iulians scrie:Indiferent ce fel de miere este, nu se compara cu alti inlocuitori.Iernatul pe miere nu uzeaza albina in comparatie cu ceilalti inlocuitori care au un grad de uzura ridicat. Se ierneaza pe alceva in lipsa mierii doar cand esti obligat sa-i hranesti, de exemplu intr-un an fara cules.Nu-i poti lasa cu provizii insuficiente pentru iarna.
nae scrie:iulians scrie:Indiferent ce fel de miere este, nu se compara cu alti inlocuitori.Iernatul pe miere nu uzeaza albina in comparatie cu ceilalti inlocuitori care au un grad de uzura ridicat. Se ierneaza pe alceva in lipsa mierii doar cand esti obligat sa-i hranesti, de exemplu intr-un an fara cules.Nu-i poti lasa cu provizii insuficiente pentru iarna.
Valabil si la MANA ?????
Am iernat pe FS + inlocuitori si n-am avut ''probleme'' ; n-asi ierna cu 80% FS (cristalizeaza grosier si in rame -se vede primavara )...Iarna asta experimentez iernarea uscata /n-am nici miere nici bani pt inlocuitori ...
Lupu Nicu scrie:Iarna trecuta albinele mele au iernat pe floarea soarelui si mi-am promis ca nu o sa mai fac asa ceva niciodata. Probabil a fost si iarna lunga de vina, dar niciodata mortalitatea in randul albinelor nu a fost asa ridicata.
eucondruz scrie:De obicei am iernat pe toate sorturile de miere ce se strangeau intr-un sezon. La salcam lasam rama de margine plina plus 2-3 coronite,urma teiul cu completarea ramelor lasate (se marea suprafata coronitelor lasate) plus inca 2 coronite,urmat de fl. soarelui si culesul tarziu(menta), in total 8-10 rame. S-a intamplat ca nu a fost unul din culesuri si chiar fara salcam si tei iar in cazul asta megeam doar pe f.s.Consider ca iernarea pe ce aduce albina e cea mai sanatoasa(exclus mana si strugurii). Daca n-ar fi asa cred ca nu si-ar mai face rezerve si ar astepta la mila prisacarului.
lefter scrie:nae scrie:iulians scrie:Indiferent ce fel de miere este, nu se compara cu alti inlocuitori.Iernatul pe miere nu uzeaza albina in comparatie cu ceilalti inlocuitori care au un grad de uzura ridicat. Se ierneaza pe alceva in lipsa mierii doar cand esti obligat sa-i hranesti, de exemplu intr-un an fara cules.Nu-i poti lasa cu provizii insuficiente pentru iarna.
Valabil si la MANA ?????
Am iernat pe FS + inlocuitori si n-am avut ''probleme'' ; n-asi ierna cu 80% FS (cristalizeaza grosier si in rame -se vede primavara )...Iarna asta experimentez iernarea uscata /n-am nici miere nici bani pt inlocuitori ...
e tare asta ..iernare uscata..
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 18 vizitatori