Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pomi fructiferi 2013 - Lucrari in stupina

Mesajde badguy_goodguy » 20 Mar 2013, 17:15

In ciuda temperaturilor de -10 grade...a.aaaa....aaaa a inflorit CORCODUSUL :mrgreen:

Salcia e si ea inflorita, si se aduce polen de la ea. In schimb corcodusul inca nu le atrage, dar maine vor fi 18 grade :!:

Albinele au inceput sa aduca si un pic de nectar de pe undeva pentru ca observ ceara noua sub folie!!! (sper ca nu e ceara din apifonda :lol: )

Daca va fi cald si saptamana viitoare, voi largi cuibul cu 1-2 rame :D

Judetul Bihor.
badguy_goodguy

Re: Pomi fructiferi 2013 - Lucrari in stupina

Mesajde Arhivistu » 20 Mar 2013, 17:34

POate aduc polen..da nu vad eu :D...la mine e frig ca naiba,urmeaza iar cod galben de ninsori ploi si de toate,deci frig cateva zile...nu prea cred ca e vremea de largit cuiburi... :(
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde clabescu.marius » 20 Mar 2013, 17:55

badguy_goodguy scrie:In ciuda temperaturilor de -10 grade...a.aaaa....aaaa a inflorit CORCODUSUL :mrgreen:

Salcia e si ea inflorita, si se aduce polen de la ea. In schimb corcodusul inca nu le atrage, dar maine vor fi 18 grade :!:

Albinele au inceput sa aduca si un pic de nectar de pe undeva pentru ca observ ceara noua sub folie!!! (sper ca nu e ceara din apifonda :lol: )

Judetul Bihor.

Nu stiu in ce stadiu sunt familiile tale dar eu zic ca nu este vreme de largit cuibul tinand cont ca din nou se anunta temepraturi scazute,dar mai ales ca nu cred eu ca ai toate ramele ouate si acoperite de albina incat sa ceara largirea cuibului.La mine se anunta maine aproximativ 18 grade peste ziua dar maine noapte si poimaine se anuta si -10 grade asa ca mare grija.
Ultima oară modificat de clabescu.marius pe 20 Mar 2013, 18:39, modificat 1 dată în total.
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde pescaru » 20 Mar 2013, 18:38

Peste 2-3 saptamani daca ne ajuta vremea ,daca e ce zic meteorologii ...se uita albina de la urdinis :lol:
pescaru

Mesajde badguy_goodguy » 20 Mar 2013, 23:11

Eu am zis ca peste 1 saptamana...ca ma uit la meteo :D vad ce decizie voi lua atunci. Oricum la inghetul de -10 grade cred ca mi s-a dus o familie :(

1 din 28, prima moarta anul asta.
badguy_goodguy

Mesajde popik50 » 21 Mar 2013, 00:38

In luna martie mor cele mai multe familii de albine , asa ca mare grija cu largirea cuibului ...
popik50

Mesajde MIHAI BALS » 21 Mar 2013, 01:06

badguy_goodguy scrie:In ciuda temperaturilor de -10 grade...a.aaaa....aaaa a inflorit CORCODUSUL :mrgreen:

Judetul Bihor.

aloo..................?
ce-ai nene?
sa largesti cuibul?
vrei sa te sinucizi?
NU E MOMENTU!
mai amana un pic!
MIHAI BALS

Mesajde fotoklipa » 21 Mar 2013, 02:55

Judetul Bihor.

Frumos,la mine a inflorit banalul.
fotoklipa

Mesajde valentin » 21 Mar 2013, 05:51

eu deja am largit..... :o
valentin

Mesajde 7Rame » 21 Mar 2013, 09:40

de regula,la sfarsit de martie, cei pr 5R/ cu 3P luau una lateral, coronita si spatiu de ouat cel putin 60%. Cei cu 6R/3-4P identic. Cei cu 7-8R luau si cate 2, sa nu-i mai deranjez apoi. Anul asta insa, la 1 aprilie se pare ca mai strang. Problema e sa nu strang sidupa... Asta e situatia, nu vine efectiv din spate si va fi rau. Polenul cade pe stupi, afara ploua si vant. Si minus de maine sau sambata. Iar..
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde badguy_goodguy » 21 Mar 2013, 13:56

Sa prind salcamul fara nici un fel de probleme ar trebui sa maresc cuibul de 1-5 aprilie, nu?
badguy_goodguy

Mesajde aliuta2000 » 21 Mar 2013, 15:02

badguy_goodguy scrie:Sa prind salcamul fara nici un fel de probleme ar trebui sa maresc cuibul de 1-5 aprilie, nu?

daca trebuie da , dar cel mai probabil se poate simtii stupul .
A.D.
aliuta2000

Mesajde namzeb » 21 Mar 2013, 15:15

Prietene bihorean anul asta este atipic lasa-i naibii asa si la prima ocazie fara vint cu o temp.de + 10 grde macar cind incep sa iasa afara deschide si fa-i curat si micsoreaza-i cuibul si hraneste-l ca altfel nu mai ajungi cu ei la pomi fructiferi.Verifica si situatia matcii si daca nu-i, unifica-i ca sa iesi cu ceva.Dupa asta om mai vedea ca se pare ca anul asta se face regionalizarea si la albine.La unii deja cara deja polen,la altii nu au avut zbor de curatenie,la altii e iarna in toata regula.Trebuie sa ne adaptam.De exemplu la mine am avut puiet pina in decembrie si vad ca am iesit bine din iarna dar nu le dau ca hrana decit mierea lor pe care am oprit-o de la poliflora sau salcim si rareori de fs.Am intrat in iarna cu 10 roiuri pe 3-4 rame din care acum sint fb toti mai putin unul care are matca dar nu are puiet.Anul acesta am experimentat situatia cu folie si cu aerisire la fund.Este excelenta daca familia este cit de cit putenica pe cel putin 4 rame cu albina.Am avut stupi cu 10-11 rame cu albina si nu aveau pic de condens iar acum au rame pline cu puiet. Deci concluzia este ca o ventilatie bine reglata face ca familia sa nu simta vremea oricit de schimbatoare ar fi.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde filip » 21 Mar 2013, 16:01

Am avut si eu doua matci care abia acum au inceput ponta.Dar nu sunt deranjat deoarece e pe 7 intervale.Daca au matca nu se bezmeticesc si exista sansa unei ponte explozive.Acum depinde cand a incetat ponta.
filip

Mesajde clabescu.marius » 21 Mar 2013, 17:34

La mine in zona cam toti stuparii au probleme cu puietul,la mine au cam cate doua palme de puiet imprastiat pe cate 2 rame iar unul care a fost cel mai viteaz are puiet pe 4 rame cate o palma :D
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde badguy_goodguy » 21 Mar 2013, 23:15

clabescu.marius scrie:La mine in zona cam toti stuparii au probleme cu puietul,la mine au cam cate doua palme de puiet imprastiat pe cate 2 rame iar unul care a fost cel mai viteaz are puiet pe 4 rame cate o palma :D

CUm a fost vremea pe la tine? au fost ziua 5-6 grade?
Problema poate fi :

1. Prea putine albine pe prea multe rame... incerca sa le strangi. Eventual pune o poza sau un video in timp ce te uiti in stup daca prinzi 10-15 grade.

2. Prea putin pastura in stup.Anul trecut a fost deosebit de secetos. Daca nu ai o sursa de polen proaspat in primavara asta va trebui sa faci turte... cum ai si din ce poti.
badguy_goodguy

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR