Cine s-ar fi gândit că după un început catastrofal de primăvară
anul 2018 va fi unul dintre cei mai buni ani apicol.
mereu au fost ani bun .... numa noi nu am fost pregatiti....Balian scrie:Cine s-ar fi gândit că după un început catastrofal de primăvară
anul 2018 va fi unul dintre cei mai buni ani apicol.
yuonyuon scrie:Sa mi inchei si eu "povestea" .
jonny_it scrie:paul scrie:Ceilalti colegi, voi cum pregatiti familiile pentru salcam ?
Dupa ce se incalzeste un tratament antivarroa, 1-2 rame descapacite dupa diafragma si posibil o doza de sirop, apoi astept salcamul.
Pana atunci pregatesc rame si foite.
paul scrie:Doza de cat e ?
jonny_it scrie:paul scrie:Doza de cat e ?
2,5 litri de obicei
Doze mai mici dau doar pentru stimulare. Dar am cam renuntat in ultimul timp la stimularea cu sirop(nu este timp) si se pare ca albinele mele stiu sa aduca miere si fara sa le invat eu folosind sirop.
ma refeream ca am terminat cu tabelele.... deacum putem analiza/critica/comenta etc.paul scrie:yuonyuon scrie:Sa mi inchei si eu "povestea" .
Yuoane, stai usurel, nu poti incheia povestea asa ... abrupt.![]()
Ti-am zis ca am disponibilitate maxima sa fac o proba cu trei familii dupa metoda ta, doar ca ... nu am inteles prea bine graficul asta, stii eu fac parte din categoria alora despre care spunea peterneamt.
Spui de pilda ca la 1 aprilie faci egalizari de puiet. Adica, ii egalizezi la cate rame ?
yuonyuon scrie:.....ma refeream ca am terminat cu tabelele.... deacum putem analiza/critica/comenta etc.
yuonyuon scrie:Da ai inteles bine....si da acolo e 4 in loc de 6 (am gresit) , tine cont ca se mai adauga si albine care nu cresc puiet , alea nu mor la 35 de zile.....
Deci nu luati MOT-A-MOT ...doar ca idee/reper..cam peste tot in apicultura moderna , se iau rame cu puiet in perioada de ascensiune....(cel putin odata, sau se face roi)
paul scrie:Inteleg !
Tu te pregatesti pentru salcamul de la munte care infloreste la 15 iunie !
La cate vetre ai si mai ales la distantele la care le ai, mai ai timp sa le dai doze (mai multe) mici pentru stimulare ?
jonny_it scrie:Un roi iesit pe 3-4 rame cu albine la 1 iunie trebuie sa aiba cele 12 rame de cuib si un cat de 1/2 pline cu albine.
kovacslg scrie:Totusi 18 rame in 1 iunie e mai fezabil decat 20 de rame in ultima saptamana din Aprilie, cum se prezinta in graficelesau tabelele anterioare.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori