gica.mosu scrie:D ragi colegi( de pasiune) am mai...biziiii....it pe forum(incep sa invat) am aflat multe ce nu stiam.Am st dadant 12 r cat 1/2(fund fix podis monobloc cu sita s-au din bucati ) vreau sa mai fac 20-30 st(pt nepot) cu 4-6 gauri+sita (in fund) si urdinis
mic in dreapta( pat cald iarna)....Dar am o retinere...vara-furnici;iarna!?!!!..nuam folosit.Voi ce parere aveti...multumesc...moshuuuuu!!!!
gica.mosu scrie:Nu stiu daca acest tip de stup este cel ideal pt alte zone dar pt mine este cel mai bun.Iata de ce ;fam intra mai greu in frigurile roitului pe vatra s-au pastoral catul are 12 rame 185 normale,in cuib am 8-9 rame cu puiet suficient pt dezv de primavara catul il asez cu 1 zi inainte sa plec la salcam,la ultima extractie [totala]din cat ,in cuib raman 2 rame st +2 rame dr +r hranitor +chenarele cu miere de la restul 7 rame suficienta pt iernare ,iar albina din cat 1-15-08 cand incep completarea sistimularea are loc suficient in cuib.Ca sa nu deranjez des cuibul am in cat 2 rame claditoare poz [3 st si3 dr] pe care din 7 -10 zile le verific [tai botci ,trintori-apilarnil, culeg fagurasi construiti] iar daca gasesc botci de roire intervin si in cuib unde verific doar rkl si r hra [2st-2dr] si dupa caz restul-tai trantori,iau rame cu albina si puiet pt nuclee sau roiuri etc.Consier ca acest stup[egal stup orizontal 18 r] poate fi folosit in orice zona cu rezultate bune in functie de priceperea apic ,de vreme ,nr de stupi s-au diversitatea mieliflera din zona.La acest tip de stup se poate face un urdinis in partea dr[100/10mm] pt iernarea in pat cald [urdinisul mare se inchide iar st se intoarce cu urdinisul mic in fata ] iar dupa caz cu diafragma etansa putem ierna 2 roi 4-5 r in conditii f bune.Am toate tipurile de stupi[ facuti de mine] la acest model i-am dat nota 10,la restul st mai am nemultumiri [nici omul nu-i perfect] si de aceea va cer un sfat,omul cat traieste invata...Sanatate multa !!!Cer ajutor de la alti [am leptop de 3 luni] sunt in gr mica nu le am cu....astea !!!!V-A MULTUMESC....
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori