lucky5strike scrie:alt stupar scrie: pe vremea cand stupaream pe o singura vatra ( in sat, la gramada ) la fel credeam si eu. Nici cu mama stimularii nu umflam mai mult de sase rame ( cazuri rare sapte...) pentru iarna.
Intre timp, odata cu "inmultirea cosharilor", mi-am mai schimbat parerea... nici nu crezi ce minuni face o vatra de intomnare fara strop de vecin sum 5 km...
Despre vecini, nu e obligatoriu ca vecinul sa fie la fel de bun... de fapt, eu inca nu am auzit de doi stupari buni care sa se incurce unul pe altul.
Foarte bine ce ati zis. La inceput de rapita ai familii bune sa zicem din 60 de unitati, 50 sa fie pe 8-10 rame Dadant pe 1 aprilie.
Horia scrie:30 ( treizeci) de familii cu 60 000 de indivizi acopere in întregime TOT potentialul melifer al unei vetre medii.
100 de familii pot fi MAXIM puse pe o vatra la salcam.
Pentru cine e interesat se găsesc calcule matematice precise.
Altfel...SE IMPARTE!!!
Da-i bataie, flacau, eu unul ador calcule matematice precise!Horia scrie:Pentru cine e interesat se găsesc calcule matematice precise.
Adi Hodis scrie:Horia, la ce nr. de indivizi intra o fam. in friguri de roit ? ... si dupa ce a intrat in friguri, poti sa triplezi nr-l de fam. pe areal, ca activitatea-i ... nunta.
Adrian Galofteanu scrie:Familii puternice inseamna, cum a zis cineva pe aici si vetre alese corect. Impartirea corecta a vetrelor la noi in tara nu se va face niciodata. De ce? Pai cine o poate face:
- Noi stuparii prin, ma exprim pretios dar nu gasesc alt cuvant, deontologia profesionala.
lucky5strike scrie:Adi Hodis scrie:Horia, la ce nr. de indivizi intra o fam. in friguri de roit ? ... si dupa ce a intrat in friguri, poti sa triplezi nr-l de fam. pe areal, ca activitatea-i ... nunta.
Pana sosesc cifrele, Hodisane, cald salut!.
Zi-ne si noua, familiile pe la voi fac vreodata stop la ponta? Adica, aveti cumva pe acolo "iarna".
As fi curios cata albina are o familie prin decembrie - ianuarie, asa.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori