Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Efectiv mare si evitarea declansarii roitului

Mesajde tiih » 19 Oct 2015, 08:09

balasbebe scrie:Adica el stie sa faca 20 de rame in 40 de zile, ne spune doar ca a facut nu ne spune cum, si noi sa-l ajutam pe mai departe. El ar trebui sa ne dea noua sfaturi, deoarece noi in zeci de ani, nu am reusit aceasta performanta.

Ghiar asa... sa ne spuna si noua secretele acestei performante...si sa ne spuna in primavara cu cati a mai ramas....Eu am un motto pentru tinerii apicultori...E MULT MAI GREU SA AJUNGI DE LA 5 STUPI LA 50...DECAT DE LA 50 LA...500!

PS.Desi provin din familii de stupari(tata,bunic, unchi...mi-a trebuit 9 ani sa ajung de la 5 la50...2 ani sa ajung de la 50 la 100...si numai 1 an sa ajung(2007)de la 100 la 300...cu toate familiile trecute peste iarna cu bine...nu mate lesinate!!!(jobul de baza fiind altul)!!!
tiih

Mesajde Dila Daniel » 19 Oct 2015, 09:04

Fabian,ti-am raspuns(viewtopic.php?f=15&t=197&start=464) in pagina mea personala,sa nu stricam de tot topicul...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ignatov andrei » 19 Oct 2015, 09:55

tiih scrie:
balasbebe scrie:Adica el stie sa faca 20 de rame in 40 de zile, ne spune doar ca a facut nu ne spune cum, si noi sa-l ajutam pe mai departe. El ar trebui sa ne dea noua sfaturi, deoarece noi in zeci de ani, nu am reusit aceasta performanta.

Ghiar asa... sa ne spuna si noua secretele acestei performante...si sa ne spuna in primavara cu cati a mai ramas....Eu am un motto pentru tinerii apicultori...E MULT MAI GREU SA AJUNGI DE LA 5 STUPI LA 50...DECAT DE LA 50 LA...500!

PS.Desi provin din familii de stupari(tata,bunic, unchi...mi-a trebuit 9 ani sa ajung de la 5 la50...2 ani sa ajung de la 50 la 100...si numai 1 an sa ajung(2007)de la 100 la 300...cu toate familiile trecute peste iarna cu bine...nu mate lesinate!!!(jobul de baza fiind altul)!!!

De la mine stie cele mai multe lucruri. De ce sa va spună?!?
Tiih, ai auzit de apicultori "din tata-n fiu", cu zeci de ani de apicultura, dar tot cu zeci de ani de lucru prost?!?
Sa stiti ca mai sunt colegi care au făcut zeci de FAMILII din câteva ragalii scoase in primavara. M-au sunat si mi-au multumit. Am rămas surprins de unii... nu mă așteptam!
ignatov andrei

Mesajde Florin Dobre » 19 Oct 2015, 10:48

ignatov andrei scrie:De la mine stie cele mai multe lucruri. De ce sa va spună?!?
Sa stiti ca mai sunt colegi care au făcut zeci de FAMILII din câteva ragalii scoase in primavara. M-au sunat si mi-au multumit.

Pai descrie metoda neica Andrei, aici pe forum. ''ca de asta e forum, nu?...pentru a-i ajuta pe cei tineri si la inceput''...am incheiat citatul.
Iti dai seama cum ar suna...Metoda Ignatov 1=>8? :shock:
Acum, ca ai revendicat atentatul, sper sa mai ai vreme si de forum...telefonul sigur iti va fi incins; iti dai seama cati vor de la 1 la 8. Sau tocmai asta era faza?...vanatoare de bizoni?! :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde asd » 19 Oct 2015, 11:30

S-a prea discutat pe tema asta. Nu mi se pare mare scofala daca ai matci imperecheate la timp, rame cladite si bani de papa. Eu reusesc undeva intre 3 si 4 insa nu am nici rame, nici matci de-a gata, nici vatra grozava. As vrea sa ma vad odata cu sacii in caruta si sa nu mai inmultesc atat ca m-am saturat :lol:
asd

Mesajde ignatov andrei » 19 Oct 2015, 12:17

asd scrie:S-a prea discutat pe tema asta. Nu mi se pare mare scofala daca ai matci imperecheate la timp, rame cladite si bani de papa. Eu reusesc undeva intre 3 si 4 insa nu am nici rame, nici matci de-a gata, nici vatra grozava. As vrea sa ma vad odata cu sacii in caruta si sa nu mai inmultesc atat ca m-am saturat :lol:

Ai grija sa nu pui vreo doi saci si in zona burticutei! :lol: :lol:
ignatov andrei

Mesajde tiih » 19 Oct 2015, 12:46

asd scrie:S-a prea discutat pe tema asta. Nu mi se pare mare scofala daca ai matci imperecheate la timp, rame cladite si bani de papa. Eu reusesc undeva intre 3 si 4 insa nu am nici rame, nici matci de-a gata, nici vatra grozava. As vrea sa ma vad odata cu sacii in caruta si sa nu mai inmultesc atat ca m-am saturat :lol:

Si chiar daca ipotetic ajungi de la 4 la 40,apoi la100,200 in 2...3ani,cel care nu are experienta bolilor,nu stie sa deosebeasaca o LE de o LA,septicemie,paratifoza...nu stie sa deosebeasca o viroza de o nosema, nu stie SA PREVINA O BOALA INAINTE DE A O TRATA(si asta se invata in multi,multi ani!..)tot nu e mare apicultor...vine un an "rau" sau "atipic" gen 2014 si s-au dus pe "apa sambetei " sutele de stupi intr-o toamna-iarna....dind vina pe "bietul" paduche varooa...in cel mai bun caz ;) :roll:
tiih

Mesajde asd » 19 Oct 2015, 12:54

Teorii... atata timp cat te ocupi tu de tot inclusiv de regine te dai cu capul de toti peretii si inveti ca altfel nu merge. Vine iarna pierzi, anul urmator mai reglezi tirul, te mai scarbesti, iti revii iar si asa mai departe. La final e posibil sa te hotarasti subit sa vinzi "afacerea".
Ce ma doare cel mai mult e ca productia palpabila e foarte prost platita(ba chiar amendata) in tara la noi. Apreciez din tot sufletul pe cineva care produce si nu face specula(majoritatea meseriilor in ziua de azi sunt fel si fel de speculatii si jocuri economice).
asd

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR