Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ciclul intrebari intrebatoare 1

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 12:25

De acum 2 ani de la reusita obtinerii primelor regine cu ajutorul sistemului Jenter am o intrebare care ma framinta: Stiu trintorii ca in stup sa afla o regina virgina ? Ma pot ajuta crescatorii de regine albinateob si valter: in documentatia lor au intilnit ceva legat de subiect. Multumesc.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Re: Ciclul intrebari intrebatoare 1

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 22:08

Cred ca pot continua practicarea cresterea reginelor si fara sa cunosc daca trintorii stiu ca au o virgina in stup. Cind sint in prezenta unei virgine trintorii stiu.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Mesajde Cristian IONITA » 03 Ian 2013, 22:12

nu cred ca pe trantori ii intereseaza starea reginei din stup .... in schimb o data iesita la zborul de imperechere (Da .... regina se imperecheaza in afara stupului) se schimba socoteala

cum stiu si cum o gasesc trantorii? .... nu stiu de ce te intereseaza subiectul dar pe scurt cred ca dupa emanatia de feromoni

sper sa nu te deranjeze faptul ca am raspuns eu inaintea colegilor Teo , Valter, etc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 22:18

Nu ,nu ma deranjeaza nimic daca lucrurile sint corecte. Emanatia cu feromoni afirmatie aproximativa.
trintorache

Mesajde danielus71 » 03 Ian 2013, 22:28

poate si ochii lor mai mari ii ajuta.Stii cum se spune cind vezi o femeie frumoasa: iti belesti ochii,asa si ei :lol: :lol: :lol: :lol: ;)
danielus71

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 22:31

Incerc sa fiu mai explicit: in afara din stupului trintorii nu cunosc virginele dupa emanatia de feromoni alfel recunosc trintorii virginele.
trintorache

Mesajde Cristian IONITA » 03 Ian 2013, 22:32

trintorache scrie:Nu ,nu ma deranjeaza nimic daca lucrurile sint corecte. Emanatia cu feromoni afirmatie aproximativa.

pai stai asa .... tu intrebi ca nu stii si vrei sa te lamuresti? sau sa ne verifici?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 22:41

Am incecat sa aflu daca stiu trintorii ca exista o virgina in stup.Dumneavoaste ati abordat tema feromonilor.
Am zis ca nu insis cu subiectul trintorilor mai ales ca te useri ii deranjeaza: "Stii cum se spune cind vezi o femeie frumoasa: iti belesti ochii,asa si ei'
crescatorii de regine cunosc problema.
trintorache

Mesajde trintorache » 03 Ian 2013, 22:43

Prietene, nu incerc sa verific pe numeni,pentru ca toti crescatorii de albine stiu despre ce e vorba.
trintorache

Mesajde jenica67 » 03 Ian 2013, 23:36

Nu ai observat ca si cainii, simt catelele in calduri ? Trantori, de ce nu ar simtii si ei ?
jenica67

Mesajde valter » 04 Ian 2013, 00:06

Citii u interes opiniile...cat si apelul facut la mine .
Nu cunosc si nici nu ar trebui sa-mi dau cu parerea .Dar.
Daca matca virgina s-ar manifesta in lada ar fi toti peretii lazii plini de sperma si matca nu ar mai face superbul zbor de imerechere.Iar Kamy ar putea obtine 5000 de matci in sezon cu usurinta ,indiferent de ploua, ninge, bate vantul.
valter

Mesajde trintorache » 04 Ian 2013, 01:01

jenica67, comparatia cu catelele nu e potrivita dar ce sa fac.
Pentru colegii valter si albinateob scuze ca le-am pomenit numele si am facut apel la ei.
'Nu cunosc".Dar.Nu exista nici un dar.Pacat .Meseria facuta in cresterea cresterii reginelor. e super,dupa parerea mea.Dar parerea mea nu conteaza.
Trintorii si regina subiect de discutat.
trintorache

Mesajde adriann » 04 Ian 2013, 01:05

nu cred ca stiu ca in stup se afla o matca virgina, feromonul de matca sau poate mai sigur alt feromon de virgina este extompat de restul de albine din stup. In momentul cand iese afara (zii cu soare si fara vant) acestia simt feromonul si impreuna cu ochii lor mult mai mari o gasesc si o babardesc.
Daca ar simtii acest feromon si in stup tot s-ar imperechea cate una si in stup.
adriann

Mesajde trintorache » 04 Ian 2013, 01:20

Cristian Ionita, "nu stiu de ce te intereseaza subiectul dar pe scurt cred ca dupa emanatia de feromoni"
Subiectul intereseaza pentru implicarea in imperecherea reginei.In afara stupului regina nu este recunoscuta dupa feromoni.
trintorache

Mesajde kamy » 04 Ian 2013, 09:48

valter scrie:Citii u interes opiniile...cat si apelul facut la mine .
Nu cunosc si nici nu ar trebui sa-mi dau cu parerea .Dar.
Daca matca virgina s-ar manifesta in lada ar fi toti peretii lazii plini de sperma si matca nu ar mai face superbul zbor de imerechere.Iar Kamy ar putea obtine 5000 de matci in sezon cu usurinta ,indiferent de ploua, ninge, bate vantul.

Unchiu valter chiar tre sa-ti dau dreptate,da daca tot te-am prins la catedra dand raspunsuri,ce parere ai mata de colivia aia brevetata ca si bordel pentru trantori?
Io cred ca in stup virgina e privilegiata facandu-le in ciuda la saracii baieti,las ca iesi tu afara,si cred ca de acolo se trage alaiul ala zumzaitor care se tine dupa matca de uneori sperie pana siprigoriile!
kamy

Mesajde horia_ch » 04 Ian 2013, 10:02

Colivia brevetată? Unde? S-o văd şi eu!
Caut de mult să văd aşa ceva. Uite:
viewtopic.php?f=5&t=880&start=16#p23050
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Următorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR