teinegru64 scrie:Chiar nu ii inteleg pe oamenii de specialitate si nici pe... carti.....viata bate filmul.Prea ne ancoram in trecut.De acord ...la timpul lor au fost pioneri.....dar acum sunt alte timpuri...basca mii de proiecte UE.
nae scrie:Va rog sa ma scuzati ,a fost o gluma proasta (propozitia se termina :''... pacat ''), daca cititi atent se cam da la gioale .
Daca o schimbi anual iti dai seama ..de ce ?
kamy scrie:anu trecut am folosit si botci de roire anu asta am platit pretu am pierdut vre-o 30 de roi sau si mai multi daca numaram si secundarii!
kamy scrie:prefer matcile din transvazare,sant nitel mai blege la start dar muuult mai stabile
kamy scrie:da sa nu uitam ca maidanezii aia sunt supusi selectiei naturale,ii cam alearga matca mai mult decat stuparu prin lada la inseminare,care cateodata face mai mult decat o caruta d-aia rasturnata cu......cercetatori!
lucky5strike scrie:Noi discutam pe acest forum apicultura, asa ca sa tinem directia asta!
Cred... in cresteri artificiale temeinice se pot obtine matci a caror medie de calitate este peste media celor naturale. Varfuri si rebuturi pot exista in ambele situatii. Esecuri dureroase apar cand nu s-a executat crestere artificiala temeinica. Atat timp cat asiguram conditiile necesare unei, repet, cresteri artificiale temeinice, economic vb. se pot obtine exemplare bune oricand intre 20 aprilie - 10 septembrie. Tot economic vorbind, singurul aspect care poate da peste cap actiunea il reprezinta conditiile meteo in perioada impercherilor.
La subiect, matca poate ponta in trei situatii mai multe oua in celula:
- cand e tanara si oua peste capacitatea de acoperire a albinei;
- cand e in parametri, dar a suferit leziuni la nivelul abdomenului;
- cand intervin factori de batranete;
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori