Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: zbor de curatire 2012

Mesajde teinegru64 » 06 Mar 2012, 21:23

Am ceva ....Ma suspend o saptamana.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 06 Mar 2012, 21:24

teinegru64 scrie:Am ceva ....Ma suspend o saptamana.

Vai ce pierdere ...
Regret ... profund ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 06 Mar 2012, 22:53

paul scrie:
teinegru64 scrie:Salut Congo.Banuiesc ca suntem vecini.Daca e asa ...stai linistit.Am incredere in trantorii mei....doar daca in urmatoarele doua saptamani le vei scuti de piure de cartofi si salata de sfecla rosie.....

Cum mah Teiule .... chiar din Congo esti ??? Banuiam eu ca nu esti din Vaslui ,dupa atitudinile de ... Brazaville !!! :lol:

Sal'tare!
Aloooo! Domniiiii!.....
Pai pentru chestia cu: "De-al cui din Congo?" - tre' sa datzi cate-o bere de fiecare data cand o utilizatzi.....Asa ca drept de copy-raight..... :lol: :lol: :lol:

Da' sa revenim la subiectul discutat: Poate ar fi bine ca in zilele cu zbor de curatzire sa se ridice grilele sau sa se scoata blocurile de la urdinis pentru a facilita circulatzia aerului caldutz dar si a albinelor.
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Fişiere ataşate
2 010 (Large).jpg
Donbazil

Mesajde mariusvs » 06 Mar 2012, 23:19

nae scrie:N-are matca .

bai nae eu vorbesc serios nu la misto. numi place sa fac misto p banii mei, asa ca daca nu esti sigur nu mai raspunde
mariusvs

Mesajde florinapi » 06 Mar 2012, 23:43

La sigur,numai " Mama Omida" poa' sa-ti spuna ce ai tu in stupi.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde IonutMioveni » 07 Mar 2012, 00:30

D-le mariusvs,
Va salut respectuos si va sfatuiesc sa utilizati un limbaj adecvat acestei comunitati de apicultori din care doriti sa faceti parte si dvs ca doar de-aia ati intrat pe acest forum.
Acest limbaj se bazeaza pe respect reciproc si cu siguranta trebuie sa acceptati dreptul la replica al fiecaruia dintre colegi fie ca va convine sau nu raspunsul pe care-l primiti si pe care-l puteti lua in seama sau nu.
Fara apelative de genu "bai" , "ba" , "ma" ....ca nu suntem aici la vaci , oi , capre sau alte animale/pasari/insecte care de altfel nici ele nu merita acest tratament pentru ca ne aduc beneficii de care ne bucuram.
Daca nu va convine raspunsul pe care vi l-a oferit domnul Nae si vreti ceva mai mult de atat ....de ce nu incercati sa-l intrebati da de ce asa si nu pe dincolo?
Poate ca stie dansu ce stie.
Si daca vreti sa primiti respect mai intai oferiti respect....fara raspunsuri ce pot fi luate ca niste mistouri gen :
"bai nae eu vorbesc serios nu la misto. numi place sa fac misto p banii mei, asa ca daca nu esti sigur nu mai raspunde".
Sper ca va veti putea revizui atitudinea..
Toate cele bune si multa sanatate va doresc :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde activ » 07 Mar 2012, 02:55

mariusvs scrie:

bai nae eu vorbesc serios nu la misto. numi place sa fac misto p banii mei, asa ca daca nu esti sigur nu mai raspunde

Mi se ridica parul pe spinare cand citesc astfel de exprimari !
Domnule mariusvs sper sa nu confundati forumul NOSTRU cu un maidan.
Nimeni de pe acest forum nu are obligatia contractuala de a va da la cererea dumneavoastra informatia corecta si in timp util. Daca totusi cineva va da informatia dorita , o face dintr-o obligatie morala sau din altruism. Domnul Nae v-a dat un raspuns (o informatie) la problema pe care ati formulat-o dumneavoastra, raspuns care reflecta opinia si experienta dansului. Acuma daca dumneavoastra nu sunteti de acord cu raspunsul domnului Nae, ori cereti argumente, ori il ignorati ... si ASTEPTATI alte pareri (informatii). Si daca totusi informatia nu vine, cititi o carte de apicultura... sau tot forumul de la cel vechi pana la cel nou in speranta ca veti gasi raspunsul la problema domneavoastra.
Fiti sigur ca daca domnul Nae sau altcineva v-a dat sau va v-a da un raspuns (informatie) total eronata (mincinoasa), nu v-a scapa netaxat de ceilalti apicultori cu experienta. Asta nu inseamna ca dumneavoastra sa luati de bun tot ce se scrie pe acest forum.
PS. Am facut aceasta interventie in speranta de a taia elanul , pe viitor, a unor astfel de exprimari pe acest forum care ne este rezervat si disponibil tuturor, fiind un SPTIU PUBLIC ... nu un WC PUBLIC.
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde mariusvs » 07 Mar 2012, 12:09

ami cer scuze. aveti dreptate, sper sa andrept aceasta iesire
mariusvs

Mesajde pescaru » 07 Mar 2012, 19:43

Bine ca ai recunoscut greseala ,orcum raspunsul lui Nae e realist ,nu ai matca sau mancare ,sau ai matca si nu ai mancare
pescaru

Mesajde popik50 » 09 Mar 2012, 17:23

Azi a fost miscare destul de buna. Au bagat polen la greu.
Fişiere ataşate
09032012_opt.jpg
popik50

Mesajde popik50 » 09 Mar 2012, 17:30

Si inca
Fişiere ataşate
09032012(003)_opt.jpg
popik50

Mesajde pngflorin » 09 Mar 2012, 21:10

frumos, la mine nu sare de 0 grade, ....sper zilele ce vin, oricum la meteo nu zic de bine..
pngflorin

Mesajde badguy_goodguy » 09 Mar 2012, 21:37

Cu tot respectul, daca le ofer 100-200 ml de sirop 1:1 (eventual cu ceva condimente gen : lamaie, un pic de miere, ceai de musetel sau de padure), as avea sansa ca le fac sa zboare in numar mult mai mare la curatire? problema e ca la mine zboara mereu timp de 4 ore doar in jur de 20-30 albine. E ca si cum ar face dansul puietului... 4 ore... o fi puiet? sau ce?
badguy_goodguy

Mesajde nae » 09 Mar 2012, 21:44

mariusvs scrie:

In urma cu 2-3 saptamani am scris ca am 3 matci lipsa ;un prieten ma intreaba imediat :-''Te-ai uitat in ei ?''
Nu ,nu ma uitasem dar :
-bazaiau ca ''tractorul''
-cautau pe fata stupului ...(i-am unit )
La -10* este singurul motiv (daca aveai soarece vedeai )/nu ti-am cerut bani / multa sanatate .
nae

Mesajde nae » 09 Mar 2012, 21:58

Astazi le-am pus si eu api..t+protofil +lapte praf pt. vitei (P38 )
Siropul le scoate afara , nu recomand 1/1 acum __ albina nu mananca sirop /cu lamaia o scutesti sa-l inverteasca dar ramane diferenta de apa ,incearca ceva mai concentrat (nea Gica are niste retete ...)
nae

Mesajde badguy_goodguy » 09 Mar 2012, 22:15

nae scrie:Astazi le-am pus si eu api..t+protofil +lapte praf pt. vitei (P38 )
Siropul le scoate afara , nu recomand 1/1 acum __ albina nu mananca sirop /cu lamaia o scutesti sa-l inverteasca dar ramane diferenta de apa ,incearca ceva mai concentrat (nea Gica are niste retete ...)

Ok, si e bine daca siropul le scoate afara? asta ar fi ideea...adica totusi la 9-10 grade cred ca pot iesi afara?
badguy_goodguy

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR