buna ziua,
voi fi foarte scurt in prezentarea cazului:
20.05.2012 - roi primar roieste cu batrana
22.05.2012 - roi secundar pleaca cu un nr relativ mic de albine. In stupul de baza de unde au plecat roiul primar si secundar ramane multa albina, chiar f.
multa.
01.06.2012 - Foarte multa albina, comportament normal in stup, FARA OUA. Decid sa ii mai las timp, poate nu s-a imperecheat regina noua.
15.06.2012 - Foarte multa albina, comportament normal in stup, FARA OUA.Caut regina, nu o gasesc. INTRODUC RAMA CU PUIET IN TOATE FAZELE.
26.06.2012 - NU SI-AU FACUT BOTCI DIN RAMA CU OUA. Au crescut ouale in albine lucratoare. Insa, gasesc inceputuri de botci de schimbare linistita , plasate pe mijlocul ramelor din centru.( pe altele decat pe rama cu oua pe care le-am servit-o ) Insa, nici una din botci nu era ouata........deci , ele nu au regina care oua, nu transforma ouale servite in botci, insa isi fac inceputuri de botci pe alti faguri???!!!! NU am inteles nimin.
INSPECTEZ STUPUL TIMP DE 2 ORE, GASESC O MINIREGINA PE FUNDUL STUPULUI, VAI MAMA EI. pierduta in spatiu, neimperecheata.....O ELIMIN. Am inteles, deci, de ce era linistit mereu si nu si-a facut botci din rama pe care i-am dat-o. Stupul se stia cu regina, insa ea nu era apta.Las stupul orfan, 5 ore, dupA CARE le dau o botca , 2 zile preecluzionare.
29.06.2012. BOTCA ROASA DE ALBINA. INceputurile de botci de schimare linistita neoate, pline cu laptisor de matca.................???
a innebunit familia?
si-a pierdut valorile sociale in tot acest timp?
ce sa fac cu stupul?
e limpede ca nu accepta nimic din afara stuului....
as aprecia , niste pareri pertinente de la cei care cred ca ar avea un raspuns.
va multumesc.