Gemelu scrie:Nu comentez ca e bine sau nu. Se pare ca la ei e bine. Asa ca produc mai multa miere marfa. Chiar daca si albinele noastre sigur aduna mai multa miere. Dar ei au o apicultura mai industrializata.
Hai sa scriu detaliat, sa intelegeti mesajul meu.
Ce spune Dorian acum, au mai zis-o si altii de la noi, mai demult. Chiar o sa caut postari cand am timp si le pun cap la cap. Aia cu hranirea masiva inainte de rapita mi-a venit pe loc in minte, ca o citisem la D2006.
Au mai scris-o si altii, si pe forumul vechi.
S-a vorbit si de impachetari, ba chiar si de rezistente pe timp de iarna, pentru consum si dezvoltare buna in primavara. Toate au ramas scrise.
Ca exemplu, a pus L5S de curand niste poze din stupina. Ati observat ca sunt pe 10rame,nu? Cat inseamna echivalentul la ramele lui Dorian?
Concret: Sunt multe lucruri deja vorbite, scrise, de ai nostri! Ce vedem noi acum la canadieni, au incercat si românii. Bineinteles ca intotdeauna mai exista cate ceva in plus de "furat" de la altii.
Noua ne place sa ne consideram mereu prosti, inapoiati, sa cascam gura si sa incercam sa lipim cozi de prune.
Nu stiu, poate ati observat, dar Dorian a scris destul de clar diferenta intre apicultura de aici si cea de la ei. Chiar si asa, tot se mai gasesc cate unii sa purice informatia si sa gaseasca alte cauze. Poate ca nu cred sau simt ca sunt "mintiti". Nu, nu cred ca e cazul.
Un alt exemplu pe care vad ca unii l-au luat drept reper si considera ceva extraordinar si merge aplicat si la noi: PALETIZAREA.
Acum 1 an si ceva am intrebat daca e o idee buna sa iernez pe paleti(postarea e pe forumul asta) si daca a mai iernat cineva asa.
In afara de mesajele de pe forum, in care mi s-a explicat ca nu e bine, ca primavara unii ies la zbor mai tarziu(cei dinspre Nord), am primit si mesaje sa pun mana pe carte, ca in ea scrie destul de clar ca DOAR S-E sa-i pozitionez. Bun, si ce-i care ierneaza pe pavilioane?Cum aseaza pavilionul?
Acum e o idee buna, ca asa fac CANADIENII.
Recomand si insist sa mai dati cate un ochi si pe forumul vechi. Ramaneti uimiti sa descoperiti lucruri scrise de mosii nostri acum ceva timp, lucuri pe care unii acum le considera "inovatoare".
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.