cucubau scrie:poate gresesc dar dupa parerea mea ar fi ceva de felul : http://apicultura-info.ro/iernarea-matcilor-de-rezerva-in-afara-ghemului/
machi33 scrie:va rog sa-mi spuna si mie cineva despre banca de matci.ce este si cum functineaza.am vazut pe un filmulet la puisoro niste gauri pe o scandura acoperite de o plasa pe care a numito banca de matci.multumesc!
buya scrie:Bună
Eu anul viitor vrea sa încerc cu nuclee de 5 rame.
Rama 1/1 si 3/4.mi am confecționat 10 bucăți.
ignatov andrei scrie:buya scrie:Bună
Eu anul viitor vrea sa încerc cu nuclee de 5 rame.
Rama 1/1 si 3/4.mi am confecționat 10 bucăți.
Sunt zone apicole unde "aceste nuclee" reprezinta.... familii de baza !!!
Te rog, spune din ce tara si din ce zona (a acelei tari) esti...
sorin_s2003 scrie:Exista un film de-al lui Dan Margarit.Fa tot ce vezi acolo si vei avea succes.Eu am urmat pas cu pas totul si am reusit.Succes.
jenica67 scrie:A doua varianta eu o folosesc, doar ca eu fac separarea pe verticala. Dupa o saptamana, cand scoti rama cu matca si puietul necapacit pontat in saptamana respectiva, ar fi bine sa iti alegi cele 4 rame care o sa le folosesti in starter, le pui deoparte, restul ramelor le scuturi intr-o roinita de 5-6 rame, apoi bagi cele 4 rame alese. Roinita o pui in locul stupului vechi. Dupa 5-6 ore poti sa bagi rama de botci la lins, iar dupa adaptare si curatare, o umplii cu larve transvazate si o bagi la startare.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori