Balian scrie:Nu apăr crescătorii, dar media nu este așa cum descrieți.
Eu sunt convins ca sunt si oameni seriosi. Numai ca ce am experimentat eu n-a fost ok. Stiu cum e sa muncesti in apicultura pana-ti sar capacele, 14 ore pe zi, dar am impresia ca pe unii nu-i intereseaza decat banii.
Adica am facut 40 roiuri din care 34 care si-au facut matci de salvare si a murit unul singur, asta pentru ca a ramas fara matca si nu l-am vazut la timp in toamna. O matca de salvare este sub una selectionata, si totusi la mine nu a fost asa. Nu concep asa ceva, efectiv.
Lasand partea de acceptare unde sa zicem ca am o vina, comportamentul lor dupa acceptare este mizerabil. Si da, veti spune ca este tot de la introducere...daaar, vazand ca am acceptare scazuta n-am omorat cateva matci din cele pe care voiam sa le inlocuiesc, care au ajuns in niste nuclee, dar care au fost reintroduse in familii dupa ce maatcile selectionate n-au fost acceptate. N-au fost introduse in aceleasi familii, ci aleatoriu, au fost vreo 5-6. Si da, am folosit aceleasi metode de introducere, 100% acceptare si au mers foarte bine dupa introducere. Deci?
Pe langa cele mentionate, mai am 40 familii cu rasa locala, din care a capitulat unu singur, ca idee. Si care sunt in grafic ca in fiecare an. Si au primit mult mai putina atentie decat celelalte. Efectiv am uitat de ele, nici cuiburile nu le-am restrans.