Prin alte locuri s-a încheiat anul apicol, eu mai am de extras încă la FS.
Să încercăm să tragem niște concluzii finale. Pe parcurs au mai fost trase, în special după câte un cules.
Cât de greu a fost acest an?
Pentru mine a fost un an normal, în limite.
Iernare bună, cu rezerve bune (completări masive în toamnă în contextul secetei). Am luat o cutie de apifonda, care n-am folosit-o toată. Pierderi - 1 stup, cred că și-a pierdut matca.
Primăvară capricioasă, dar dezvoltare foarte bună, încât înainte de salcâm stupii dădeau semne de roire. Asa pățesc în fiecare an.
Salcâm bunicel pt anul acesta.
Apoi o secetă care a afectat foarte mult stupii. Am învățat că dacă nu stimulez în iunie (în contextul acestui an), la FS e dezastru.
Tei puțin, dar a fost primul meu tei. Tei a fost, dar eram mai departe de el și am avut și stupii slabiți.
FS încă n-am extras-o, dar a fost un cules mulțumitor.
Roii s-au dezvoltat foarte bine. E adevărat că i-am stimulat la început, ceea ce a făcut diferența. Am acum roi care sunt pe 3 corpuri MER sau cu etaj 1/2 peste 1/1. Toată lumea a ajuns să umple cel puțin o ladă 1/1.
Așadar, eu nu mă pot plânge, a fost puțin din fiecare. Ca producție stau sub anul trecut. Dar, se pare că voi intra mai bine în toamnă față de anul trecut.