Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

crestere albine

Mesajde dickjapkaa » 29 Sep 2013, 19:33

buna seara! ma gandesc sa incep o afacere in apicultura, dar nush care ar fi costurile si castigurile... bunicul meu are vreo 20-30 stupi, dar nu beneficiaza de nicio subventie... As vrea sa mai cumpar inca 20-30 stupi si sa-i inscriu, nush cum se procedeaza... Ideea e ca vreau sa beneficiez de subventii... imi poate spune cineva cam cati bani as primii pentru fiecare stup, sa stiu dak se merita investitia... fonduri europene se mai acorda?
dickjapkaa

Re: crestere albine

Mesajde cavaleriu » 29 Sep 2013, 19:42

sal
pai matale vrei bani da teai intrebat daca aia vor sati dea :lol:
cavaleriu

Mesajde dickjapkaa » 29 Sep 2013, 19:47

poi de ce nu mi-ar da, daca imi fac un proiect cv? ma intereseaza dak e rentabil sau nu
dickjapkaa

Mesajde alt stupar » 29 Sep 2013, 19:57

ptiu, da de unde rentabil ?
E SUPERRENTABIL !
matale nu vezi ce masine are astia cu albine ? Ce... de unde crezi ca are banu ? Miere nu mai stiu sa faca da` lunar statu` "le da" subventia si o duc bine !
Si... bine te-am gasit, cetatene interesat de afaceri !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde dickjapkaa » 29 Sep 2013, 20:01

imi da cineva un raspuns concret? se merita sau nu? cam cati bani poti face cu 60 stupi, anual?
dickjapkaa

Mesajde EN_ » 29 Sep 2013, 20:17

dickjapkaa scrie:buna seara! ma gandesc sa incep o afacere in apicultura, dar nush care ar fi costurile si castigurile... bunicul meu are vreo 20-30 stupi...

Pana se gaseste un coleg care sa detalieze si mai bine documentat,sa-ti raspunde eu:
1.Citeste cu atentie cele doua masuri de subventionare in apicultura: masura 141 si masura 121. Functie de resursele de care dispui alegi una dintre variante.
2. Nu te gandi numai la ce vrei sa castigi; trebuie sa cantaresti bine si daca iti este draga apicultura si daca poti sa faci fata la munca pe care trebuie s-o depui pentru a se vedea rezultatele in timp.
3.Daca nu stii precis nici cati stupi are bunicul tau este greu de zis ca o sa ai dragoste constanta pentru apicultura in timp.
Spor la treaba!
EN_

Mesajde topy » 29 Sep 2013, 20:23

daca vrei doar bani...cauta altceva. daca e pasiune atunci o sa vina si banii. apicultura e un mod de viata.
topy

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 20:24

dickjapkaa scrie:poi de ce nu mi-ar da, daca imi fac un proiect cv? ma intereseaza dak e rentabil sau nu

E rentabil...sa faci proiect si sa iei banii. Cunosc destule cazuri.

Daca se merita sa te ocupi de albine?...e alta poveste.
Imi spunea cineva ca-ti trebuie musai neshte lucruri:
1. Bani.
2. Perseverenta.
3. Incapatanare.
4. Nebunie.

As adauga eu ca trebuie sa simti si acea satisfactie/stare de bine cand esti intre stupi.
Ultima oară modificat de Florin Dobre pe 29 Sep 2013, 20:34, modificat 1 dată în total.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde apivasmob » 29 Sep 2013, 20:25

topy scrie:daca vrei doar bani...cauta altceva. daca e pasiune atunci o sa vina si banii. apicultura e un mod de viata.

bine spus
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 20:30

topy scrie:apicultura e un mod de viata.

Pare un sablon...dar este adevarat.
Timpul trece altfel. Simti altfel succesiunea anotimpurilor. Gandirea si viata iti este corelata cu dinamica vietii familiei de albine. Te apropii foarte mult de natura. Lucruri pe care inainte le treceai cu vederea, acum le descoperi cu alti ochi...paduri, coclauri, flori, viata din jurul tau...
Sunt chestiuni pe care le vezi/traiesti total diferit. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde topy » 29 Sep 2013, 20:32

Florin Dobre scrie:
dickjapkaa scrie:poi de ce nu mi-ar da, daca imi fac un proiect cv? ma intereseaza dak e rentabil sau nu

E rentabil...sa faci proiect si sa iei banii. Cunosc destule cazuri.

Daca se merita sa te ocupi de albine?...e alta poveste.
Imi spunea cineva ca-ti trebuie musai neshte lucruri:
1. Bani.
2. Perseverenta
3. Incapatanare.
4. Nebunie.

As adauga eu ca trebuie sa simti si acea satisfactie/stare de bine cand esti intre stupi.

asta cu nebunia e foarte reala.am cunoscut o batrana de la mine din oras care povestea cum a inceput cu sotul ei apicultura.fara sa stie mare lucru despre albine, au cumparat un pavilion si au plecat cu el gol in primavara la tulcea.acolo au cumparat albine...apoi cu incapatanare, perseverenta si bineinteles bani au ajuns sa aiba o stupina frumoasa.asta in ani. :)
topy

Mesajde alt stupar » 29 Sep 2013, 20:34

mahhhh.... d c dezamagiti omul si nu-i dati un raspuns concret... ca se merita ;)
auzi... cam cati bani poti face cu 60 de stupi :shock: Pai... faci cati vrei, numai sa poti ! Dar...poti ?
alt stupar

Mesajde alt stupar » 29 Sep 2013, 20:39

EN_ scrie:Pana se gaseste un coleg care sa detalieze si mai bine documentat,sa-ti raspunde eu:
1.Citeste cu atentie cele doua masuri de subventionare in apicultura
Spor la treaba!

Hei, EN-ule, pe unde te mai poarta viata ?
omu` vrea sa stie din prima daca e sau nu rentabil si tu-l trimiti la lecturari... n-auzi ca se grabeste ? ;)
Scurt pe doi... e sau nu "rentabil" ???
alt stupar

Mesajde LUCIAN AVRAM » 29 Sep 2013, 20:41

si eu sunt curios , e rentabila apicultura asta ? si care stie cum e apicultura in Germania ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde CATALIN » 29 Sep 2013, 20:46

dickjapkaa scrie:buna seara! ma gandesc sa incep o afacere in apicultura, dar nush care ar fi costurile si castigurile... bunicul meu are vreo 20-30 stupi, dar nu beneficiaza de nicio subventie... As vrea sa mai cumpar inca 20-30 stupi si sa-i inscriu, nush cum se procedeaza... Ideea e ca vreau sa beneficiez de subventii... imi poate spune cineva cam cati bani as primii pentru fiecare stup, sa stiu dak se merita investitia... fonduri europene se mai acorda?

AVEM UN TOPIC IN CARE DEZBATEM PROBLEMA ASTA SE NUMESTE se poate trai din apicultura CAUTA SI ITESTE ACOLO
unu dasta ca tine ar fi bun pt un apicultor care se ocupa cu vanzarea de roiuri insa rau pt albine
din cauza multora ca tine cei care se ocupa intradevar de albine au pierdut proiecte
in MESERIA asta prima oara trebuie sa te incadrezi la PASIUNE DRAGOSTE FAQTA DE ALBINE SI DUPA bani
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 20:47

alt stupar scrie:mahhhh.... d c dezamagiti omul si nu-i dati un raspuns concret... ca se merita ;)
auzi... cam cati bani poti face cu 60 de stupi :shock: Pai... faci cati vrei, numai sa poti ! Dar...poti ?

Bun.
Hai ca am un exemplu concret...IO :)
Am acum 60 de stupi(40 de familii si vre-o 20 roi).
Nu-s retardat, eu zic ca ma duce un pic mintea.
Stii cam cand voi ajunge acolo unde mi-am propus? Daca toate ar merge snur...si sigur nu vor merge. Cam in 3-5 ani. Si sunt optimist. :?
Pana atunci(si de atunci incolo) se aplica cele 5 puncte enumerate mai sus.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR