yellowgreen112 scrie:multumesc dle mellis. de cumparat nu voi cumpara roi din cauza ca tatal meu are 20 de stupi la sat , locatia din pacate fiind foarte saraca in miere. anul asta am discutat cu el si 10 roi o sa ii bag in corpuri warre . sunt in dubii daca sa tin macar 5 in timisoara. motivul -poluarea aerului.
dvs aveti familii in corpuri warre ?
HAi sa nu ne domnim

Daca ai material este bine. Vezi ca popularea warre trebuie facuta cu roi sanatosi (multe albine) si hraniti para cladesc natural ramele.
Am albine la oras - TM - si rezultatele sunt bune, albina filtreaza poluarea - cat poate - si apoi tu daca stai in TM - esti obijnuit cu poluarea de aici. Si daca locatia de acolo e saraca - ce sa faci cu ei? Am un coleg cu albine in oras - pe care se fac studii .. si mierea are o calitate buna, ai fi surprins..
Dar - warre la oras ??- este dificil cu roitul, te-as sfatui din nou sa folosesti warre modificat - cu rama mobila.
Am populat 2 warre acum cativa ani dar nu am populat cu destula albina - nici anul nu fost stralucit + distanta mare +nu le-am dat ce trebe - i-am unit in toamna si .. s-a dus. De atunci nu am repopulat - tot imi planific dar nu am mai reusit. Daca reusesc - voi folosi rama mobila.
Este frumos sa vezi cum cladesc celula fara foita - dar daca nu ai experienta sa stii ce simtom ai fara sa deschizi stupul - iti recomand din nou rama mobila.
Am vazut ca csabi - era pe aici cu warre pe pagina veche - mai avea vreo 2 n gradina..frumos.
Adu-i la oras - o sa fi surprins de rezultate - dar trebuie mare grija cu ei.
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...