Acum 2 saptamani, la un control de rutina, desfac una din familii si remarc faptul ca nu cosnumase mai nimic din turta. Am luat la verificat rama din mijloc, lipsa oua sau puiet. Celulele erau lustruite, dar goale, iar in partea superioara a ramei era coroana de miere capacita. Scot urmatoarea rama spre interior, identic. Atunci am inceput sa caut matca, o gasesc, se misca destul de vioi pe rame, dar nimic (oua sau puiet). Sigur a pontat peste iarna, deoarece se vad albinele batrane. Am zis ca poate este o simpla intamplare.
Azi cand am ajuns la stupina, m-am dus direct la stupul problema. A carat polen in cantitate normala (comparativ cu ceilalti), dar toate celule sunt goale si lustruite. Azi cautand matca, am avut surpriza sa o prind cu fundul bagat in celula - abia asteptam sa iasa de acolo. Cand ce sa vezi celula goala. Am urmarit-o cu privirea, a mai intrat si in alte celule, dar fara rezultat. Matca este destul de babuta (verde), dar am fost multumita de ea, de asta am si pastrat-o.
I-am dat un ultimatum, pana wek urmator. Daca nici atunci nu apar oua, trec la unificare.
Este posibil ca, ponta sa pice din senin? Ce buna era o regina chiar si de salvare.....
Numai bine,
Alin