ciptheman scrie:pana acum nu s au semnalat cazuri de CCD in romania din cate stiu, cred ca e vorba mai degraba de paduchi,nu ai spus daca ai facut tratamente si cand.
Mircea77 scrie:Avand in vedere ca CCD-ul este foarte greu de dovedit, asta nu inseamna ca nu se poate sa nu existe deja si in Romania.
Si eu mi-am pus niste semne de intrebare foarte mari la un stup care avea cea mai puternica familie de anul trecut iar acum abia daca mai are o mana de albine - la sfarsitul lui februarie ocupa 6 (sase) intervale full.
N-a avut condens, nici mucegai sau diaree.
Mentionez ca am facut tratamentele cu Varachet Forte - 4 (patru) - cu termenul de valabilitate al substantei active Iunie 2012, primul tratament fiind facut la sfarsitul lunii august iar celelalte la interval de 7 zile.
Nu am folosit turte, stimulenti si alte cele, ci numai miere (exclus miere de mana), iar numarul de albine moarte nu a fost mai mare decat ceea ce apare la un stup normal.
Si nu am gasit nicio explicatie logica pana acum.
ciptheman scrie:sa le faci tratamente la timp, albinele parasesc stupul cand infestatia de paduchi a atins pragul critic.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori