Am si eu o problema cu unul din cei sase stupi pe care ii am.Matca unuia dintre ei a disparut,probabil a "predat bocanceii"
clabescu.marius scrie:Buna ziua,
Am si eu o problema cu unul din cei sase stupi pe care ii am.Matca unuia dintre ei a disparut,probabil a "predat bocanceii".Am dat familiei doua botci mari si frumoase de roire una capacita si una necapacita,a eclozat matca si am asteptat sa se imperecheze.De la adaugarea botcilor pana acum au trecut aproximativ 30 de zile si eu totusi nu am inca nici o urma de ou sau puiet in cuib.Alaltaieri fara sa vad matca am mai dat o botca de roire, am zis ca poate a disparut matca,dar a fost roasa.Intrebarea mea este ce se poate intampla de matca nu sa imperecheat nici acum?Tin sa va mai spun ca mai am un roi facut in aceeasi zi cu doua botci din aceeasi rama de unde a primit si familia in cauza botci si acel roi deja are oua si puiet in diferite stadii deci matca a trecut la treaba.Cineva mi-a zis ca familia poate avea varoza si din aceasta cauza matca nu poate iesii la imperecheat.Ce ma sfatuiti sa mai fac?
janese scrie:in mod normal,dupa asa o perioada matca trebuia sa depuna oua de trantori prin stolonare..
cum vine asta...oua de trantori prin stolonare???
janese scrie:in mod normal,dupa asa o perioada matca trebuia sa depuna oua de trantori prin stolonare..
cum vine asta...oua de trantori prin stolonare???
glaliona scrie:Buna seara ,am si eu o problema si cer putin ajutor.La ultima vizita am gasit pe rama unui stup mai multe oua in celula desi matca este prezenta(matca tanara , frumoasa de anul acesta).
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori