai si zbarleste vremea.se cere mai multa atentie si mai putina bucurie
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori