Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stupii mei sunt vesnic fara miere

Mesajde abombos » 24 Iun 2011, 18:59

Anul acesta am cumparat 6 stupi verticali pe 10 rame cu etaj 3/4
La 1 mai am verificat toti stupii si aveau puiet pe 5-6rame polen si putina miere .
Apoi a venit vremea ploioasa si rece si dupa doua saptamani dadusera afara trantorii matca nu mai oua mancase tot puietul necapacit,nu aveau mancare deloc.
Le-am facut cateva turte de serbet si dupa cateva zile am vazut ca incepusera sa adune miere
Apoi avenit culesul la salcam dupa care nu au adunat nici un strop de miere dar au umplut 6-7 rame cu puiet capacit
Acum a inceput teiul au mult puiet dar miere nu .sunt foarte agresive si nu vor sa urce in etaj sa construiasca fagurii pe care i-am pus inca de la inceputul lunii mai
.Este posibil sa gresesc ceva si nu stiu ce am de facut in continuare deoarece nu-mi explic cum am stupii plini de albine si dupa culesul de salcam si tei in stupi sa nu gasesc nici doua kg de miere stransa
Va multumesc anticipat pentru oaresce sfaturi
abombos

Re: stupii mei sunt vesnic fara miere

Mesajde Adi Hodis » 24 Iun 2011, 20:58

Cand vazu-i topicul, m-am intrebat ... da´ oare unde tine asta stupii, in deshert ?. :)
Dupa ce am citit, m-am lamurit ... e o situatie asemanatoare cu anul trecut, deci fi-i linistit ca nu esti primul, nici ultimul ... si ca stupii tai nu vor fi veshnic fara miere, fereasca sfantu´ ...
De tei se plinge lumea ca nu secreta cum ar trebui ... asa ca cei ce au vizat alte culesuri, poate vor fi mai norocosi.
Totusi, shanse mai exista pt. ca teiul nu se termina repede.
Fi-i optimist.

PS
Adineauri imi zicea cineva ca a dus peste 100 de fam. la tei si e aceeasi situatie, stupii sint full de albine dar miere canci ... deocamdata, sa vedem saptamana viitoare. :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nepriceputeanu » 26 Iun 2011, 19:14

or fi numai trantori in stupi mei?
oare o fi trantor si stapanul stupilor mei?
ce e sigur e ca la stupi dezvoltati pe 24 de rame ME complet acoperite si 10 cu puiet ,mierea lipseste cu desavarsire.
aceasta situatie este la fel ca anu trecut cand au trecut prin iarna din pomana mea.
aveti o ideeeeeeeeeee ? ms
nepriceputeanu

Mesajde proapis13 » 26 Iun 2011, 21:56

Ia vedetzi ca daca avetzi fagurii introdushi de la 1 Mai s-ar putea
sa se fi perimat sau au depashit perioada de garantzie ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nepriceputeanu » 27 Iun 2011, 21:29

fagurii mei sunt din ceara,care in afara ca se pot deforma, nu sufera de garantie precum tuica din rafturile rasverificate de imparatii de control ai zilelor noastre.
De crescut au crescut cate 15-20 de faguri per familie,dar miere ioc.
cu mult respect
nepriceputeanu

Mesajde nicu68 » 28 Iun 2011, 18:51

pai o parte din miere e in cei 15-20 faguri ,exagerat de multi, si restu la 10 rame puiet e simplu calculul
nicu68

Mesajde dorindafi » 28 Iun 2011, 21:15

nepriceputeanu scrie:fagurii mei sunt din ceara,care in afara ca se pot deforma, nu sufera de garantie precum tuica din rafturile rasverificate de imparatii de control ai zilelor noastre.
cu mult respect

:mrgreen: nu se poate nepoate shi cu sufletu-n rai shi caturile pline :o
dorindafi

Mesajde Adi Hodis » 28 Iun 2011, 22:54

nepriceputeanu scrie:...
cu mult respect

Si nu esti multzumit ??? ... daca ai dadant, apai sa stii ca mierea e transformata in claditura de celule ... asadar, vorba lu´ Dorin, nu poti fi cu amindoua. ;)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR