Salut.
recitind postarea mea...nu vad unde ma gresit...nu am atacat pe nimeni cu nimic....pur si simplu am spus
Re: carpatina sau carnica???
Mesajde Augustin78 » 11 Mai 2014, 13:33
Salut.
Am comandat si eu 2 regine din aceasta rasa.(vor sosi dupa data de 28 mai)
Aici as fi vrut sa citesc despre experienta unora care au in dotare asa ceva.Gen:- mod de lucru,productie,blandete etc.S
i nu fel si fel de discutii contradictorii(sunt bune si astea dar DAR doar atunci cand ai lucrat cu acel lucru si ai putut trage o concluzie...nu asa doar sa ne aflam in treaba.
Va rog,cei care aveti sau a-ti avut acesta rasa de albine sa dezvoltati putin subiectul si cu bune si cu rele.
VA multumesc.la care am fost luat de "guler" cu apelative care sincer m-au deranjat..nu am jignit pe nimeni,deci nu vreau sa fiu jignit.ca atare am raspuns si eu acid.
Daca am gresit i-mi cer scuze.
Am spus ca am comandat aceste regine doar cu gandul ca sunt mai blande fata de ce am cumparat eu....e ceva gresit in asta?
Si vazand (la prima vedere) ca sunt mai bune decat carpatina(aici ma refer la blandete)am zis sa comand.Nu am cerut de pomana de la nimeni...am spus ca am cumparat.Nu am un prieten stupar care sa-mi dea material genetic de buna calitate.Si am zis sa-mi comand eu ceva bun.(asta voi vedea pe viitor...dar neavand experienta nu-mi voi putea da seama de calitatti-neavand termen de comparatie.(corect? Corect)
De aceea am fost curios sa citesc despre cei care au aceasta rasa si o lauda cu poze si alte comentarii pe care nu le-am gasit...si oare unde puteam apela ....direct la apicultori de pe forum.....se pare ca am gresit....trebuia sa citesc....unde?Ca nu gasesc eu unde sa citesc despre modul de lucru....blandete si toate cele.
Am vazut ca trantorul are ceva vechime in lucrul cu albinele...ca a facut selectie personala in stupina si ca are matci de valoare.Nu contest treaba asta...departe de mine gandul
Eu am cerut un sfat de la veterani si se pare ca....parerile sunt impartite.Unii nu vor sa spuna sau altii te trimit la citit.Ceva cultura(teorie) am despre albine...
teoria ca teoria..dar practica ne omoaraRe: carpatina sau carnica???
Mesaj de Mircea_63 » Astăzi, , 08:46
Augustin78 scrie:Aici pe forum se pare ca nu ai dreptul sa intrebi ceva ca imediat esti dat afara in suturi.
Cum adica? De unde concluzia asta?
Pai asa a fost impresia de cum am fost luat la .....trei pazeste.Se poate sa ma fi inselat(ramane de vazut)########### Contradictiile, desi sunt sursa de conflicte, sunt semn de progres si un indicator al gradului de libertate a cuvantului pe forum.
de acord cu cele spuse....am spus doar la cei care au lucrat cu carnica(de la ei vroiam sa aflu detaliile)Hai sa ne intoarcem on-topic.
Va multumesc pentru informatiile care vor urma.Si sper sa nu declansez iar un razboi.(departe de mine gandul asta)
ps:si daca exista cineva de pe acest forum care a lucrat sau lucreaza cu ambele rase ce diferente notabile sunt intre ele?
parerea lu' trantorul am vazut-o vizavi de carpatina......dupa ani de selectie a reusit sa aibe ceva de calitate.
Eu incerc sa cumpar ceva de calitate...ce voi cumpara ramane de vazut.oricum pe linia mamei sunt carnica...pe linia tatalui....."cine stie?"
Si mai stiu ca si la mine in stupina se vor "dilua" genele pentru ca nu va exista o imperchere controlata.