Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nucul pom melifer

Mesajde gh.pana » 24 Apr 2012, 21:15

Domnilor, astazi am avut surpriza sa constat ca nucul prin matisorii lui atrage
foarte multe albine. Albinele au invadat practic cei doi nuci din curte. Stie cineva ce le atrage ?
Presupun ca nectarul si polenul din matisorii nucului contin o cantitate importanta de iod in comparatie cu celelalte surse melifere.
Sa aibe albinele nevoie si de iod....!
gh.pana

Re: Nucul pom melifer

Mesajde iulian03 » 24 Apr 2012, 21:40

albinutele colinda cam orice floare sau sursa de polen si nectar
iulian03

Mesajde clucian » 24 Apr 2012, 21:48

Nucul are doua feluri de flori flori barbatesti si flori femeiesti care infloresc diferit ca perioada( infloritul incepe cu unele si se termina cu celelate ). Nucul ofera doar polen, foarte putin.

Intrebarea asta merga mai bine zic eu la forumul baza melifera si plante melifere.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde iulian03 » 24 Apr 2012, 21:58

pomi meliferi;salcamul alb,teiul,artarul,otetarul,castanul,sacam japonez,salcia ,alunul,cornul etc.
iulian03

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR