Eu am o carte in care scrie mai multe metodele de a face roiuri, plus scheme. Daca esti interesat incerc sa vad daca pot sa postez , e cam mult de scris.
PS : Cred ca topicul trebuia deschis la Inmultirea Familiilor De Albine
laurentiu.tirca scrie: Ai cumva posibilitatea sa o scanezi ? Sau sa imi zici autorii si cum se numeste ? Multumesc !
laurentiu.tirca scrie:Multumesc frumos tuturor celor care au raspuns....am gasit ce vroiam...este vb de un tabel in care se trec urmatoarele date:
Familii mama, familii starter, familii finisoare si nucleele in care se introduc matcile nefecundate, pe sesiuni, si schema dupa care lucreaza apicultorul.
Mai exact: se iau larve din familia x se introduc la startat in starterul y, la finisat in finisorul z si la imperecheat in nucleul w.
janese scrie:schema de multiplicare o faci ,propui tu cand faci dosarul.
dupa ce multiplicare faci(matci sau material biologic) propui o schema de multiplicare dar care se intinde pe trei-patru ani
deci schema ar trebui facuta anu asta ,dar o urmaresti de acum cativa ani....cu numarul familiei,care e ma-sa de unde provin tatzii... etc
ceva de genul.....
o schema desteapta era facuta de icda pe saitul lor... cum fac ei......dar au sters-o!!!
daca faci roi atunci continui schema mea cu patratele ca fiind roi stoloni...etc...cum ii identifici pe fiecare de unde vine,ce cod ii dai...etc daca faci mult matci atunci continui cu casute ca fiind nuclee de imperechere...etc,etc
si apoi dai un buletin de genul...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori