Prima pagină APICULTURA GENERALA RASE SI HIBRIZI DE ALBINE

Discutii despre rasele de albine existente in Romania si in lume . Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul superfamiliei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai....
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apis Mellifera Fraieritus

Mesajde PAGANEL » 16 Sep 2014, 10:06

cristi_vidican scrie:
ignatov andrei scrie:Dati si crescatorilor romani banii pe care-i dati strainilor, plus si subventiile pe care strainii le primesc, si mai vorbim !!! ;)

Problema e că cei din vest au un renume și istorie în spate, și dacă vrei să cumperi de la ei stai la coadă și aștepți cuminte.
Într-o zi ajung și la dumneavoastră. ;)

Ce vezi in matcile lu Andrei, este mostenirea unui intreg institut de cercetare din Moldova. Deci, au si istorie si renume. Ca nu spune asta pe forum, e altceva, dar parca pe pagina personala o spune. Ce nu face el, este reclama agresiva.
Na ca a intrat si ma prins :oops:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 10:12

alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:
Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ??? :?

Ce fac ? Dau clasa vestului ???
:lol: :lol:
Bun, o zi inceputa cu o gluma buna este o zi senina, chiar daca afara ploua, precum astazi. :lol:

In alta ordine de idei, daca e dupa tine "crescatorii adevarati, care dau clasa vestului" prin Romania cica ar fi doar doi... tu si cu tine ;)

Asa este... cum spui tu !!!
Nu-ti mai recomand in ce pozitie sa stai !!!
Alege ce vrei !!!

"Nu mai am... zambete" !
Nu mai sunt pentru mine, sau terminat ! Sunt doar pentru cei ..."invechiti" de atata "nou" !!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 10:15

PAGANEL scrie:Vesnica problema a romanilor. Tot ce este made in .... e bun. Daca e din RO,..caaah. Da mai dal in... pe Ignatov. Ce se tot da crescator de matci? Are site de prezentare? NU. Cere 100-1000 de euro pe matca? Nuuu. Deci.. se c.. pe el aiurea. Eu care am vazut matci de la el :roll: si am facut si prostia sa le arat la prieteni, m-am convins. Nu sunt carpatine, da nici bucfast, sunt matci de Antartica. Fac miere de foca, morsa, sau orca.Dupa sezon. Si matcile astea de banchiza, mi-au uimit prietenii. Eu, fara experienta, sunt dat pe spate, da nu se pune, ca nu am experienta, dar amicii mei...vorbesc singuri, de cand au vazut. Dati in el, de a facut saracu bataturi. Nu mi-a dat voie sa scriu, ca.. imi este mentor, da nu mai rabd frate. E mai taios in replici, dar e bun. Dar numai el este asa pe forum?
Si pentru cei care nu il cunosc, sa stiti ca de felul lui este un om modest. Acele postari care par taioase, sunt datorate indignarii. Mintea lui nu concepe prostia si minciuna. Deci, nu cred ca este singurul crescator de matci bune, dar este probabil cel mai bun. Si acum injurati-ma cat vreti :lol:

Ti-am mai spus sa stai in banca ta !!!
Nu vrei sa ma asculti...
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2014, 10:17

PAGANEL scrie:Deci, au si istorie si renume.

Întrebare: istoria asta poate fi scrisă pe o hârtie care s-o dea clienților ca să știe și ei ce mănâncă. Adică dacă cumpăr o matcă pot verifica pedigeeul?
Iată cum se face selecția în România pe BK
http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homa ... _2012.html
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ves.lucian.zabrani » 16 Sep 2014, 10:22

Nu te injura nimeni , PAGANEL !!! Este parerea ta si cu asta basta !!!
Astept si eu la anul cateva matci de la domnul Ignatov , si dupa aceea pot sa-ti spun cate ceva despre ele !!!
Pana atunci , citesc ce scrieti , incerc sa nu uit nimic , si mai vorbim la anul !!!
S-ar putea sa ai dreptate !!!
Dar , mai " ne scriem " mai incolo !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde catalin.profiri » 16 Sep 2014, 10:23

Ce nu face el, este reclama agresiva.

Aici imi permit sa am alta parere. Eu cred ca tocmai asta face. De fiecare data cand se vorbeste despre matci trebuie sa le laude pe ale lui. Reclama e sufletul comertului.
Nu ar fi mai corect ca peste 2-3 ani sa vina din urma stuparii si sa il laude ? Pupe a luat 100. Lucian Avram avea si el o comanda. TDI si el. Si sunt convins ca multi altii. Sa vina ei si sa il laude pentru rezultatele avute. Insa atat timp cat spui: "eu le-am dat marfa buna, dar daca vine si spune ca nu se ridica la nivelul ateptarilor inseamna ca e un om de nimic", imi permit sa am rezerve.
Cat despre institutul de cercetare, tot respectul pentru munca depusa atunci. Dar nu uita ca a facut o pauza destul de mare cand s-a lasat de stuparie. (Intre noi fie vorba, il admir si respect pentru decizia luata: a pus familia inaintea stuparitului. jos palaria).
Revenind la matci cati ati luat BK sau Carnica ? Cristi Vidican a luat, deci poate vorbi in cunostinta de cauza. Ruben la fel.
---
Concluzie: E faina Dacia. Dar imi place si Fordul. De cateva ori mai mult.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde PAGANEL » 16 Sep 2014, 10:24

cristi_vidican scrie:
PAGANEL scrie:Deci, au si istorie si renume.

Întrebare: istoria asta poate fi scrisă pe o hârtie care s-o dea clienților ca să știe și ei ce mănâncă. Adică dacă cumpăr o matcă pot verifica pedigeeul?
Iată cum se face selecția în România pe BK
http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homa ... _2012.html

Daca ai angajat vreodata, ai angajat numai dupa CV, sau si dupa ce ai vazut omu si ai vazut ce ii poate capu? Tu de fapt, ce cumperi? Hartia, sau regina?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 10:35

catalin.profiri scrie:Insa atat timp cat spui: "eu le-am dat marfa buna, dar daca vine si spune ca nu se ridica la nivelul ateptarilor inseamna ca e un om de nimic", imi permit sa am rezerve.

De unde ai scos "traducerea" asta...???
Sau nu era vorba de mine... ???
ignatov andrei

Mesajde cristi_vidican » 16 Sep 2014, 10:44

PAGANEL scrie:Daca ai angajat vreodata, ai angajat numai dupa CV, sau si dupa ce ai vazut omu si ai vazut ce ii poate capu? Tu de fapt, ce cumperi? Hartia, sau regina?

Știi, noi în vest ne mai întâlnim prin pastorale, pe la târguri și mai discutăm unii cu alții. Așa ajungem cam toți să cumpărăm din vest, pentru că punem mâna și vedem despre ce e vorba.
Problema e că cel mai greu sunt de făcut hârtiile. Alea adevărate. Unii nu le mai pot scrie că nu mai au ce scrie. Și asta spune multe. De aceea cei care au și hărtii sunt mai avantajați. De regulă au și calitate.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 16 Sep 2014, 10:45

alt stupar scrie:
ignatov andrei scrie:
Adica... voi de ce ati avea dreptul sa laudati matcile straine, iar eu sa nu laud matcile din tara si crescatorii adevarati, care dau clasa vestului ??? :?

Ce fac ? Dau clasa vestului ???
:lol: :lol:
Bun, o zi inceputa cu o gluma buna este o zi senina, chiar daca afara ploua, precum astazi. :lol:

In alta ordine de idei, daca e dupa tine "crescatorii adevarati, care dau clasa vestului" prin Romania cica ar fi doar doi... tu si cu tine ;)

Cunosc multi apicultori de calibru cu productii impresionante de miere an de an . Doar doi folosesc BK , dar si acestia fură startul primavara . cei pe carpatina nu investesc nici un ban in regine iar la final de an productiile sunt apropiate.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 16 Sep 2014, 10:50

cristi_vidican scrie:Știi, noi în vest ne mai întâlnim prin pastorale, pe la târguri și mai discutăm unii cu alții. Așa ajungem cam toți să cumpărăm din vest, pentru că punem mâna și vedem despre ce e vorba.

Știi, noi în est ne mai întâlnim prin pastorale, pe la târguri și mai discutăm unii cu alții. Așa ajungem cam toți să producem miere, pentru că punem mâna și vedem despre ce e vorba.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde PAGANEL » 16 Sep 2014, 10:58

Dragos2006 scrie:
Cunosc multi apicultori de calibru cu productii impresionante de miere an de an . Doar doi folosesc BK , dar si acestia fură startul primavara . cei pe carpatina nu investesc nici un ban in regine iar la final de an productiile sunt apropiate.

Dar eu vorbeam de matci de banchiza.
Pentru mine, apicultura de clasa superioara inseamna- Calitatea apicultorului, regina din stup( nu ma intereseaza rasa, dar sa mi se potriveasca) si baza melifera.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde TDI » 16 Sep 2014, 11:00

Eu am luat matci de la domnul Ignatov, 20, dar le-am luat pe 1 august. Culesul la mine in zona a fost inexistent de atunci. Personal pot avea o părere obiectiva dupa culesul la salcâm 2015, poate dupa culesul la rapiță. Caracteristica deosebita la matcile dumnealui e toracele mare, indicele cuvital vizibil mai mare decât media mea pe stupina si abdomenul, in principiu mai scurt si mult mai masiv decât la majoritatea mătcilor mele din anii trecuti, anul asta am obtinut si eu elefanti care-ti tropaie pe rama de ti-o scutura, dar nu in acelasi procent ca dumnealui. O alta caracteristica interesantă este absenta aproape totala a potirașelor in familiile de productie.
Dar dintre ceilalti beneficiari ai mătcilor dumnealui sunt ai care le-au primit mai devreme si care au avut ocazia sa le vadă dezvoltarea in conditiile unor culesuri.
Cataline esti prea virulent, nu exista nici un motiv pentru a ataca un crescător de matci - pentru ca, nu stiu cum sa-ti spun, beneficiarii mătcilor de la dumnealui sunt singurii care pot avea o părere obiectiva.
In cartile publicate acum 50, 60 de ani sunt niste reprezentari grafice ale unor matci - vazandu-le am considerat ca e greșeala graficianului, a tipografiei - dar nu, le-am văzut vii de la domnul Ignatov.
Concluzia mea ar fi ca pana nu le vezi in productie, nu prea stiu ce pot matcile respective indiferent de pedigree.
Fişiere ataşate
rsz_1ignatov8a[1].jpg
TDI

Mesajde catalin.profiri » 16 Sep 2014, 11:29

@TDI: si eu am luat matci de la domnul Andrei, dar ca si tine, pana nu trece un sezon, nu pot vorbi despre calitatea matcilor.
Si pe mine nu ma deranjeaza omul sau stuparul, asta sa fie clar.
Ce ma deranjeaza e felul in care isi face reclama. Atat. Vreau sa veniti voi sa vorbiti de matcile lui.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ignatov andrei » 16 Sep 2014, 11:42

catalin.profiri scrie:@TDI: si eu am luat matci de la domnul Andrei, dar ca si tine, pana nu trece un sezon, nu pot vorbi despre calitatea matcilor.
Si pe mine nu ma deranjeaza omul sau stuparul, asta sa fie clar.
Ce ma deranjeaza e felul in care isi face reclama. Atat. Vreau sa veniti voi sa vorbiti de matcile lui.

Am postat, dar apoi am sters...
Acum sunt nevoit sa-ti spun:
- cand ai venit la mine, impreuna cu parintii, ti-am promis trei matci !

Ti le-am trimis, dar nu au ajuns la tine !
Un lucru trebuia sa intelegi:
- sunt la REinceput de drum si adevarata linie se face in cativa ani !
Aproape TOTI stupii mei detin "acele matci" !
Nu am reusit, inca, sa ajung la ceea ce vreau dar, la cei care "mi-au picat cu tronc", le-am dat din suflet cateva matci, tocmai pentru a le analiza, a le critica... ajutandu-ma in munca mea de selectie !!!
Ca vor fi si apicultori care prefera altceva, sau nu analizeaza ceea ce le-am dat (nu vandut), nu-i nicio problema !!!

Nu pot raspunde altfel, decat asa cum raspund, la AGRESIVITATEA Vestului (nu la cea a apicultorilor romani din vest - ei n-au nicio vina) !!!
ignatov andrei

Mesajde patrascu » 16 Sep 2014, 12:04

catalin.profiri scrie:Ce ma deranjeaza e felul in care isi face reclama. Atat. Vreau sa veniti voi sa vorbiti de matcile lui.

Nu cunosc nici omul nici reginele nici nimic. Dar...... in Romania asta s-a implementat o mentalitate lipsita de agresivitate de zvac. Daca fac un lucru si sunt constient (EU) ca il fac bine DA imi fac si reclama agresiva si sunt si AROGANT.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la RASE SI HIBRIZI DE ALBINE