modigliani scrie:..... sunt fericit nevoie-mare ca i-a dat sefu' "verde" ! Am fost pana-n Dedeman pe jos , ca-l am aproape . Am mers numa'-n pasu' strengarului si fluieram ceva vesel !!!
Entuziasmat pana peste poate de faptul ca pot iarasi dialoga cu mARIAN , cuprins de febra bucuriei , am uitat sa va spun ce-am cautat dimineata la Dedeman :
Culturile giurgiuvene de electrozi si de ciocane compromise de seceta si de catre rozatoare
Cum va spusei deja , eram extrem de bucuros de dimineata ! Am intrat eu fluierand in Dedeman ( fiindca eu cand vreau sa fluier fluier ) si ma-ndrept vertiginos catre raftu' cu electrozi . Mi-a stat fluieratu'-n gat ! .... Raftu' gol-golut ! Caut io un baiat d-ala de pravalie , d-ala de-i in salopeta albastra si cu portocaliu pe ea si care poarta ecuson cu cum il cheama . Ma uit in stanga , ma uit in dreapta , .... nu vad pe niciunu' . Ma duc pe "strada aialalta" si-l gasesc . Aseza niste pioneze-n raft . Tot ce trebe : salopeta si ecuson d-ala . Scria pe el ca-l cheama Nelu ( si nu mai stiu cum , ca n-am tinut minte ) . Ma duc la el si-l intreb :
- Salut ! Uite , caut si io niste electrozi de doi-jumate si vad ca raftu-i gol ......
Ala , saracu' , cand aude de electrozi ii cade fata .
- Domle , cel mai bine vorbiti cu sefu' de raion . Va spune el . Io m-am saturat sa zic la toata lumea ! Mai da-l in pizda ma-sii , sa va zica el ca d-aia-i sef !
Mie-mi cade fata si mai tare ..... dar realizez ca oricat as insista la asta ..... mai rau il baga p-ala-n pizda ma-sii . Asa ca ma resemnez . In mod normal m-as fi enervat , da' v-am zis , eram pe-un fond moral excelent ! Ma duc sa-ntreb de sefu' de raion . In scurt timp il gasesc ( in timpu' asta scurt am mai tras repede o portie de fluierat de bucurie ca s-a'ntors sIMA ) . Ala invartea extrem de important niste dosare pe care scria cu pixu' " retururi" , "facturi" , "storno" , " foi de parcurs " , etc . Se face ca nu ma vede . Ei bine , daca tot nu ma vede inseamna ca-i ocupat . Nu-l grabesc deloc si mai trag o portie de fluierat . Dar al dracu' se pare ca ma vazuse , ca n-apuc nici doua note sa fluier ca se-ntoarce si saluta :
- Buna dimineata . Cu ce v-ajut ?
In timp ce s-a'ntors brusc catre mine din dosaru' cu foi de parcurs cade un Hustler . L-a ridicat repede , dar parc-am apucat sa vad ca-i din Martie anul trecut . Normal ca pe mine nu ma interesa Hustleru' lui ci electrozii mei . Si voiam sa ma lamuresc , sa plec cat mai repede , sa pot iarasi sa fluier vesel fara sa ma-ntrerup .
- Pai caut niste electrozi de doi-jumate si mi-a spus baiatu' de la raion , Nelu , deh , ca dvs stiti de ce-i raftu' gol .
- ..... Mda ..... Avem o problema . Nu avem electrozi .
- De ce ? Cum adica ?
- Domle , va vad om serios si probabil o sa intelegeti ca ne confruntam c-o problema serioasa . Furnizorii nostrii de electrozi si de ciocane intre 1 si 5 kg sunt din Giurgiu - Oinacu . Chiar azi dimineata am sunat si-am intrebat ce se intampla de nu mi-au fost livrate comenzile pentru saptamana asta . Cica seceta a afectat serios culturile , iar rozatoarele infometate au recurs la a rontai tufele de electrozi si tulpinele de ciocane . Problema nu se opreste aici . Luate de flama , sarmanele animale , au recurs la o greva spontana in fata primariei , greva prin care solicita demiterea primarului pentru proasta gestionare a culturilor locale ......
- Bun , si io ce fac ? Ca vreau electrozi de doi-jumate !
- Pai ..... la raionul "Gradina" mai avem noi doua tufe mititele . Mergeti sa le cumparati . Asteptati nitel sa creasca si va faceti treaba .
Fratilor , ..... va dati seama ca nu mi-a picat bine . Chiar imi trebuiau electrozii aia . Da' cu toate astea am iesit din Dedeman ..... tot vesel si tot fluierand . Abia asteptam sa ma-ntorc la atelier , sa m-asez la calculator sa vad daca a raspuns mARIAN !
Va dati seama ce bucurie pe mine cand i-am vazut postarea !
................................................
p.s. Acuma ies putin . Ma mai duc sa fluier nitel !