eu ma gandesc si la intoxicatie de la stropirea pomilor dar nu stiu sigur .. poate ma ajuta cineva cu un sfat
joohny scrie:Va salut.Eu am scris ce am citit in cartea lui.Sanataye.
gabi bee scrie:spuneti-mi si mie cam cate albine culegatoare are o familie de 30000 de albine si cate are una de 60000 de albine , in conditii normale ! am citit undeva despre cifrele astea si nu le-am retinut si nici nu mai dau de sursa respectiva ! mersi mult !
IonutMioveni scrie:salut gabi!
In catrea "Albinaritul pentru incepatori" a lui Franz Lampeitl undeva la pagina 16 in josu' paginii scrie ca in lunile mai-iunie o colonie de 30000 de lucratoare poate trimite la cules circa 10000 de albinute.Legat de cifra 60000 nu mai stiu cat dar cu siguranta peste 20000 de albinute merg la cules.
Daca cumva am gresit va rog corectati-ma!
IGNITE scrie: ideea e ... cu cat ai mai multe albine, cu atat ai mai multe culegatoare, dinamica culegatoarelor este mai ampla decat a celorlalte.
lucky5strike scrie:Familie de albine puternica primavara inseamna macar 7-8 rame D ocupate bine de albina. Natural.
joohny scrie:.... in primavara se pot aseza 2 rame goale in mijlocul cuibului pt. puiet.Aceasta metoda se foloseste la stupii Laynes.
proapis13 scrie:joohny scrie:.... in primavara se pot aseza 2 rame goale in mijlocul cuibului pt. puiet.Aceasta metoda se foloseste la stupii Laynes.
Usor cu mobila pe scari![]()
Unde ai citit tu metoda asta de a introduce 2 rame goale in mijlocul cuibului pt puiet????
Ori ai inteles TU gresit ori ai scris info trunchiata...rectifica cu ceva acolo ca da cu virgula...
joohny scrie:La un stup pe 10-11 rame plin cu albine ghemul cind se formeaza nu mai are forma unei sfere.Deci in acest caz familia este puternica insa consumul este posibil sa creasca un pic.In cazul iernarii pe 3-5 rame bine populate se poate..
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori