Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Perioada precoce pentru crestere matci

Mesajde bostina constantin » 04 Mai 2012, 10:55

Va multumesc frumos la toti pt sfaturi!! Am zis de la inceput ca e o ,,aventura'' si as dori s-o duc pana la sfarsit[de comportament de catar] pt ca nu am ce pierde. Rama aceia se afla intre alte doua rame intr-o lada mica [nucleu], cu urdinusul micsorat, din care albina a inceput iasa si sa intre. Cand m-am uitat eu erau si botci pe partea cealalta necapacite, sunt curios sa vad ce se va intampla pana la coada, adica daca albina are de unde selecta si o va face, voi ce credeti ? Oricum rezultatul o sa-l aflati, ca deja sunteti partasi lucru pt care va multumesc inca odata.
Dupa cum am scris in locul acelei rame am pus alta rama in aceleasi conditii. Aseara [3 mai] m-am uitat si luasera in crestere mai multe botci decat pe prima, sa vedem ce o iesii. Doamne ajuta!!
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 07 Mai 2012, 15:05

Va salut!! Am sa continui ,,aventura'';
Rama cu botci capacite din nucleu se prezinta ca in fotografii, adica doua botci pe o parte si doua pe verso. Daca nu o fii prea tarziu, cand ajung acasa am sa las doua pe rama in nucleu sa aibe de unde alege viitorul roi, si cu doua sa ,,altoiesc'' o rama cu care sa incerc formarea altui roi.
Va rog frumos sa-mi spuneti cum sa fie rama pe care voi fixa botcile[cu miere, cu puiet capacit etc]. Multumesc anticipat!!
Fişiere ataşate
DSC01489 (Small).JPG
alta botca
DSC01488 (Small).JPG
botca din postarea veche
DSC01487 (Small).JPG
botca pe centru ramei
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 07 Mai 2012, 15:17

Aici am sa postez poze cu rama cu botcile date la crescut in cat, una au si capacit-o.La familia crescatoare i-am mai bagat doua rame cu puiet capacit fara albina de la o familie buna. In ultima poza niste nuclee in lucru [toate 7 buc] din niste cutii de ambalaj modificate. Sa fiti sanatosi!!
Fişiere ataşate
DSC01495 (Small).JPG
cutii nuclee in lucru
DSC01493 (Small).JPG
alta capacita
DSC01491 (Small).JPG
botca in lucru
bostina constantin

Mesajde aliuta2000 » 28 Mai 2012, 15:29

revin-o cu info despre ce ai reusit sa faci
Majoritatea facem acest lucru , cerem informatii , si rezultatele bune rele nu le mai trecem .
Merci mult
A.D.
aliuta2000

Mesajde un OM » 28 Mai 2012, 16:20

Eu as rupe botcile capacite, sunt de salvare, de nevoie le-as pastra totusi pe cele necapacite, altfel pacat de albina separata de matca.Pe viitor, daca nu va puteti descurca cu metode mai "grele", va sugerez sa "inghesuiti" intr-un stup cu matca buna inca 2-3 rame cu puiet capacit (lasand familia fara magazie si intr-un spatiu cat mai restrans rezultand astfel macar botci de roire. Altfel folosind botci de salvare nu perpetuam caracterele bune ale vreunei matci.
un OM

Anterior

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR