Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Materiale izolatoare

Mesajde balasbebe » 18 Oct 2015, 11:21

Au aparut niste saci cu robinet de la vin. Au cinci randuri de folie si ca dimensiune potrivesc peste cuib. In aceasta iarna vreau sa-i pun sa vad cat de buni sunt. Pana acum puneam doar clei de soareci deoarece erau gratis si puteam sa-i arunc cand se prindeau prea multi. Fiind un material mai cald si soarecii sunt atrasi in sezonul rece.

Am vazut si colegi care nu au diafragme, doar niste cartoane. Personal nu sunt de acord cu acel tip de iernare. Albinele nu suporta hartia si o rod. Eu nu vreau sa le dau in plus de lucru, mai ales pe timp de iarna.
balasbebe

Mesajde asd » 18 Noi 2015, 20:40

No ca tot am montat gratiile am facut si niste poze:
https://www.dropbox.com/sh/xpxqkpzgz3ff ... kYJCa?dl=0

Aerisire, protectie si polistiren anticondens pe capac. Inauntru nimic. Cel cu folie si cu plasa e o iernare a unui nucleu mai slab deasupra la o familie puternica.

Gratiile astea din plasa sudata sunt geniale.
asd

Mesajde proapis13 » 18 Noi 2015, 20:57

asd scrie:...Gratiile astea din plasa sudata sunt geniale.

Le pui doar iarna asta...or sa-ti multumeasca soriceii... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde asd » 18 Noi 2015, 21:27

6 mm
asd

Mesajde BogdanL » 09 Feb 2016, 12:49

Polistiren = sac de cauciuc pe casa (..sa vorbesc frumos ;)):
http://www.wall-street.ro/articol/Compa ... -casa.html

Exista alternative la izolarea cu polistiren, unele materiale nu se gasesc de cumparat din tara, dar ar putea fi cumparate din Germania de exemplu si aduse cu un TIR care se intoarce in tara cu golu'.
BogdanL

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR