Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Buna la toti!

Mesajde ILov'Romania » 17 Ian 2016, 19:16

Buna ziua si bun venit in noul an!
Suntem in ianuarie si toti asteptam cu nerabdare primul zbor de curatire din acest an, asteptam sunetul pasarilor calatoare, primele flori… toti asteptam ca natura sa prinda viata si sa intram in contact direct cu stupul. Toti simtim acelasi fior de nerabdare in interior. Am vrut sa va deschid sufletul, plus sa va adresez o intrebare.
Stim ca in luna aprilie, pomii fructiferi ofera primul cules din natura al anului mai serios in ajutorul dezvoltarii stupului, pe urma, pentru cei stationari, in anumite zone are loc „golul” dintre pomi si salcam (aproximativ 2 saptamani), la fel si in situatia mea.
Parerile sau practicile dumneavostra cu cateva argumente logice (de ce asa si nu altfel?), m-ar ajuta deoarece eu nu pot sa gasesc in mintea mea si nici pe internet cand trebuie mai exact sa unim familiile mai slabe pentru a valorifica culesul de la salcam? Pentru ca daca eu am „golul” dintre pomi si salcam, ma gandesc ca nu pot sa unesc si sa fortez familiile in perioada pomilor fructiferi deoarece risc sa intre in friguri inaintea culesului de la salcam, familia fiind puternica si neavand un cules din natura, pentru ca la mine in zona chiar este mort acest interval. Sau daca unesc la salcam, nu credeti ca o sa fie prea tarziu pentru a valorifica culesul?
ILov'Romania

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR