bologanikolae scrie:Buna ziua ,vreau sa va intreb am primit o familie de la cineva fara matca cum trebuie procedat sa o salvez ?
proapis13 scrie:Daca ai dat bani pe el considera ca vinzatorul si-a batut joc de tine si procedeaza ca atare;dui stupul inapoi si cere-i banii
Bologa, afirmi ca l-ai primit fara matca. Pe ce te bazezi? Stiai ca e fara a matca si n-ai facut nimic pana acum? Te-a informat omul ca nu are matca?
Ar fi corect sa stii ca o matca poate sa "cada" din motive necunoscute sau chiar stuparul sa o omoare din neatentie. Cand verifici stupul si asezi ramele la loc se poate intampla ca nimica sa o strivesti.
- daca te-a informat ca n-are matca, n-ai ce reprosa.
- daca nu te-a informat...iar tu ai luat matza in sac si n-ai verificat...n-ai ce reprosa. N-ai garantia ca nu ai omorat-o chiar tu si initial avea.
Asta nu te ajuta sa rezolvi problema, dar te indeamna sa constientizezi ca nu e cazul sa ii reprosezi nimic omului. Marfa se verifica la receptie, cel mult imediat dupa...
Dai prea putine detalii!!! De cand ai familia, cand ai vazut ultima oara puiet si de care (lucratoare sau trantori). Cum ai constatat (si ajutat de cine) ca nu ai matca. Ai facut vre-un tratament pana acum? Daca DA, cu ce si cat ai pus?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)