ignatov andrei scrie:Augustin78 scrie:Salut.
citat
"Detinem 5 stupine de reproductie situate in judetele Dolj si Valcea cu o izolare foarte buna. In fiecare dintre acestea folosim in fiecare an o singura linie de trantori provenita din matci selectionate in anul anterior. Daca doriti sa luati legatura cu noi in vederea unei comenzi, vizite in stupine sau orice nelamurire va rugam sa ne contactati."
Vad ca au inceput discutiile....dar tot nu am vazut multa lume sa vina cu detalii pro si contra.
Numai bine.
ps:nu fac reclama acestei firme,dar daca lumea ar citi ce scriu ei acolo,ar fi ok.
pss:voi reveni si eu cu poze,detalii atunci cand voi avea ce sa arat deocamdata....utilizez doar informatia postata...de multe ori nu toata in regula.(sau spusa printre randuri)
Augustine, ca sunt matci cu... fustite, sau fara, "lumea apicultorilor" doreste...
matci de calitate!
"Revii cu poze"... corect..., din "experienta" ta, ce ne poti spune?!?
Salut.
dupa cum am spus nu am experienta...daca aveam nu intrebam.
Am inceput in aprilie cu 2 stupi acum am facut si 2 roi....de vreau sa schimb matcile?
-Sunt agresive.
http://youtu.be/lda4xcuXOwkM-am orientat catre carnica pt ca, "cred" ca sunt mai bune decat ce am eu.
Poze voi posta cand voi face cu albinele mai blande...carnica in cazul meu...sau ceva pe linie materna carnica pe linie paterna....nu se stie ce corcitura va fi...
Acum stiu ca sunt apicultori cu "linii" selectionate de ei in zeci de ani.Eu nu am posibilitatea de a selectiona in zeci de ani.
De aceea am decis sa cumpar 2 matci(dar sa iscat o intreaga discutie...si asta am vazut ca era dinainte sa ma apuc eu de apicultura.
Ca si parere personala....daca se dorea consrrvarea speciei carpatine(din ce am citit tot scris de cei cu vechime) ca trebuia ca statul sa se ocupe de asta sau sa ajute cumva la asta.....in fine ma depasesc aceste chestii
Am cautat pe net matci si am gasit(m-am oprit la ) aceasta firma....nu inteleg de ce atata ura pe ei sau cei care vand matci?
Nu am vazut pe forum ca vinde cineva matci bune(le pastreaza pt el sau cativa prieteni).
Va las.....oricum sunt altiimai competenti pe forum care pot da raspunsuri mult mai bine detaliate si la obiect.
Numai bine.