delorin I scrie:De ce atata ingrijorare la unii ca a venit vremea polenului? Ar trebui oare albinele sa astepte turta cu polen? Iar le ignoram nevoile si faptul ca au ceva miliarde de ani pe pamant inaintea noastra?
Deschisesem la un moment dat o discutie despre polen si cum identificam grauncioarele dupa culoare si nu doar...Din pacate nu prea a fost nimeni interesat! Am fi putut trece cu putin efort colectiv de la discutii de tip: o fi de ? Nu o fi de, la ceva mai serios! Exista tratate de polen si poate ca e vremea ca un anume tip de informatie sa ajunga si la stuparul de rand! Din ce am citit eu - florile mascul de alun si arin/anin apar inca din noiembrie....Faptul ca acum se colecteaza inseamna doar ca vremea o permite iar albinele au nevoie de polen! Vreti doar sa ne bucuram pe acest topic ca aproape a mai trecut o iarna sau sa construim o discutie cu ceva in plus decat simpla informatie? Nu vreau sa fiu rau dar forumul asta inceteaza sa mai evolueze ca informatie! VAd ca in alte parti din afara lucrurile sunt putin altfel, iar cartile nu slujesc doar de parada din partea posesorului lor ci si pentru u schimb de informatii! Devine rolul acestui forum doar unul social, in care din cand in cand cuiva mai scapa cate o infomatie cu caractel apicol? Sau sunt sanse sa ne profesionalizam? Doar o intrebare, nu am avut intentie de nici un fel de malitiozitate!
Domnu' Florin, ingrijorarea vine deoarece la vremea aceasta temperaturile sunt foarte mari, iar cu siguranta dupa vremea asta foarte calduroasa va veni un val de aer rece, frig si ploaie. Nimanui nu o sa ii placa atunci cand la pomi vremea va fi rece !!! Nu uitati ca anul trecut pe la sfarsit de februarie ce ninsoare a tras, si vremea era cam tot asa, cald bine, toata lumea bucuroasa. In ce priveste tratarea subiectului despre polen. Sunt carti si tratate, studiati, analizati. Toti ne-am obisnuit sa luam totul de-a gata, pe tava. Informatiile se mai fura de la unul de la altul, asadar faceti un mic efort !! Sanatate si numai bine !!