Prima pagină OFF TOPIC ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI

Esti certat cu cineva de pe forum si doresti o reconciliere ? Aici este locul....in Zona Verde...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Release te beast ! ... Fiveteen minutes adleast !

Mesajde modigliani » 10 Aug 2012, 18:38

modigliani scrie:..... sunt fericit nevoie-mare ca i-a dat sefu' "verde" ! Am fost pana-n Dedeman pe jos , ca-l am aproape . Am mers numa'-n pasu' strengarului si fluieram ceva vesel !!!

Entuziasmat pana peste poate de faptul ca pot iarasi dialoga cu mARIAN , cuprins de febra bucuriei , am uitat sa va spun ce-am cautat dimineata la Dedeman :

Culturile giurgiuvene de electrozi si de ciocane compromise de seceta si de catre rozatoare

Cum va spusei deja , eram extrem de bucuros de dimineata ! Am intrat eu fluierand in Dedeman ( fiindca eu cand vreau sa fluier fluier ) si ma-ndrept vertiginos catre raftu' cu electrozi . Mi-a stat fluieratu'-n gat ! .... Raftu' gol-golut ! Caut io un baiat d-ala de pravalie , d-ala de-i in salopeta albastra si cu portocaliu pe ea si care poarta ecuson cu cum il cheama . Ma uit in stanga , ma uit in dreapta , .... nu vad pe niciunu' . Ma duc pe "strada aialalta" si-l gasesc . Aseza niste pioneze-n raft . Tot ce trebe : salopeta si ecuson d-ala . Scria pe el ca-l cheama Nelu ( si nu mai stiu cum , ca n-am tinut minte ) . Ma duc la el si-l intreb :

- Salut ! Uite , caut si io niste electrozi de doi-jumate si vad ca raftu-i gol ......

Ala , saracu' , cand aude de electrozi ii cade fata .

- Domle , cel mai bine vorbiti cu sefu' de raion . Va spune el . Io m-am saturat sa zic la toata lumea ! Mai da-l in pizda ma-sii , sa va zica el ca d-aia-i sef !

Mie-mi cade fata si mai tare ..... dar realizez ca oricat as insista la asta ..... mai rau il baga p-ala-n pizda ma-sii . Asa ca ma resemnez . In mod normal m-as fi enervat , da' v-am zis , eram pe-un fond moral excelent ! Ma duc sa-ntreb de sefu' de raion . In scurt timp il gasesc ( in timpu' asta scurt am mai tras repede o portie de fluierat de bucurie ca s-a'ntors sIMA ) . Ala invartea extrem de important niste dosare pe care scria cu pixu' " retururi" , "facturi" , "storno" , " foi de parcurs " , etc . Se face ca nu ma vede . Ei bine , daca tot nu ma vede inseamna ca-i ocupat . Nu-l grabesc deloc si mai trag o portie de fluierat . Dar al dracu' se pare ca ma vazuse , ca n-apuc nici doua note sa fluier ca se-ntoarce si saluta :

- Buna dimineata . Cu ce v-ajut ?

In timp ce s-a'ntors brusc catre mine din dosaru' cu foi de parcurs cade un Hustler . L-a ridicat repede , dar parc-am apucat sa vad ca-i din Martie anul trecut . Normal ca pe mine nu ma interesa Hustleru' lui ci electrozii mei . Si voiam sa ma lamuresc , sa plec cat mai repede , sa pot iarasi sa fluier vesel fara sa ma-ntrerup .

- Pai caut niste electrozi de doi-jumate si mi-a spus baiatu' de la raion , Nelu , deh , ca dvs stiti de ce-i raftu' gol .
- ..... Mda ..... Avem o problema . Nu avem electrozi .
- De ce ? Cum adica ?
- Domle , va vad om serios si probabil o sa intelegeti ca ne confruntam c-o problema serioasa . Furnizorii nostrii de electrozi si de ciocane intre 1 si 5 kg sunt din Giurgiu - Oinacu . Chiar azi dimineata am sunat si-am intrebat ce se intampla de nu mi-au fost livrate comenzile pentru saptamana asta . Cica seceta a afectat serios culturile , iar rozatoarele infometate au recurs la a rontai tufele de electrozi si tulpinele de ciocane . Problema nu se opreste aici . Luate de flama , sarmanele animale , au recurs la o greva spontana in fata primariei , greva prin care solicita demiterea primarului pentru proasta gestionare a culturilor locale ......
- Bun , si io ce fac ? Ca vreau electrozi de doi-jumate !
- Pai ..... la raionul "Gradina" mai avem noi doua tufe mititele . Mergeti sa le cumparati . Asteptati nitel sa creasca si va faceti treaba .

Fratilor , ..... va dati seama ca nu mi-a picat bine . Chiar imi trebuiau electrozii aia . Da' cu toate astea am iesit din Dedeman ..... tot vesel si tot fluierand . Abia asteptam sa ma-ntorc la atelier , sa m-asez la calculator sa vad daca a raspuns mARIAN !
Va dati seama ce bucurie pe mine cand i-am vazut postarea ! ;)

................................................

p.s. Acuma ies putin . Ma mai duc sa fluier nitel !
modigliani

Mesajde modigliani » 10 Aug 2012, 22:52

Ioan Guist scrie:pictoreeeee!!!
Unde pescuim noi daca nu ploua??

Nelule , Nelule , ..... fratilor , ..... ascultati aci la mine , ..... ce-am vru' sa spui ? , ....... Aaaa , da ! Vedeti voi cum e treaba ??? Mai daunazi vorbeam de seceta si numa' ce-a primit mAREAN "verde" de la stapanire .... c-a plouat d-a rupt pamantu' !

Ii tot zic io lu' ala Popa Prostu , da' se vede treaba ca-i "jupan" si-are "ambasade" bine puse-acolo sus .

sIMA , maine sunt la Dunare , nenicule . Stau pana duminica seara . Numa' ca nu pe la tine p-acolo . Iaca dau o tura pe la Facaieni ( si-acolo alte meleaguri miraculoase ! Aduc povesti si de p-acolo , stai sa vezi ! )

Poate nu-mi raspunzi , ca-mi iau un d-asta :
Fişiere ataşate
Suicide_gun.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 12 Aug 2012, 16:51

sIMAAAAAAAAAAAA , Da-i o fuga pan-la Popa Prostu si opreste-l din matanii si descantece , nenicule ! De cand ai venit inapoi ..... ploua "a prost" ! Opreste-l , nene , ca ne ia apa ! ..... Asta a ramas " blocat in senzatie " ????? :shock:

Am venit acum de la Facaieni ...... Fireste c-am ramas intepeniti pe sleauri si pe digu' Dunarii . Ne-a plouat de ne-a luat dracii , am tremurat continuu , am baut coniac de ziceai ca bem sirop de tuse .......

Halal iesire . .... Macar suna-l si spune-i din partea mea .... " Hoooo , Baaaaah ! Hooo !!! Ajunge !

...........................................

Insa tot raul inspre bine ! Prin partile alea , trecand chinuindu-ne si patinand prin perdelele de ploaie , vedeam cum se-nvigoreaza livezile de rulmenti si splinturi ( ca Facainenii .... cu d-aste se ocupa ) . Pe la voi cum e cu BCA-u' dup-atata ploaie ? I-ati pus araci ? Ca se rupe , dracu' , de la atata rod .....

Acu's obosit , ma duc la dus . Mai tarziu sau maine-ti spun cu cat dau aia kilu de samanta de rulment si cum se cultiva , ca am aflat niscaiva secrete agricultoricesti .........
modigliani

Mesajde modigliani » 12 Aug 2012, 19:14

marian sima scrie:BCA-ul sa manat.

Ia zii , mah , la Giurgiu a dat cu grindina ??? :o
V-ati "scos" , nene ! Vara asta , ce-a mai ramas din ea , o dati in chirpici !
modigliani

Mesajde modigliani » 13 Aug 2012, 06:41

Mamaaaaa , nenica , .... ce Nevada bine crescute !!! Sunt d-alea de solar , nu-i asa ? ;)

Sa traiesti ! Spor la treaba !
modigliani

Mesajde modigliani » 13 Aug 2012, 21:18

.... pssssst . sIMA ..... psssssst . ..... Bai , n-auzi !

Am doua kile de samanta de rulment . Le vrei ? Sunt ciordite de la facaineni . Si n-au timbru . ..... Te "combini" ? Te risti ? ...... Le dau ieftin . Sau imi faci parte la recolta .......

Suna-ma maine ..... da' vorbim cifrat , ca ne leaga astia . Hai , ca noi ne-ntelegem chiar daca vorbim doua limbi diferite .. ( despre scris .... nu mai spun . Cu toate ca vad progrese de-a dreptul academice . Nu-i asa Paule ? )
modigliani

Mesajde paul » 13 Aug 2012, 21:41

modigliani scrie:( despre scris .... nu mai spun . Cu toate ca vad progrese de-a dreptul academice . Nu-i asa Paule ? )

Mah ... la un moment dat suspectam ca-i scrii tu raspunsurile pe MP ... :lol: Da' daca te minunezi si tu ,sigur e vorba de ...ILUMINARE :!: :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 14 Aug 2012, 12:58

mAREANE , sa-t' spui o intamplare ( e cu agricultura , asa ca fii atent acilea ! ):

Hossain Mudjahed Petrica - afganul de la Facaieni

Stii ca mai deunazi vorbeam de Facaieni si de culturile lor . Acu' doi ani , prin septembrie - parca - am fost la Facaieni . Cald .... ca dracu' . Pestele nu halea deloc , noi ne plictiseam . De plictiseala zice unu' :

- Ba , si-asa o frecam aiurea . Hai dincolo de dig sa punem lat la iepuri .

Zis si facut ..... Trecem digu' si ne-apucam sa-nsiram lat dupa lat prin camp . Acu' .... dracu stie ce era cresut pe camp .... c-avea frunzele patrate . Da' nu ne sta noua mintea la asa ceva . Noi voiam un iepure pe tapusa la masa de seara . Ti-am spus , iepuret p-acolo de numa'-numa' !

In timp ce-siram noi laturile printre frunzele suspect de geometrice .... numa' ce sare din boscheti un nebun infasurat din cap pana-n picioare cu niste toale d-alea arabesti , cu turban pe frunte , cu caltuni din piele de vaca si c-o sabie ! Noi inlemnim iar ala incepe sa agite sabia si sa urle scos din minti :

- .... Stam !!! .... Nu mijgam !!!.... Ce fageam aici , voi , roman hotz ??? .... Vrem vuram de la mine de pe gamp ?
- Nu !!! Nu furam nimic !
- TAGEAAAAM !!! Nu vorbim !
- ........
- Zigeam ! Ce vageam pe camp de la mine ???
- Bah , hotaraste-te odata , "vorbeam" zau "tageam" ?
- ...... Hmmmm , .... vorbeam !
- Nene , nu-ti fura nimenea nimic . Vrem doar sa prindem un iepure .
- Iebure animal cuminte estem . De ge vrem prindeam ?
- .... Sa-l halim , da-l dracu' de iepure !
- Gredeam vuram , asa gandim .....
- Nu-ti fura , mah , nimeni nimic . Stai cuminte .
- Inseamna voi brieten estem .
- Da mah . Cum zici tu ........
- Da' ce vageam la Vacaieni ?
- Bah , .... noi , vorba-aia , .... la peste ! Da' tu ce PLM cauti la Facaieni ? De unde esti ?
- Eu din Avganistan estem . Venit la Romania cu raghet !
- Cum mah ??? ..... Ai venit cu racheta ???
- Vinovat estem gomandant al meu din Avganistan . Eram nebun el ! Trageam in noi cu tot !
- Cine mah ? Comandantu' vostru tragea in voi ?????
- Daaaaa . Inceput puneam pe noi fugim la camp si trageam la tint cu piatra . Maine trageam cu brastie . Boimaine trageam cu bistol . Bana trageam cu raghet . Puneam pe mine fugim camp si trageam cu raghet dupa mine . Nimerim la gur , raghet blecam in sus si aterizam la Vacaieni ...... Belea eram asta . Broblem .....
- ....... Bai Tanase , ce zice asta , mah ? Ca l-a nimerit ala-n c*r cu racheta si-a aterizat aici ?????
- ....... Fratioare , asta am inteles si io . Ori e dus , saracu' , ori asa o fi . Dracu' stie ......
- Bai n-auzi ..... da' n-ai zis cum te cheama , ca sa stiu cum iti zic .......
- Be mine chemam Hossain Mudjahed Betrica .
- Cummmmm , mahhhh ? Husen Mujdei Petrica ? ..... Bah , tu faci misto ???
- Nuuuuuu , aja chemam pe mine ! Asta nume al meu .
- Bine Husen , asa o fi , da' ......
- Nu Husen ! Husen estem de rusine la Romania . Insemnam prost !
- Bai ..... Petrica - pot sa-ti spun asa , nu ? - acu' lasa-ne sa dilim un iepure si te-asteptam diseara la noi in tabara . Bem ceva si povestim . Ok ?
- Oghei ! Veneam in vizit diseara

Ma , nu mai stiu dac-am dilit vreun iepure in ziua aia , da' mi-aduc aminte cu placere de vizita lui Hossain la noi in tabara in amurgul zilei . A venit , saracu' , sarind din tufa-n tufa itindu-si turbanul cand colo cand colo . Stresat probabil . Si traumatizat de ce-i oferise viata pana la acel moment . Ii dete-ram un scaun sa se aseze si trecuram la depanat povesti ......

- Si , ia zii mah , cum adica ala-i campu' tau ? Ce cresti pe el ?
- Asta gampu' meu de la zocru ! Ca dupa ge aderizam si scoteam raghet din gur fugeam tare pana-n sat . Si gunosteam pe Vasilica , o vat' cu care-am vost casatorit . Da' a vugit In spania la gules gapsune si barasit be mine . Zocru al meu , tata de Vasilica eram senil si zdrigam pe mine toata ziua "Betrica" . Be urma vaceam la mine act de mostenir gu pamant si treama la act nume de Betrica . Zerios .....
- Husen , .... bei ceva ?
- Nu , nu beam . Eu muslim eram .
- Ba n-auzi , uite care-i treaba : muslim ne-muslim .... ia o dusca , ca n-o fi foc . Zici si tu-n sinea ta ca bei sirop .
- ..... Da . Beam zirop . Da-mi dusc .
- Asaaaaa ..... Acu' zii , ce cresti tu pe campul ala ? C-am vazut c-avea frunzele patrate .
- Asta gultur segret estem . De Avganistan . Da' voi butem spunem . Estem gultur de AKM . Gand gomandant buscam pe mine cu raghet la gur aveam la buzunar zemint de AKM . Asa noroc aveam cu zemint aveam ca brimar faceam boza de mine si puneam la brimarie ! Vaceam pe mine vruntas !
- Bravo , nene ! Te-a facut fruntas in sat ! Bravo ! .... Ce sa zic ?
- ...... Voi bescari estem ?
- Da , uite am venit la peste . Da' n-avem noroc . Nu trage . Ca d-aia voiam un iepure . S-avem si noi ce pune-n foc .
- Si eu bescar estem . Brindem dimineat beste mare , zabioar !
- Pai mah , ala-i peste ?
- Daaaaa ! Beste mare estem !
- Cum dracu' , mai Hossain , sa fie sabioara peste mare ????
- Beste mare estem ! La Avgan nu manangam decat laba de peste . Aici la Vacaieni , la Dunar manancam peste tot ! Voarte bun estem .....
- Bai , da' cum iti dete tie prin cap sa faci agricultura in Romania ? Lasa treaba aia cu semintele de AKM , ca daca nu aveai chemare ..... faceai , dracu' , altceva !
- Gand aderizam si vugeam in sat vedeam la delevizor rebordaj cu ghinez gare grestem gapre la Romania . Gandeam ca succes faceam , ga ghinez !
- Bai fratilor , ce zice asta , mah , de reportaj cu chinezi , ..... cu capre , ..... cu alea-alea ?
- Da mah , mi-aduc aminte . Un tampit de chinez s-a stabilit in Romania si creste capre . A dat la Pro TV mai demult .....
- Da ! La Bro DV eram ghinez gu gapre . Avacere bun vaceam ghinez . ..... Da' ghinez nu bun pentru Romania .....
- De ce mah ?
- Pai .... ghinez mult eram . Si manangam tot !
- Cum adica ?
- Pai ..... ghinez manangam porc ! ..... Manangam oaie ! ..... Manangam gain ! ..... Manangam vurnic ! ..... Manangam caine , manangam pisic , manangam cal ji magar , manangam maimutz , ....... dai BLM pe ghinez , da' el manangam tot-tot ? Nu mai ramaneam gu nimic dupa ge manangam ghinez tot . D-aia vaceam gultur de AKM , sa bujgam pe ghinez la gur .
- ..... Bravo mai Hossain ! Esti un adevarat patriot ! Un adevarat roman !
- Da , estem ! De gand gadeam la Vacaieni cu bomb la gur roman estem ........
- Auzi , mah ? Da' tu nu te plictiseti singur pe camp ?
- Ba da ! Blictisim ! Cand blictisim vugim in sat vedem vemeie dezbragat .
- Unde dracu' vezi tu femei dezbracate-n sat ???
- Dezbragat estem . Nu avem nimig pe fatz' .
- .... Bai , ce dracu' zice asta ???
- Cica daca n-au voalul ala pe ochi ...... sunt ca si cum ar fi dezbracate ! Asa-nteleg , dracu' sa-l ia !
- Pai bine mai Hossain , si de ce te uiti la ele ?
- Za ma egzcit !
- ........................................
- Da' , za ma egzcit ! Nu grezi ?
- Mai nene , ..... te cred . Dracu' stie ce-o fi-n capu' tau ......
- In gap la mine durban estem .
- Aaaaa ! ..... Ahaaaa ! Acum am inteles !
- ...... Hai . Estem darziu . Drebuie blecam . Blacere vaceam vorbim . ..... Maine dimineat brindem beste mare , zabioar , apoi ingepem gules de camp .
- Maine incepi culesu' ?
- Da. Maine ingepem gules . AKM mare facut . S-a gopt .
- Hossain , am si eu o rugaminte la tine .
- Zigeam rugamint .
- Un pumn-doi de samanta de AKM imi dai si mie ? C-am un bun prieten agricultor . Poate pune si el .
- Dadeam , dadeam gu blacer ! Da' numa' daga imbuscam ghinez cu rod !
- Bine mah . Mersi mult !
- Gu blacer . Sallam-aleikum !
- Hai ..... mergi sanatos ! Ne mai auzim !
Fişiere ataşate
Husen Betrica.jpg
modigliani

Mesajde modigliani » 14 Aug 2012, 19:33

marian sima scrie:Bai i-mi fac griji pentru tine ,Parca vad mare scris in ziare: CHUPACABRA IMPUSCATA IN PADURE LA GOSTINU. :lol: :lol: :lol:
Bai sIMA , sa moara Gilbert ( Gilbert e un baiat pe care-l cunosc io ) , nu cumva ti-a ciordit Popa Prostu parola de pe forum ???Pai ,nene , ..... de la malgasa de asta primavara la savanta Limba Romana de astazi ...... e cale lunga ,nenicule !

In seara asta-ti mai povestesc ceva ..... Tot cu agricultura . Stai pe faza , "live" , ..... si-ai sa vezi ! Mai ales ca intuiesc - se intelege de la sine - ca interpretezi absolut corect un text redactat in Lb. Romana ( deja )

.........

p.s. .....Auzi mah ? Tu chiar stii cu ..... Chupacabra ????? Stii tu cu d-astea ? :shock:
modigliani

Mesajde modigliani » 14 Aug 2012, 20:30

modigliani scrie:In seara asta-ti mai povestesc ceva ..... Tot cu agricultura . Stai pe faza.....

Pescar Hoinar la Dabuleni - Pepeni cu surprize ......

..... ( http://pescuitul.3xforum.ro/post/2174/6 ... 15_August/ ) .....

Da mah ,fii atent acilea........ O punem noi , cam tot acu' doi ani ,da' mai prin vara , de-o "adunatura'' ( cu ecologizare , cu sistematizare ,cu populare ,..... alea-alea ) la Dabuleni . "Gazda" locala a fost unu' , Sorprodan . Maaaaare pescar ! Al dracu' ..... cre' ca s-a kkt in scaldatoare , nene , ca prea da cu ei la aer . Ia fii atent nitel acilea , ca sa intelegi ce vreau sa spun : http://pescarhoinar.com/forum/viewtopic ... 3&start=75 .......

Asa . Mai departe ..... Sorprodan asta , Sorin Prodan , deh , ..... mare zarzavagiu . Are , din ce spune el niscaiva zeci de hectare de teren pe lunca Dunarii . Acu' , ..... odata ajunsi acolo , ..... ne-am pus cu gura pe el :

- Bai Sorine , si ce faci , nene , cu ditamai tarlaua ?
- Uite , ..... anu' asta pusei pepeni ! Soi ales !
- Cum , mah ,"soi ales" ? Adica ce stie sa faca soiu' asta ?
- Pai .... na ! E soi anume ! ..... Adicatelea ..... ii zice "Pepeni cu surprize" , ca la Kinder ......
- ..... Pai si , ..... trai-ti-ar , care-i surpriza ????
- Pai nenicule , ..... surpriza-i miezu' de la pepene !
- ..... Dezvolta !
- Pai ce sa dezvolt ? Miezu' ! Aia conteaza ! Important e sa se vanda bine si sa nu-ti explodeze-n fata . Atata tot . E simplu !
- ..... Si nu ne-mpartasesti si noua din secretele tale de agricultor ?
- Ce sa va zic ? Ca si-asa voi stati la bloc .....
- Zii mah ,nu fii ******** !!!
- Bine mah ..... Uite care-i secretu' principal : primavara pepenii trebe 'udati cu pipeta si sapati cu rotopercutoarea data pe rotatie-percutie , obligatoriu cu spiral de 6 mm .
- ...... Al'fel nu ? Nu merge ?
- Nu . Categoric nu ! Au incercat si giurgiuvenii vostrii , ai de prin Oinacu ! Si-n loc de pepeni ..... au cules "dintr-alea" !
- Serios ???
- Nu , pe bune , .... stiu sigur ! Ca m-am intalnit io cu ei la iarmaroc la Berceni ..... Ei aveau tarabele pline de ....."dintr-alea", io aveam pepenii din care sareau surprizele ....... Cum da Dumnezeu , Pictore ! Si Dumnezeu da dupa inima omului . .... Deh !
Fişiere ataşate
PH.jpg
modigliani

Mesajde echo » 14 Aug 2012, 20:40

marian sima scrie:Parca vad mare scris in ziare; CHUPACABRA IMPUSCATA IN PADURE LA GOSTINU. :lol: :lol:

hahahahahahahahaaaaa....

pictoreeee... imi pare rau , dar ... te-a facut din creion si hartie creponata.....

ma io nu am vazut chupacabra, da' Sima te-a vazut pe tine.... o stii el ce zice... :lol: :lol: :lol:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde modigliani » 14 Aug 2012, 20:45

echo scrie:hahahahahahahahaaaaa....
pictoreeee... imi pare rau , dar ... te-a facut din creion si hartie creponata.....

Vedeti , mai nene , meditatiile alea de Desene Animate ...... c-au fost bune la ceva-ceva ??? :o :o :o
Credeti voi ca n-am io o satisfactie interioara ??? Credeti voi ca nu-s mandru deloc ??? 'Ai domle , ..... ce dracu' ..... ? Sa fim seriosi ......
modigliani

Mesajde modigliani » 14 Aug 2012, 21:13

marian sima scrie:Bai mare dreptate are prietenul tau ,am fost si eu cu morcovi la Bucuresti si baga reclama''I-a domnita morcovei"
la care se intoarce domnita si zice;
-Ce morcovei ,astia sint pu----ai ,asa ca vezi tu pepeni sint un moft pu---rai sint baza

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mAREANE , esti delicios, nene ! Te iubesc !!!

Stiam io ca pot miza pe tine ...... Baga mare !

Io-ti promit pe viitor episodul " Morcovi cu surprize" ! Ti-l dedic in mod special !
modigliani

Mesajde modigliani » 15 Aug 2012, 20:44

sIMA , sa-t' povestesc ceva de la mine din neam . Vezi ca-i tot cu agricultura !

Alde Priceputeanu ..... neamu meu mai de departe

Mah , cat m-as tine io de asfaltist , ..... vezi tu , ..... tot pe fr-undeva la tara am izvoru' sangelui . Ca si oricine , nu-i asa ? De dinspre tata ma trag de la Curcani , langa Oltenita .
Acu', cu lipsa de modestie-t' spui , ai mei , neamu - deh , ..... cam de vaza-n sat acolo . Strabunica-miu a fost primar , sa stii ! Eheeeee , ..... naibii !

Da' nu de ei voiam sa-t' spui . Ci de un neam mai de departe d-al meu . D-alde frati-sau lu' strabunica-miu . Lu' frac-su lu' strabunica-miu ii zicea lumea "Priceputu" . Ca ,deh , se priceapea la toate alea . Numa' la ceva nu prea s-a priceput el cum trebe . ...... La murit la vremea lui . C-a trait 110 ani , nene ! Era nascut la o mie noua sute . A mierlit-o in 2010 , si nu oricum ! ..... A dat masina peste el ! Cand a-nceput razboiu' al doilea ..... nu l-a recrutat ca cica era ..... prea-n varsta !!! .... Hai da-o dracu' d-aicia de treaba .....

"Pin" 2006 avea 106 ani si batea nucu' de umplea satu' de frunze . Intr-o zi l-am vazut ca tragea de magar - c-avea magar - sa-l dea pe poart-afara . Al dracu' magar , capos , a-nceput sa raga si sa behaie , s-a pus pe picioarele din spate si "nu-si-nu" . S-a-nervat mosu - Priceputu , deh - de i-a tras un pumn in bot magarului de-a cazut ala cat era de lat ...... Si n-a mai miscat fo doua ceasuri .

Dat dracu' mosu ! Carne rea si sange iute , ca si zicea gineri-su cand mergea la crasma sa bea si el una mica cu satenii ( avea saracu' fo 80 de ani la vremea de-ti spun de ea ! ) ca nu-si doreste pe lumea asta decat randuiala de la Dumnezeu :

- Pai bine ,mah .... intreba cate unu' , cum adica randuiala ?
- Adicatelea ..... io sa-l duc io pe el la groapa , nu el pe mine ...... Ca e-n stare-al dracu' ! Nu vezi ca uitat Moartea de el ? L-o fi sters din catastif , cine stie ? ......

Cand a murit mosu' , a lu' Priceputu , s-au dus ai mei la primarie sa declare decesu' . Vezi tu , mosu' avea ceferticat de nastere , bolentin de indentitate ( d-ala gri cu pagini si scris cu cerneala verde , chinezeasca ) , .....toate alea ! Ca se priceapea , deh ! Fata aia de la primarie , cand i-au dat astia actele lu' mosu si saraca le-a dezpachetat sa le citeasca ..... a facut ochii mari si-a-nlemnit ! Zice :

- Nu va suparati , da' ce varsta avea ?
- L-a lovit masina , saracu' ....
- Bine , bine , asta am inteles . Dar ce varsta avea la momentul decesului ?
- Pai scrie-acolo pe ceferticat .
- Pai .... aia e ! Ca la data nasterii scrie ......Nascut ..... ALALTAIERI!!! .......

P-orma s-au lamurit ai mei cum sade treaba ...... Mosu' , Priceputu , a fost primu' baiat nascut dupa fo noua fete . Saracu' alde tac-su ...... il tragea curentu' pin casa de atatea gaurele . Cand i-a facut nevasta BAIAT ..... normal c-a da-t-o sprituri ! S-o fi dus la notaru' satului sa-l cinsteasca si p-ala , sa declare baiatu' ! :

- Mai frate , sa-t' traiasca , sa fie sanatos ! .... Hac !
- Sa fie ,manca-i-as io puta lui ! ..... Baaaaah , am baiat !!!!! ..... Hac !
- Ai , ai ! Hai noroc ! Sa fie fericit ! ...... Da' ..... bem si bem si nu mi-ai spus cand s-a nascut ! ..... Hac ! Ca sa trec acilea-n act .....
- Pai ..... hac , ...... alaltaieri !

Si uite ca daca se pilise notaru' din sat cum se facu' de trecu la data nasterii "alaltaieri" ......

........................................................................................

In fine , voiam s-ajung la stranepotii lui , verii mei d-al treilea , ca despre ei voiasm sa-t' spui .

E unu' , a lu' Cotoroaga-i spune ( ii zice-asa din partea lu' neamu lu' alde ma-sa ) , nepotu' lu gineri-su lu mosu' , ala de-si dorea sa-l ingroape inainte sa-i sune lui "stingerea" , ..... d-ala de se crede "miez" pin sat . Care cum il vede-i da o bere . O plateste si i-o da pe dupa ceafa cu tot cu sticla . ..... Treaba lor , asa s-or cinsti ei p-acolo ......

Ma suna asta intr-o zi - dracu' stie de unde mi-o fi facut rost de numaru' de telefon - si-ncepe sa-mi urle la ureche :

- ALOOOOOO ! Vere !?!?!
- Va salut ! Cu cine am onoarea ?
- Bah , .... io sunt, bah !
- ..... Cu siguranta ..... Dar cine anume esti d-ta ?
- Io , varu' !
- ..... Poftim ??? Care ................ varu' ?
- Fane mah ! ...... Fane a lu' Cotoroaga ! Alde Priceputu' , deh !
- ...... AAAAAAA ! Sa traiesti ! Ce mai faci mai Fane ?
- Uite , ..... ce sa fac ? Fac bine !
- Ia zii , cu ce te-ajut ?
- Pai , mah , tre' sa vin la Bucuresti sa-m' iau una-alta si n-are cine ma duce de colo-colo .
- Cand vrei sa vii ?
- Pai poimaine , Sambata . Ai treaba , .... ceva ?
- Mah , ... am , n-am , ..... vino-ncoa . Vedem cum facem .
- Bine mah vere . Vezi ca asta e numaru' meu . Sa-l bagi in telefon ca sa-l stii , ca poate-ti mai trebe ! Si cand mai poti mai suna-ma , sa-mi bagi minute . Te sun io sambata dimineata can' ma sui la rata , bine ?
- ..... Bine Fane . Astept sa ma suni . ..... Sau lasa . Te sun io si vineri seara , si sambata dimineata de fo cateva ori , ..... alea-alea . Sa-ti mai bag minute !
- Asa vere ,asa ! Sa traiesti ! Ne auzim ! ..... Da' ma suni , nu ?
- Da' mah , da . Te sun , te sun .
- Asa , asa , ..... hai sa traiesti !
- ...... Noroc ......

.................................

...... hai ca-ti povestesc mai tarziu ....... keep watching ! ;)
modigliani

Mesajde modigliani » 15 Aug 2012, 21:21

BAI SIMA , BATA-MA SA MA BATA , ..... UITAM NENE !!! LA MULTI ANI !!!!! SA FII IUBIT SI FERICIT FRATIOARE !!! M-AM LUAT CU POVESTI D-ALE LU' PRICEPUTEANU SI UITAI DE TINE ! IARTA-MA . . DA' NICIODATA NU-I TARZIU ! TE IUBESC !

Iti doresc din suflet ca pe viitor sa fi ferit de "sabia" lu' Voda !!! ( vezi si tu cum "calci" p-acilea ! )
;) ;) ;)
Fişiere ataşate
Sa traiesti sIMA !!!.jpg
modigliani

Mesajde Jean Valjean » 15 Aug 2012, 22:13

Mai nene...De unde le scoti maestre, ca râsei cu lacrimi...
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI