Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

a inceput noul an apicol

Mesajde ves.lucian.zabrani » 05 Aug 2011, 14:28

din cate am citit anul apicol incepe la 1 august !!!
intr-o familie am gasit ramele cu puiet "aranjate" asa cum vedeti !!!
partea cu puiet este orientata spre urdinis .
nu am inteles fenomenul . m-am gandit ca poate este mai cald langa urdinis si de aceea mierea este in spate si puietul in fata .
am aflat adevaratul motiv intr-o noapte petrecuta la mutat de stupi !!!
albinele ascund mierea in spate si nu stau pe ea pentru ca nu este nevoie , stau in fata unde este puiet si mierea este protejata !!!
Fişiere ataşate
DSCN1319.JPG
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Re: a inceput noul an apicol

Mesajde janese » 05 Aug 2011, 14:36

racaie ma cu furculita pata aia de miere...puietul estwe dispus spre fatza nu ca sa protejeze mierea, ci ca a colo e mai cald si e mai mult oxigen
janese

Mesajde Arhivistu » 10 Aug 2011, 20:22

Buna seara,m-am uitat azi la cateva familii si am observat la 2 din ele ca au albina destul de putina si miere multa.Ca sa fiu mai concret,ramele au o coroana destul de mare de miere,aproximativ jumatate de rama iar ramele de pe margine sunt aproape pline, mierea nefiind capacita inca.Putem vorbii in aceasta situatie de cuib blocat? Vreau ca maine ca extrag cateva rame de pe margine care nu au puiet pt ca mai apoi sa le introduc in cuib pentru a asigura spatiu pentru ouat...ce ziceti,procedez corect? sau aveti alte idei?
Sanatate!
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde un OM » 10 Aug 2011, 21:29

In principiu este bine, cu o conditie : nu extrage ramele cu pastura.
un OM

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR