valter scrie:... nu am depasit 70% procent de supravietuire a nucleelor peste iarna...
Cauza, doar lipsa hranei? Cati iernati ?
valter scrie:... nu am depasit 70% procent de supravietuire a nucleelor peste iarna...
cristi_vidican scrie:Bambucha scrie:Eu folosesc versiunea de vara cat si versiunea de toamna-iarna-primavara.
Ai iernat mătci în acest tip de nucleu?
Bratu zicea că pentru fiecare stup are un astfel de nucleu.
Zicea că acest fel de nucleu are nevoie de hrănire la final de februarie.
La întrebarea mea: dacă n-ar fi mai potrivit să-i mai pun al 3-lea corp cu miere, a spus că dacă are puiet, nu mai urcă, decât se deplasează pe interval.
cobi scrie:valter scrie:... nu am depasit 70% procent de supravietuire a nucleelor peste iarna...
Cauza, doar lipsa hranei? Cati iernati ?
valter scrie:Cauzele principale ale pieirii peste iarna ar fi:
-uzura prematura a albinei de iernare, matcile ponteaza extrem de devreme, apar generatii neviabile de albina-asta ar fi primordiala;
-unii refuza sa urce in catul cu mancare, sfarsind prin a-si manca puietul;
-oricat de bine i-am trata contra nosema, 20-30% fac pe iei;
-deseori sunt tinta ''hotilor'' de productie.............
Le trebuie conditii de protectie contra curentilor de aier, dispusi in zone insorite si destul de bine infofoliti.
Negresit hrana de f buna calitate, nu inlocuitori, zahar.
Deasemenea au nevoie de cel putin o rama de pastura pusa tarziu in toamna de la rezeva realizata in primavara.
Donbazil scrie:Sal'tare!
Dac-ai sti tu cat m-am rugat de Gabi Garai sa-mi dea unu'de model......
Da el nu, ca nu vrea sa se puna rau, ca-i brevetu' tau propriu, bla,bla,bla....Bandit ce mai....
Eu, am ramas la Zander si Quatrunchi de la teclemn.....
Fiecare are si avantaje, dar si dezavantaje.
Sal'tare!
Donbazil
Donbazil scrie:Sal'tare!
Da el nu, ca nu vrea sa se puna rau, ca-i brevetu' tau propriu, bla,bla,bla....Bandit ce mai....
Donbazil
cristi_vidican scrie:explică puțin varianta de iarnă.
Mersi!

pab scrie:Salutari tuturor,
Dupa ce ani de zile am experimentat fel de fel de variante constructive de nuclei.......
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori