IonutMioveni scrie:Poate celulele nu sunt indeajuns de pline cu miere si d.aia nu e capacit decat ceea ce e full cu miere.
Asa aveam si eu acum vreo 2 sapt si jumate....si acum au capacit cate 3/4 din fiecare rama dadant fata-verso.![]()
Te salut.
horia_ch scrie:Atunci poate nu e prelucrat pe deplin siropul ala. O mai fi trebuind ventilat.
ALBINEL 1984 scrie:situatia cred ca se datoreaza in primul rand ca siropul este slab concentrat si continua sa primeasca, asociat cu un cuib larg ,daca nu ai suficienta hrana pe ramele care pot forma ghemul timpul inca e favorabil
paul scrie:ALBINEL 1984 scrie:situatia cred ca se datoreaza in primul rand ca siropul este slab concentrat si continua sa primeasca, asociat cu un cuib larg ,daca nu ai suficienta hrana pe ramele care pot forma ghemul timpul inca e favorabil
Albinel 1984 respectul meu !In luna august pana dupa data de 20 am administrat sirop 1/1,dupa 20 august pana in jur de 10 septembrie ,am administrat sirop 1,5/1 ,de atunci si pana in prezent sirop 2/1.Asa cum am aratat ,exceptand vreo 3-4 cm.sub leatul superior,ramele (6-7)sunt pline pana jos.
horia_ch scrie:Atunci poate nu e prelucrat pe deplin siropul ala. O mai fi trebuind ventilat.
proapis13 scrie:Ai uitat sa specifici insa ca ai in zona un cules de intretinere sustinut si de coacerea strugurilor
Se stie ca nectarul generat de struguri nu se capaceste dar nici nu fermenteaza
Asta-i cauza alta nu e
salve
ALBINEL 1984 scrie:eu asa as face :
1) strangi cuibul la maxim sa stea pe diafragma albina scotand ramele cele mai golale
2)nu mai dai nimic daca ramele au rezerva suficienta chiar necapacita
3)in afara de tratament antivarroua nu le mai deranjezi pana la impachetarea de iarna
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori