Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: intretinere stup pe 1 corp de 3/4

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2015, 14:39

DoarEu scrie:
asd scrie:Cine are familii de ME care sa ocupe efectiv un corp sa ridice mana.

Un corp de ME=aprox 7-8 rame Dadant.Majoritatea ii am pe 7 rame Dadant.7 exceptii pe 10 rame.Deci...mai are rost sa ridic mana? :lol:

Dupa cate minunatii a scris eu unul nici macar nu mai am ce sa mai comentez.... :lol:
Oricum partea frumoasa este ca NU citeste ce scriu colegii....poate ii are pe majoritatea la ...ignore... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde florinapi » 25 Oct 2015, 19:03

Comentariul pe langa subiect,nu are nici un rost.
Pentru iarna conteaza cate intervale ocupate de albina sunt,nu cate rame ai in lada.
,,Morala fara expertiza este naiva,iar uneori poate fi chiar periculoasa."

Puteti vedea albumul pe foto pe SunPhoto aici : http://florinapi.sunphoto.ro
florinapi

Mesajde daniil » 25 Oct 2015, 19:31

Dupa un sezon de pastoral intensiv este greu sa ajungi cu familii foarte puternice in toamna fara familii ajutatoare.Nu stiu daca procedez corect, poate da poate nu, insa am avut rezultate multumitoare si este ca in povestea cu echpa castigatoare....daca a fost bine asa....
Referitor la productie nu stiu daca este bine sau rau, in cinci ani nu prea am intrebat cat a facut cineva, am intrebat cum intretine familia de albine, iar dupa timpul asta ma simt ca la scoala cand am invatat doar tabla inmultirii, pana la integrale mai este de invatat.
daniil

Mesajde DoarEu » 25 Oct 2015, 23:48

daniil scrie:...

Da...dupa un sezon de pastoral la rapita si FS ne asteptam la depopulari masive.Eu unul merg la toate culesurile de salcam, poliflora pe vatra apoi mana la greu.Sunt super multumit de "schema" asta.Mai fac cate 1-2 roi din fiecare familie si mai intru si cu familiile doldora de albina in iarna.Iernez pe poliflora.De la anul am de gand sa nu mai dau deloc zahar sau alte produse pt stim/completare.Mierea e miere...
proapis13 scrie:...
:lol: :lol:
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde mellis » 26 Oct 2015, 01:08

asd scrie:Cine are familii de ME care sa ocupe efectiv un corp sa ridice mana. De 2 nu are rost sa intreb ca doar nu l-ati ajuns pe DM. :lol:

Salut,
Am inteles ca ai inmultit si sustii iernarea pe un corp, dar pe doua corpuri nu ai nici unul?
Nu ai vazut diferenta de productie? La mine iernarea pe doua corpuri, comparat cu cea pe unul, a dat un cat in plus de miere in stationar.
Sanatate.
PS: Am roi ME iernati pe un corp, dai incerc sa ma "videc" de acest obicei..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde asd » 26 Oct 2015, 13:50

Nu sustin nimic altceva decat conversatia :lol: Ma bucur ca v-ati amuzat vizavi de prostioarele mele.
asd

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR