Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

lipsa totala de puiet

Mesajde BARBY » 15 Sep 2011, 09:52

DRAGII MEI COLEGI IERI AM AJUNS LA TARA LA STUPINA MEA SI NORMAL CA PRIMUL LUCRU A FOST SA VAD IN CE STADIU SE AFLA STUPII..STUPOARE.......NICI URMA DE PUIET IN NICI UNUL DIN EI REGINELE SUNT PT CA LE-AM VAZUT DAR PUIT NIMIK,,LA MINE IN ZONA E O SECETA DE VREO 2 LUNI NU A PLOUAT DELOC SI S-A USCAT TOT SI EU CRED CA NEAVAND CULES DELOC MATCILE SI-AU INCETAT PONTA..CE MA SFATUITI SAFAC PT CA E PREA DEVREME CRED EU CA MATCILE SA NU MAI PONTEZE....Astept parerile voastre,,stima
BARBY

Re: lipsa totala de puiet

Mesajde panshe85 » 15 Sep 2011, 11:28

va salut, aceeasi situatie e si la craiova, august,septembrie fara strop de ploaie, desert....insa stupii stau destul de bine, 4,5,6 cativa chiar si cu 9 rame de puiet de toate varstele, asta in data de 10,11 septembrie, insa mentionez ca am facut hraniri de stimulare din 10 august la 3 zile cate 250-400 ml,dupa putere,cu sirop de zahar invertit(reteta gica ) in care am bagat drojdie,ceai de plante , lapte, oua,suc de ceapa, protofil si apicomplex, aseara le am dat iar si m am uitat in cativa,matcile ponteaza incontinuare.......eu zic sa incercati cu stimulare, o zi da una nu, nu cred ca e tarziu deoarece vremea e buna incontinuare, dar folositi miere sau invertiti zaharul, .... asa am facut eu, ascultati si alte pareri daca e tarziu sau nu....numai bine!!!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde andrei_calinescu » 15 Sep 2011, 12:34

BARBY scrie:DRAGII MEI COLEGI IERI AM AJUNS LA TARA LA STUPINA MEA SI NORMAL CA PRIMUL LUCRU A FOST SA VAD IN CE STADIU SE AFLA STUPII..STUPOARE.......NICI URMA DE PUIET IN NICI UNUL DIN EI REGINELE SUNT PT CA LE-AM VAZUT DAR PUIT NIMIK,,LA MINE IN ZONA E O SECETA DE VREO 2 LUNI NU A PLOUAT DELOC SI S-A USCAT TOT SI EU CRED CA NEAVAND CULES DELOC MATCILE SI-AU INCETAT PONTA..CE MA SFATUITI SAFAC PT CA E PREA DEVREME CRED EU CA MATCILE SA NU MAI PONTEZE....Astept parerile voastre,,stima

Barby ti-am trimis raspuns pe Apiardeal
andrei_calinescu

Mesajde Adi Hodis » 15 Sep 2011, 18:36

BARBY scrie:...STUPOARE.......NICI URMA DE PUIET IN NICI UNUL DIN EI REGINELE SUNT PT CA LE-AM VAZUT DAR PUIT NIMIK,,LA MINE IN ZONA E O SECETA DE VREO 2 LUNI NU A PLOUAT DELOC SI S-A USCAT TOT...

panshe85 scrie:va salut, aceeasi situatie e si la craiova, august,septembrie fara strop de ploaie, desert....insa stupii stau destul de bine, 4,5,6 cativa chiar si cu 9 rame de puiet de toate varstele, asta in data de 10,11 septembrie, insa mentionez ca am facut hraniri de stimulare din 10 august la 3 zile cate 250-400 ml,...

Iata diferenta intre stimulare si nestimulare pe timp de seceta, adica zero cules ... si precis ca albinele ocupa rame mai putine la domnul BARBY.
E bine de retinut pe viitor.

Daca colegul Andrei v-a dat sfaturi, eu ma rezum la comentariul meu care sper ca nu va fi interpretat drept morala ... ci doar o atentionare pentru cei care nu au citit despre stimulari aici:
viewtopic.php?f=9&t=468
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gica » 15 Sep 2011, 21:05

BARBY scrie:....Astept parerile voastre,,stima

A zburat puiu cu ata.Acum renunta ca faci rau.Stimularea facuta bine pe seceta de anul asta iti putea aduce 1-2 rame de albina la iernare.Ce buna era la primavara.
Albina este neuzata,va trece iarna.
gica

Mesajde BARBY » 15 Sep 2011, 23:46

gica scrie:
BARBY scrie:....Astept parerile voastre,,stima

A zburat puiu cu ata.Acum renunta ca faci rau.Stimularea facuta bine pe seceta de anul asta iti putea aduce 1-2 rame de albina la iernare.Ce buna era la primavara.
Albina este neuzata,va trece iarna.

se gaseste la ACA apinvert cu 5 lei kg..as putea sa le mai ajut cu apinvert sau nu mai are rost?
BARBY

Mesajde gica » 15 Sep 2011, 23:59

Ai scris de puiet nu de rezerve.Pune mana si inverteste zahar sau ia viteza la Calafat.Las-o dracului de behoarca de la ACA ca vei avea belele daca e iarna grea.
gica

Mesajde BARBY » 17 Sep 2011, 18:53

gica scrie:Ai scris de puiet nu de rezerve.Pune mana si inverteste zahar sau ia viteza la Calafat.Las-o dracului de behoarca de la ACA ca vei avea belele daca e iarna grea.

pai si la calafat ce sa fac nea gica? de la ACA mi-au zis ca e apinvert din germania cu nu stiu ce tratamente bla bla bla...
BARBY

Mesajde CATALIN » 17 Sep 2011, 19:42

ascultal pe nea gica la calafat o sa gasesti po fabrica nu mai retin cu se numeste unde gasesti un indulcitor bun n10cred nu mai retin numele amesteca si putina drojde uscata si treci la stimulat cu astfel de compozitie o sa uzezi albina mai putin si daca ajungi la calafat punete pe intrebat ca o sa te ghideze lumea
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde proapis13 » 17 Sep 2011, 22:54

BARBY scrie:pai si la calafat ce sa fac nea gica? de la ACA mi-au zis ca e apinvert din germania cu nu stiu ce tratamente bla bla bla...

Tinere apicultor se vede de la o poshta ca nu prea shtii cum sta treaba cu apiinvertul
Te duci luni dimineatza la Apicola langa teatru ca alta nu-i in Severin si spui ca te-a
invatzat cineva de pe forum ca apiinvertul original made in Germany nu se vinde la butoi
de 300kg asemanator cu cele de la Valcea de la prietenii ,,pocaitzi'
'APIINVERT-ul nu are in compozitzie tratamente
Daca vrei ceva mai ca lumea cu mai multa fructoza incearca Frutosvit
Gaseshti vis-a-vis de ACR langa fostul Modex
Pana una alta citeshte ce s-a scris despre acest produs de pe vechiul forum
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BARBY » 18 Sep 2011, 01:03

proapis13 scrie:
BARBY scrie:pai si la calafat ce sa fac nea gica? de la ACA mi-au zis ca e apinvert din germania cu nu stiu ce tratamente bla bla bla...

Tinere apicultor se vede de la o poshta ca nu prea shtii cum sta treaba cu apiinvertul
Te duci luni dimineatza la Apicola langa teatru ca alta nu-i in Severin si spui ca te-a
invatzat cineva de pe forum ca apiinvertul original made in Germany nu se vinde la butoi
de 300kg asemanator cu cele de la Valcea de la prietenii ,,pocaitzi'
'APIINVERT-ul nu are in compozitzie tratamente
Daca vrei ceva mai ca lumea cu mai multa fructoza incearca Frutosvit
Gaseshti vis-a-vis de ACR langa fostul Modex
Pana una alta citeshte ce s-a scris despre acest produs de pe vechiul forum
salve :D

v-am cautat pe la sediu sa ma inscriu in asociatia dumneavoastra dar era inchis....cand va pot gasii? cat sunt taxele de inscriere? stima
BARBY

Mesajde glaliona » 18 Sep 2011, 16:01

ce obligatii are o persoana dupa ce se inscrie in asociatie inafara de taxe.trebue mereu sa te deplasezi daca este din alt judet? :?
glaliona

Mesajde cobi » 20 Sep 2011, 22:11

gica scrie:Ai scris de puiet nu de rezerve.Pune mana si inverteste zahar sau ia viteza la Calafat.Las-o dracului de behoarca de la ACA ca vei avea belele daca e iarna grea.

Va salut!

Se mai fac stimulari la 15 septembrie? nu-i tarziu, in conditiile in care matcile nu mai ponteaza deloc?...
cobi

Mesajde Yojen » 21 Sep 2011, 14:19

baga stimulare si vezi rezultat, stimularea poate tine pana in luna noiembrie daca e cald afara, mi-a povestit un apicultor batran ca a patito.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde gabi bee » 21 Sep 2011, 15:56

parerea mea este ca stimularea acum nu-si mai are rostul . daca stimulezi acum matca isi intensifica sau isi incepe ouatul in cateva zile si deja albinele vor ecloziona la jumatatea lui octombrie . albinele nou iesite nu prea mai au timp sa-si formeze asa zisul corp gras care sa le asigure buna trecere peste iarna , in urma cresterii acestui puiet se accentueaza uzura albinelor deja existente si care ar trebui sa intre in iarna cat mai putin folosite iar rezervele de hrana se diminueaza, fiindca puietul consuma, tinand cont ca aportul de nectar din natura este f redus . deci ce iei pe mere dai pe pere si te alegi si cu zahar consumat si cu albina necorespunzatoare . acum se mai pot face doar hraniri de completare si eventual unificari sau iernari a cate 2 roi intr-un stup !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde liviu1965 » 22 Sep 2011, 21:00

Ca un carcotas ce sunt ..... logica mea este adaptata la situatia sezonului asta..... opresti acum siropul ... caldura persista , nectar....din partzi , polen pe terminate, e seceta ,....din cate stiu albina si- a impus pctul de vedere fata de matca ( nu mai oua ca noi avem nevoie de celule ptr. rezerve de papa ) .... si bum... a venit brusc,ca acum 2-3 ani frigul....si ghemul.... daca acum nu le ajutam cu rezervele pana vine " cancerul " ... de frig...
Din experienta mea de pana acum.... toamna lunga inseamna primavara intarziata.
Parerea mea este ca trebuiesc ajutate acum , vremea ne permite. Sa punem pe frig turta si " candi " ... inseamna sa umbli la pctul lor sensibil,ptr ca ele sa-si regleze din nou temperatura ghemului ... o fac cu costuri mari ptr. ele.

Nu stiu, nu am iernat , ceea ce am scris este strict parerea personala.
Sunt bucuros sa fiu certat de cineva care a iernat .
Si chiar va rog.
Chiar tin la insectele astea.
liviu1965

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR